Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Elso gyerekes Anyuka...

Anyukák! Elso gyerekes Anyuka vagyok. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Elso gyerekes Anyuka vagyok a fiam 1 honapos es 1hetes 4080g al szuletett 3950 es hoztam haza. Most 4980g. Eddig hetenkent 300-320g ot hizott.tegnap voltunk mereckedni es csak 60g hizast mutatott. Megijedtem nagyon aggodom. A vedono mondta h a kovetkezo meresnel megnezzuk mi a helyzet. De addig idegeim tonkre mennek.nagyon aggodom ovom fèltem.nekem csak ö van. Nagyon aluszekony lett.az elejen volt mèg aluszekony. De aztan napkozben volt h 4 ora hosszat fennt volt egy huzamba. Most megint csak alszik. Tegnap 2.orankent adtam neki ha kerte ha nem. Ma pedig 3 ora hossza utan nekem.kellett felebreszteni h egyen,mert kulonben tovabb alszik.megint elaludt bufizetetes kozben.vissza szokott bukni de nem sokat. Nagyon nagyon aggodom.hasonlo tapasztalatokat leirnatok. Minnel tobbet h megnyugodhassak. Koszonom szepen.
2016. nov. 11. 10:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tegnap max masfel orat volt fennt de nem egy huzamba. De most delelott ket etetes kozt fennt volt :) majdnem 2 ora hosszat.hamarabb is megehezett :) remelem a párom tud mèrleget szerezni es megtudom ma mãr mèrni is,es megnyugodhatok.
2016. nov. 11. 13:50
 12/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a kommenteiteket lányok. Jo h vannak tapasztalt Anyukák es tanacsot tudok kèrni toletek,választ az aggodalmaimra.
2016. nov. 11. 13:53
 13/16 anonim ***** válasza:

NYUGI!!!!

Nekem a gyerekorvos a legelején azt mondta: " a babáknál egy dolog állandó, az pedig a változás!" ezt mindig tartsd szem előtt, mert nagyon igaz, és a későbbiekben is az lesz. Az hogy tegnap mennyit evett és mennyit aludt, nem azt jelenti, hogy ma is úgy lesz. Sőt!

Ha pedig éjszaka alszik, hagyd aludni!

2016. nov. 11. 13:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell a mérleg. Azzal fogod csak igazán szétaggódni magad! Nekem is volt az első gyerekkel, soha többé nem kell! Az éhes, síró babát próbáltam lemérni éves előtt, aztán szépen elaludt a cicin, a mérésre felébredt. Rémálom volt, amit magamnak okoztam.

Ne aggódj, minden rendben van! Szép nagy a babás és szépen nő.

Az alvás meg olyan, hogy örülj neki! A harmadik volt nekem olyan, hogy szabályosan unatkoztam mellette, ha a nagyok a mamával voltak.

Megértelek egyébként. Az első gyerekkel az őrületbe kergettem a vedonot meg a gyerekorvost :)

Egy negyedik gyerekét váró anyuka

2016. nov. 11. 14:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Mérleget ne!!!! Még jobban stresszelni fogsz, hogy miért eszik csak 30 grammot, mikor előtte már 50et evett.

Hagyd aludni. Ő tudja, hogy mi a jó neki. A lányom 3 hónapos, még mindig nagyon sokat alszik. Leírom egy napunkat: 6-negyed 7kor kel, eszik, visszaalszik. 7kor felébresztem, felöltöztetem, visszük a tesót suliba. Végig alszik, bolt, posta, egyéb elintéznivaló... Legkorábban 9re érünk haza, ő még alszik a babakocsiban 10ig. Felébred, eszik. Kicsit nézelődik, beszélget, visszaalszik fél órát, majd felébred, megint eszik (nagyon keveset) és indulunk vissza a tesóért a suliba. Az utat megint végigalussza, hazaérünk 1-fél 2 körül, ő alszik még a babakocsiban 3-fél 4ig. Ekkor felébred, eszik. Délután van 2 óra aktív ébrenléte, ekkor játszunk, hason nézelődik, tornázunk, beszélgetünk, a család kényezteti. Alszik fél-3/4 órát. 7kor fürdés, eszik, 8kor legkésőbb alszik 2-3 óráig (ez így van mióta hazajöttünk a kórházból). Volt már párszor, hogy nem is ébredt fel egész éjjel, reggel arra keltem, hogy átaludtuk az éjszakát. Inkább örülj neki, hogy jól alszik. Épp most neveled te bele, hogy felébredjen, miközben neki nincs is szüksége rá. Tudja ő, hogy mikor éhes, ne tömd feleslegesen 2 óránként. A lányom 1 hónaposan csak eszik-alszik baba volt, simán aludt 4-5 órát is egyhuzamban. Tudod, ők alvás közben fejlődnek, nőnek, ha te mindig felébreszted, megzavarod a bioritmusát. Heti 100-150 gramm hízás a normális, nem kell tömni, mint a libát.

2016. nov. 11. 18:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem se használj mérleget! Az én fiam is volt, hogy sokat aludt. 4-5 pisis pelusa legyen, az a lényeg! A hízás sosem egyenletes! Van hízás, ez a lényeg! Nyugiiii!!!
2016. nov. 11. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!