Meddig ciki a szoptatás? Mindenki azt mondja hogy önző vagyok, pedig véleményem szerint amíg igényli és van is addig nem az. 😊
Nekem ez pont nem az önzés kategória. Az önzés az, mikor elválasztják a gyereket. Addig szoptass, amíg jól esik mindkettőtöknek.
Én az összes gyerekemet 16 hónapos koráig szoptattam. Az elsőnél voltam önző, mert tejem már alig volt, ő viszont éjjel fél óránként kérte a cicit. Meg tesót is akartunk, de addig nem kaphattam Clostit, amíg szoptattam. Nem vagyok rá büszke, bár az elválasztás után átaludta az éjszakákat... Szóval indokolt volt, de akkor is rossz érzés visszagondolni rá.
Az ikreim maguktól hagyták el a cicit. Szintén, alig volt már tejem. Pedig őket már szívesen szoptattam volna egy kicsit tovább is.
Szóval, amíg mindkettőtöknek jó, van tejed is, van rá igény is, addig nyugodtan szoptass.
Sajnos vannak akik a lepontozással próbálják meg igazolni azt, hogy nem szoptatnak. Belekapaszkodnak mindenbe, hogy megerosítsék azt az elképzelésüket, hogy az anyatej, a szoptatás nem fontos.
Pedig nagyon fontos! Van, akinek nem adatik meg, van aki, meg saját döntés miatt nem szoptat.
Ez van, de, hogy valaki lepontozgassa azt, hogy valaki anyatejet szeretne a a gyeremekének adni az az emberi butaság teteje!
Az enyém is ennyi idős, szopik még. Éjjel elég sokat, rossz alvó nagyon (bár tudom, ez főleg a cici miatt van), nappal átlag 2x. Mindent eszik korának megfelelően, iszik is rendesen, ő az összebújás miatt igényli, nagyon jól tudom. Illetve ha nagyon fogzik, elutasítja a kaját, de 16 foga van már, szóval ilyen gond már csak elvétve van.
Nálam 2 év körül van a lélektani határ, onnantól mér nagynak találom a szopizáshoz. Most viszont még simán belefér, és nagyon igényli is. Egyébként én sajnos megpróbáltam 1 éves kora körül leszoktatni, nem erőszakosan, csak tejitallal próbálkoztam inkább, pont azért, mert engem is csesztetett a család, hogy jajmármeddigmég. (Nem nagyon tudnak ezzel mit kezdeni, rajtam kívül senki nem tudott soha 2-3 hónapnál tovább szoptatni a családból, úgyhogy sose volt ilyen helyzet).
SEMMIT nem fogadott el, vagy 5 félét próbáltam. A lassan egyre többet megiszik belőle elv se jött be, 2 nap után tudta, mi van az üvegben és meg se kóstolta. Se bögre, se csőrös, se cumisüveg, semmi. Akkor úgy döntöttem, hogy leszarom, kinek nem tetszik, ez a mi kettőnk dolga, ne dumáljon bele senki. Nekem nem gond szoptatni, ő meg nagyon igényli még. Majd ahogy okosodik, megpróbálom vele megbeszélni, hogy nem kell már, de az is lehet, hogy magától elhagyja. Egyelőre szopizzon, aki meg beszól, annak most már kerek-perec megmondom, hogy ez ránk tartozik.
Én úgy terveztem, hogy 1 éves koráig szoptatom, de már 17 hónapos, és este még mindig szopizik lefekvés előtt. Én is kapom a meglepett arcokat és a kérdéseket, de engem nem zavar, ez a mi dolgunk.
Igazából könnyen megy a szoptatás az eleje óta, és a kisfiam abszolút nem "cicifüggő", nem követeli a dolgot, 7 hónapos korától kezdtünk elhagyni szoptatásokat, soha nem volt belőle gond. Igazából tudom, hogy ha úgy döntenék, egy hang nélkül tudomásul venné, ha kimaradna az esti tej.
Viszont mi az eleje óta figyeltünk rá, hogy ne cicin aludjon el - ezért nem is kel éjszaka emiatt, és nagyon jó alvó. Ennyiből könnyebb a dolgom.
Most már nem mondok határidőt, hogy meddig marad ez így - szerintem saját maga fogja elhagyni a dolgot. Szóval szerintem nem ciki egyáltalán, és ne hallgass senkire, csináld úgy, ahogy nektek jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!