Nehezen csontosodik össze a kutacsa, nagyot hibáztam?
Kisbabám 7 hónapos. A gyerekorvos tanácsára jelenleg 2 csepp D vitamint szed a napi egy csepp helyett.
Szerintetek lehet a probléma attól, hogy 2 hónapos koráig elég sokszor elfelejtettem neki beadni, amikor meg beadtam, rendszeresen kiköpte?
Vajon rendesen össze fog neki csontosodni, vagy aggódhatok a felelőtlensége miatt..
a barátnőmnek is megemelték a D vitamin adagját, most már közel 20 hós, de hidd el teljesen okés a kiscsaj, orvosa válogatja, h emel vagy nem......a saját fiamról tudom azt mondani, h rengetegszer a trükközés hatására se vette be a vitamint, volt amikor apu kapta be az első kanállal....:)
....volt amikor én is elfelejtettem, aztán szintén 20 hós és nagyjából benőtt a feje lágya....:)
Szia!
Ez nem ezen múlik szerintem. Mi nagyon hasfájósak voltunk és sokat is buktunk. Vagy is szinte soha nem maradt benne a vitamin és én sem adtam neki sokszor. Én nem érzem magam ettől rosszabb anyának, mert amikor én voltam baba, akkor semmilyen vitamint nem szedtünk. Sőt én voltam az egyetlen az oviban, aki ott sem vette ba a vitamin pirulát szülői felelősségre. Soha semmi bajom nel lett emiatt, pedig élsportoló voltam és elhiheted, hogy a vázrendszerem miknek volt kitéve. :)
Ne aggódj, össze fog csontosodni, hisz még van 10 hónapja. :) Egyébként a a 8 hónapos fiamnak sem nőtt még be és sem az orvosunk, sem pedig én nem aggódom. :)
Hát, ez összetett dolog, a kutacsnak ilyenkor még nyitva kell lennie. Anyatejes a baba? Ha elég sokáig van mellen egy-egy szopás alkalmával, akkor elvileg megkapja a kellő D-vitamin mennyiséget. Persze a biztonság kedvéért adja az ember a D-vitamint is.
Az elején nekem is nehezen fogadta el a D-vitamint, nem tetszett neki a kiskanál, szóval én sem tudtam mindennap beadni neki. Az elején még bénázik az ember. Első gyereknél főleg. Másodiknál már jobban fog menni, az ember jobban rájön a trükkökre. Szerintem ne okold magad, gondolkodj pozitívan, a kisbabádnak is jobb, ha kiegyensúlyozottnak lát.
2 éves korig kell benőnie a kutacsnak, nem vagy lemaradva.
A D-vitamin meg igenis baromira fontos,
mindenféle jótékony hatása van, véd az influenza ellen, felsőlégúti megbetegedések ellen, rák ellen....
Ezen a honlapon még további nagyon érdekes dolgokat lehet olvasgatni, ha valaki veszi a fáradtságot gyermeke és saját maga érdekében.
Szerintem kövezzük meg!
Hú, Te szegény kérdező, Te sem írsz ki több kérdést már látom...
Ne aggódj, nem lesz semmi gond a manóval, gondolom Ti is sokat vagytok kint, és a napfényből is sok D vitamint vesz fel az ember, ezentúl meg figyelj majd oda a cseppek adagolására!
Építsd be a napi rutinba, vagy legyen apa feladata a D vitamin, nálunk az elején úgy volt, mert azt sem tudtam, hol áll a fejem, és igenis volt olyan, hogy elfelejtettem azt a hülye vitamint!
Főleg, amikor még csak szopizott a törpöm!
Aztán apa feladta lett, hogy fürdés után, evés előtt beadja, és mivel neki nagyjából más feladata nem is volt, könnyen észben tartotta!
Jó babázást, és ne vedd túlságosan magadra a durván válaszolók ledorongolását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!