Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek baj, ha egy 11...

Szerintetek baj, ha egy 11 hónapos baba mindennap néz mesét?

Figyelt kérdés
esténként szokott a kislányom nézni zenés animációs videókat, ha pl fürdésig van még 30-45 perc, ő meg már egy picit nyűgös. ez teljesen megnyugtatja. egyébként imád játszani, és sokat játszunk, mászkálunk, csak estére már sokszor nyűgös, nincs kedve játszani, és olyankor rakunk be neki egy kis zenés animációs videót.
2016. dec. 19. 18:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is sok, de ha nyűgös miért nem fürdeted és fekteted le előbb?
2016. dec. 19. 19:24
 12/23 anonim ***** válasza:
40%

9hosom van.

Mi igazabol most vettunk tv t.(a nagy gyerekeknek termeszetesen van tv juk,csak a mi szobankban nem volt,mert mi nem tv zunk)

Bogyo es babocat szoktam kapcsolni neha,de altalaban zene megy.idaig a telefonomon ment a youtube.nagyon szereti a zenet.a bogyo es babocaban is a zeneje tetszik neki.

Szerintem nem bun ha nez meset.

Mi is neztunk anno,sott,sokat videojatekoztunk is.megis normalis felnott ember lett belolem.

Most,hogy itt a tv szinte egesz nap megy.

Nem,nem a gyerek ul elotte tatott szajjal,csak ugy megy rajt a youtube,hallkan.es ahogy mar irtam neha mese.

A nagy gyerekeim is normalis gyerekek,pedig sok meset neztunk.mi szeretjuk a mese nezos esteket,popcorn,ropi es valami jo csaladi mese.ilyenkor telen,nincs annal jobb.

Es megis ertelmes kisiskolasok.

Tul van ez dramatizalva.mint ahogy a ne jojjon latogato unjszulotthoz,ne vidd ki 3 honapig a babat,ne adj tejet 2 eves koraig,nehogy bekapja a 2 oraja sterilizalt cumit ami egy pillanatra padlot fogott.....uhhh...21.szazad...

Ne aggodj kerdezo,nem lesz kaszabolos gyilkos a gyerekbol ha estenkent meset nez ;)

2016. dec. 19. 19:29
 13/23 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat. :)

Igazabol mi kulfoldon elunk, angol nyelvteruleten. Apuka is es en is magyarok vagyunk, itthon csak magyarul beszelunk, angolul csak akkor, ha vedononel vagyunk, vagy esetlen angol baratunk van itt.

A super simple learning youtube csatornat nezzuk, ott nagyon konnyu angollal beszelnek, szineket, formakat mutogatnak, ugyhogy kesobb nyelvet is tudunk vele tanulni.

En nem gondolom ugy, hogy ez rengeteg meg ordogtol valo, mivel azt az idot is egyutt toltjuk, olyankor angolul beszelek vele (ami majd kesobb kell a bolcsihez +ovihoz), nem sminkelgetek meg bulizok ebben a fel oraban.

Es igen, tenyleg nem ma kezdte, hanem kb masfel hete. Jujuj.

2016. dec. 19. 19:29
 14/23 A kérdező kommentje:
#11 probaltam tobbszor, de akkor még nem hajlando elaludni. Ugy meg nem akarom, hogy furdes es eves utan meg jatszunk, mert ugy szokott hozza, hogy egybol alvas van ezek utan. Nem akarom ezt felboritani
2016. dec. 19. 19:30
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
Nézd, én egy katona-módszeres konduktor előadásán hallottam ezt, aki 20 éve ezzel foglalkozik, lehet, hogy jobban tudja nálad, hogy hány éves kortól érdemes hagyni nekik a tv-t, ő 3 év felettit mondott, addig viszont semmit, a háttérben se menjen tv, a baby tv pedig szerinte kifejezetten ártalmas. Anyaként azt csinálsz, amit akarsz, de akkor minek írsz ki kérdést, ha csak úgy jó ahogyan te csinálod, akkor csináld úgy, nem az én gyerekem, nem én fogok vele küszködni ha akármilyen részképesség zavara lesz. Ha tényleg mellette állsz tv nézés közben, akkor mondjuk mesélhetnél neki könyvből, vagy nézzetek könyveket, mert az köztudottan nagyon jó hatással van a fejlődésre. Úgyhogy a válaszom, igen, baj ha egy 11 hónapos gyerek mindennap néz mesét. Ez volt a kérdésed, nem?
2016. dec. 19. 19:49
 16/23 A kérdező kommentje:

Egyaltalan nem az volt a bajom, hogy nem olyan valaszt kaptam, ami az en oldalamat tamogatta, hanem az, hogy lekovetkeztette a kerdesbol, hogy ez arra jo, hogy beken hagyjon a gyerek. Meg az, hogy "nem ma kezdte gondolom". 1, nem tudom mibol gondolja 2. Ugy irta, mintha ujszulott kora ota nezetnem vele.

Es ha figyeltel volna,akkor lathattad, hogy csak akkor nezunk egyutt ilyen meseket, hogyha mar annyira nyugos, hogy a konyvek sem erdeklik.

2016. dec. 19. 20:20
 17/23 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem én figyeltem, ugyanis azt írod, hogy esténként, na az magyarul minden estét jelent. A véleményem pedig az, amit fent leírtam. Nem értem minek kérdezel ha egyáltalán nem érdekelnek a válaszok. Nyilván sok gyerek néz videókat és attól még felnőnek valahogy, lehet okosabbak lennének ha nem nézték volna, de később már úgysem derül ki.
2016. dec. 19. 20:29
 18/23 A kérdező kommentje:
Igen minden este masfel hete. Azelott egyszer sem. Nem ujszulott kora ota.
2016. dec. 19. 20:37
 19/23 anonim ***** válasza:

Csodálkozol, hogy nem szereti a mesét? Persze, hogy nem, mert ingerszegény a tv-hez képest. A lényeg az lenne, hogy te olvasol, ő meg elképzeli (látja), amit történik. Ezzel fejlődne a fantáziája, a képzelete, a gondolkodása. A tv előtt nem kell megeröltetnie magát. Ez a probléma a tv-vel. Ha 11 hónaposan képes 30-45 percig a tv-re figyelni (még 10 perc is sok egy ekkora gyereknek), ahogy nő, egyre többet akar majd. Csak még egyet, csak még egy utolsót, lécci anya. És már függő is lett. Ekkora gyerekkel mondókázni kéne a beszédfejlődés érdekében, és a mondókák közben mozogni, mozgatni a babát ritmusra.

De hidd el, hogy nekünk teljesen mindegy.

Első

2016. dec. 20. 23:17
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nem rengeteg de sok. Az en masfel eves gyerekem hetente nez 5-10 perceket velem. Es gondolom nem baj, de jobb lenne ha nem nezne ennyit es nem ilyen rendszeresen.

Az viszont szamomra nagyon durva es elkepzelhetetlen hogy egesz nap menjen a hatterben. Iszonyu sok, en sem birnam, nemhogy egy kisgyerek. En fel ora zenehallgatas utan is sokszor mar idegileg terhelodom es ki kell kapcsolnom. (Tudom hogy nalatok nem ez van, ezt valaki mas irta, arra mondom.)

2016. dec. 21. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!