Szerintetek baj, ha egy 11 hónapos baba mindennap néz mesét?
Hu de rohadtul bekenhagy, mesenezes kozben is beszelgetek vele es mondom neki, hogy "ott a cica" "ott a kutya" "az a kek szin" stb.
Nem tudom mire fel vonsz le ilyen kovetkeztetest egy kerdesbol, de inkAbb akkor "artsak" neki a mindennapos mesenezessel, minthogy ilyen legyek.
Én azt gondolom, hogy ilyen formában nem baj. Van eleget foglalkozva vele, szóval nem azért ül a tv előtt és nem egész nap, hogy ne kelljen vele foglalkozni. Értelmesebb műsorokkal pl. később majd dokumentum filmek, természetfilmek, le lehet jól foglalni és közben tanul is. Ne legyünk álszentek. Manapság mindenki okostelefonnal rohangászik, internetezünk orrba szájba a PC-n, tableten, telefonon, már lassan mindent elektronikusan lehet elintézni, még a bevásárlást is...
Elkerülhetetlen, hogy a gyerek ne találkozzon nagyobb mennyiségben ezekkel a dolgokkal, és igazságtalan is elvárni tőle, hogy beérje egy hamupipőke mesekönnyvvel, mikor körülötte mindenki szuperingerekkel bombázza magát.
11 honaposan 45 perc ??
Borzaszto sok!
Max 5-10 perc.
Mi is nézünk meséket. Estenként meg mikor jön a délutáni alvás. Egyedülnevelem őket és esélyem nem lenne a kicsit is meg a nagyot is altatni.
2,5 éves aki mesét néz. Kiskorától kezdve szerette nézni a gépemet. Mikor evett akkor az aladdint néztük hiaba kapcsoltam ki es én mondtam az nem volt jó. Majd ahogy nőtt ugy erdekelte egyre több mese.
Van kicsi korátol kezdbe mesekönyve lapozgattuk, olvasgattuk mindig kikapta a kezemből és eldobta.
Mama is mindig hozott meséskönyveket mielőtt még nézett volna mas mesét nem érdekelte.
A fiamat már viszont nem érdekli a mese. Őt jobban érdekli ha én eneklek vagy olvasok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!