Ma a 12 hetes babám megtalálta az úját. Mit csináljak? Mert nem szeretném ha "újszopós" lenne.
akkor dugj cumit a szájába ha inkább azt szeretnéd... :)
én babám az ujját is szopja és cumizik is.
cumi a délutáni elalváshoz kell neki, ujjacskája meg akkor mikor nem tud mit kezdeni a kezével. de a fogzásnál is tömi a szájába a kezét, szerintem ez teljesen normális, minden baba csinálja!
A lányom is pont ebben a korban találta meg az ujját.
Ő is csak szopizik és a cumit kezdettől fogva kiköpi.
Úgy tudom, hogy nagyon kevés azon babák száma, akik nem cumiznak és nem is szopizzák az ujjukat.
A szopási reflex a legalapvetőbb náluk. Ezen kívül ezzel nyugtatják magukat.
Így teljesen természetes ha rátalált ezen örömszerző tevékenységre.
Először mi is meg voltunk rémülve, hogy akkor most mi lesz, hogy fogjuk leszoktatni róla, jó-e ha szopizza az ujját stb stb.
Leszoktatni nem tudod róla. Ha elveszed, akkor meg sírni fog, mert frusztrálja. Folyamatosan meg nem lehet mellen.
Szóval mi hagytuk,. hogy cumizza az ujját.
Volt, hogy a napi tevékenység alvásból és ujjcumizásból állt :-)
Most már 10 hónapos. Elkezdett mászkálni, majd kapaszkodni. Most már ritkábban cumizza az ujját, tényleg csak megnyugtatásképp.
Éjszaka viszont úgy fekszik, hogy a kicsi ujja a szája közelében van :-D néha arra ébredünk fel, hogy hangosan becuppantja az ujjacskát vagy pont megszünteti a vákuumot. Viszont nyugodtan alszik!!!!!!!
Ellentétben pl. a cumit használó babákkal, akik éjszaka felébredhetnek, mert nem találják a cumit (anno állítólag én is ilyen voltam - szóval saját tapasztalat :-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!