Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy bírjátok mikor hisztizik...

Hogy bírjátok mikor hisztizik a babátok? Mit csináltok ilyenkor?

Figyelt kérdés
1éves lányom nagyon hisztis és akaratos lett az utobbi időben. Nagyon imádom őt , csak nemtudom hogy kezeljem a helyzetet. Sajnos beteg is volt , fogzik is , lehet ezek os rásegítettek , csak ugy érzem néha mikor nekifog ordítani mkor valami nem ugy van ahogy ő szeretné , hogy elmennék 5percre a frisslevegőre , mert az ordításától elborul az agyam. Persze nem bántanám őt , csak nemtudok mitkezdeni magammal s vele hogy vége legyen ennek a periodusnak.Probálom elterelni a figyelmét , hogy vége legyen a hisztinek. Az a baj hogy nagyon anyás , és nemtudok tőle "lépni" , mert mindig velem kell mindent csináljon , persze probál segiteni anyosom s aposom , a férjem nem annyira mert sokat melozik s fáradt mikor itthon van , csak nemnagyon hagyja a lányom . Ti honnan meritetek türelmet ilyen periodusokban? Mikor alszik , szoktam kicsit ledölni , olvasni , filmezni , csak olyan rövid idő az , már rögtön felébred , ugy érzem magam estére mint egy zombi. Éjszakát nem alussza át , igy éjjel se pihenem ki magam. Tudom hogy ezzel jár az anyaság , csak mikor lessz könnyebb , mikor jár le ez a hisztis korszak ? Képes hátradobni magát mikor valami nem tetszik , vagy ugy ordít hogy még az utcán is hallják. Elég összevissza írtam , remélem azért a lényeg érthető :p
2016. nov. 2. 18:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Hűha 20as válaszoló még hajnalba is ezt olvasod?

Én alig várom minden este a belső szemhéjamat nézzem. 😊

2016. nov. 6. 07:22
 22/22 anonim ***** válasza:

Tanulok:( Nyelvvizsgára. És amikor már nem fog az agyam, gyakorikérdésezek "kicsit". Ezért ezek a hajnali hozzászólások. Ha nem kéne tanulnom, a gép közelébe se lennék napokig, hetekig. De ez van:( Nagyon unom már. Ez ez élethosszig tartó tanulás kezd már az agyamra menni. Én már nem akarok semmi mást, csak a gyerekemmel lenni és a kutyáimmal. Valahogy nagyon elszúrtam az életemet:(

Még az jutott eszembe, hogy fontos lenne itt megjegyezni, akiket érdekel a kérdés, hogy bár tényleg őrjítő tud lenni néha a gyerek, főleg amikor dackorszakba lép, de soha nem szabad megrázni! Épp most olvastam valami szörnyű tragédiáról, ahol az anya megrázta a 1,5 éves kisfiát és a gyerek meghalt. És nem értem, hogy a védőnők, akik ezerrel tudják ba...sz...ogatni az embert, ha mondjuk kutyát is tart bent annak ellenére, hogy babája született, miért nem figyelmeztetik a szülőket arra, hogy milyen érzékeny a kisgyerekek agya a rázkódásra??? Egyszer emlékszem, hogy engem is megrázott az anyám, bár már 3-4 éves lehettem, pokoli félelmetes volt az egész. Én mondjuk hallottam a megrázott baba szindrómáról, de azt kevesen tudják, hogy ez nem csak egész pici babákra vonatkozik. És azt is kevesen tudják, hogy egy baba attól is meghallhat, ha boldogságukban dobálják fel, mert akkor is rázkódik az agya. Hallottam 2 éves kislány haláláról, akit a testvérei egy kis fakordéban utaztattak és annyit ütődött a feje közben, bár kacagott, hogy agyrázkódása lett, hányt egyet, másnap meghalt. A nővére 80 év múlva tudta meg egy rádióműsorból, hogy a bátyjai "ölték meg" a kicsit. Én soha nem engedtem senkinek, hogy a gyerekemet dobálja. Macskakövön is úgy toltam a babakocsiban, hogy egy csiga megelőzött volna minket. Ha ez az anya tudta volna, hogy egy rázással megölheti a gyerekét, szerintem nem rázta volna meg. Fontos lenne erről informálni a szülőket.

2016. nov. 13. 05:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!