Nagyot hibáztam? Most szombaton múlt 4 hónapos a kisfiam és már 2 hete elkezdtem a hozzátáplálást. Üveges babakonzervet és tejpépet kap.
Azért kérdeztem, mert most olvastam, hogy a túl korai (5 hó előti) hozzátáplálás tönkreteheti a bélflóráját és megnöveli néhány betegség kialakulásának az esélyét.
Persze utánaolvashattam volna előbb is.
Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy más is eteti-e már ilyen korban az anyatejen/tápszeren kívül mással is a babát.
Szóval: 3 hónaposan egyszerűen elválasztotta magát, még üvegből sem volt hajlandó meginni az anyatejet. Aztán 3 hete a tápszerből is csak 50-60 ml-eket volt hajlandó megenni. Hát innen jött az ötlet.
Fokozatosan vezettem be, de már eszik 3-4 fajta konzervet. Nagyon ízlik neki, a tejpép is, de mindig csak a tápszer után kapja, változó, hogy milyen mennyiségben.
Szia!
Az én kisfiam szinte születésétől fogva tápszeres, a védőnőm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit később főzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!
Szia!
Szerintem sem hibáztál, az én kislányom anyatejes, de 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. És őszintén megvalva nagyon örülök neki, mert most lassan 7 hónapos, és alig van már tejem, ha csak 6 hósan kezdtünk volna mást is enni, akkor most kaphatná a tápszert, így meg egy pár szopival és evéssel szépen fejlődik.
Előzőnek:
Nem azért lett kevesebb a tejed mert hozzátápláltad?
Nem kötözködésből,csak kiváncsiságból.
Mi most vagyunk 5hónaposak,de csak tervezem a hozzátáplálást a 6.hónap után.Addig elméletileg nem eléggé fejlett a gyomorrendszere.És sokáig szeretném szoptatni min. 1éves koráig.Gondolom ha hozzátáplálás megkezdődik,jól lakik-->kevesebbet szopizik-->kevesebb tejcsi lesz hamarosan semmi.
Én ezért félek a hozzátáplálástól.
A kérdésre válaszolva:
Szerintem ha tápszeres akkor nem,de ha anyatejes én vártam volna a 6.hónapig.
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!