Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem véletlenül ide írom a...

Nem véletlenül ide írom a kérdést: Attól lett gyereketek/ vártok gyereket, akit a leginkább "szerettetek/szerettek"?

Figyelt kérdés

A kérdés nyilván van, akinek egyértelmű. Azonban szerintem van akinek magyarázásra szorul.

Először is tudom, hogy minden szerelem, kapcsolat más, egyedi. De az érdekelne, hogy attól lett gyereketek, akivel a legjobb volt a kapcsolatok, akivel akartátok mindig is?

Mondok egy konkrét példát. Az egyik ismerősöm mondta, hogy szereti a párját, de nem ő élete szerelme, mert az kb 20 éves korában volt, de a férfi szakított vele. Mégis ennek a férfinek szült gyereket, nem a "nagy ő"-nek.

De ez egy picit nálam is így van. Volt egy férfi, akivel nagyon viharos volt a kapcsolom, de amikor jó volt, akkor tényleg nagyon jó volt és ezért megérte a "rossz" időszakot is átélni vele. De a mostani egészen más. Kiegyensúlyozott minden tekintetben. A párommal nem veszekszünk gyakran (ha igen, akkor sem úgy, ahogy a másikkal), anyagilag is tudom, hogy ez megfelelő a gyerekeknek. De sokszor eszembe jut, hogy az a másik kapcsolatom is mennyire jó tudott lenni, nem volt ennyire monoton. (Persze tudom, hogy a gyerekeknek ez a jó meg minden, csak mégis...)

Szóval ez érdekelne. Hogy ti gyerekeiteknek az apja az lett, akivel tényleg a legjobb volt a kapcsolatotok?

2016. szept. 27. 12:26
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
20%

En szerintem az az Igazi szerelem ha az kolcsonos. Tehat ugymond tenyleg egymasnak vagyunk teremtve kvazi. Nem csak egyik erzi igy, mert az ki se tud ugy teljesulni hiszen a masik nem ugy erez nem ugy viselkedik.

Az ilyen se veled se nelkuled viharos erzelmek, hat szerintem mindenkinek az eleteben vannak altalaban ok az elso szerelmek vagy legalabbis az elsok akik melyebben megerintenek. Talan azert is hagy olyan mely nyomot. Mert uj, mert olyan fiatalos es orult, szenvedelyes stb.. De ez hosszabb tavon borzaszto kimerito es leszivja az embert a vegen meg mar ugy erzi magat mint akit teljesen kiszipojoztak. Szerintem ez a veglet se jo. Persze izgi de hosszu tavon nem fenntarthato. Rendes csaladi elethez ez nem valo, ilyen kapcsolatba nem fer be egy gyerek se pl. Kar ezeket sajnalni. Akkor jo volt meg nem is, jo tapasztalasnak, onismeretnek es tanulasnak. Szerintem fontosabb a harmonia. Az meg hogy langyos vizbe erzi magat valamelyik fel kell dobni vagy/ es elmenni parterapiara ami borzaszto sokat segit. A masik is rajon sok dologra magaval es a masikkal kapcsolatban, lehet hogy nem csak szemelyisegbeli de valami oka van hogy ilyen ember pl keruli a vitat. Ezen is lehet segiteni. Az emberek amugyis folyamatosan valtoznak a masikhoz is es az adott eletszakaszokhoz is. Akkor van baj ha megreked egyik vagy masik vagy mindketto es nem fejlodnek egymassal es egymasert.

2016. szept. 27. 17:18
 22/38 anonim ***** válasza:
55%
Igen! :) Mindenem ő.. ❤
2016. szept. 27. 20:05
 23/38 anonim ***** válasza:
27%
3-as vagyok!es nulla 20, mert 17 eve elek egyutt a parommal akinek szultem? Kapja be a repamat aki lepontozott! Biztos a postasnak kellett volna szulnom...
2016. szept. 27. 21:08
 24/38 anonim ***** válasza:
Igen. Első komoly kapcsolatom is. 9 éve vagyunk együtt, ő és a gyerekünk a mindenem.
2016. szept. 28. 15:50
 25/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Valószínűleg nem tartom meg a babát... De köszönöm, hogy leírtátok, hogy nálatok mi a helyzet :)

2016. szept. 28. 16:49
 26/38 anonim ***** válasza:
:(
2016. szept. 29. 15:30
 27/38 anonim ***** válasza:

Megközelítőleg se szerettem senkit úgy mint a férjemet, a kisfiam édesapját :)

Előtte nekem is viharos, veszekedős, se veled-se nélküled kapcsolataim voltak, nekem a "monoton" harmónia jobban bejön... Nem attól izgalmas egy kapcsolat, hogy folyon öljük egymást, aztán kibékülünk.

2016. okt. 7. 12:00
 28/38 anonim ***** válasza:

Nem.

Az első igaz szerelmemet elhagytam (akkor túl fiatal voltam, csak most jöttem rá, 10év elteltével hogy ő volt az).

Szeretem a gyerekem apját és sosem hagynám el, de ez az igazság.

2016. okt. 7. 13:59
 29/38 anonim ***** válasza:

Kérdező! Mégis mire vágysz? Szenvedélyre? Jóképű rosszfiúra vagy mire ill. kire? Ne haragudj, de nekem az jött le, hogy jódolgodban nem tudod mit csinálj. Sokan fél karjukat odaadnák egy olyan paiért, mint a férjed és akkor te elégedtlenkedsz? Ne haragudj, nekem ez durva...

És az is, hogy nem tartod meg a babát... Igaz, te tudod mit csinálsz, de mégis úgy érzem, nem tudod mit művelsz.

Akadj csak össze egy sármos, rossz fiúval, aki szenvedélyes, izgató stb. Aztán lép a haverokkal bulizni, te meg nevelheted majd egyedül a te gyerekeidet meg az övét is, mert egy ilyen pasi nem fog veled otthon ülni az tuti. Férjednek jól helyre kellene tennie téged az egyszer biztos.

2016. okt. 7. 15:20
 30/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ennél a kérdésemnél egyébként nem pontozok egyáltalán, ezért nem is értem, hogyan mennek le ennyire azok a százalékok, amiből több hasonló van.

Nem tudom, hogy mit értesz azon, hogy "helyre kellene tennie", utolsó. Lehet, hogy arra vágyom, amit leírtál, lehet, hogy csak szimplán valami másra. De ezt nem igazán tudom befolyásolni. Természetesen tudom, hogy mit csinálok. Egyébként még nem mentem el a műtétre, még itt van a baba. Ennyire nehéz döntést ritkán kell meghoznom.

2016. okt. 7. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!