Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon elvagyok keseredve!...

Nagyon elvagyok keseredve! Egy kis bíztatás?

Figyelt kérdés
Kislányom nyolc és fél hónapos.Születésétől foggva furcsa a tartása.Olyan mintha nem vagy alig lenne nyaka és a csípőjét is feszesnek éreztem mindig.Már pár naposan mondtam a gyerekorvosnak,aki azt mondta,hogy ez alkati tulajdonság.Az ortopédklinikán pár hetes korában megvizsgálták,a jobb csípőjét kötöttnek találták és tornáztatnom kellett,mivel erősködtem és csak ezért uh-ra adtak időpontot.A nyakát,vállát rendben találták.A csípőultrahang negatív lett.Lányom nem tud kúszni.Mászni kezdett pár napja,de nem szeret hason lenni és állandóan sír.Védőnő mutatott egy módszert,hogsy miként taníthatom meg felülni és hogy segíthetem a mászást.Továbbra is aggódtam,és sikerült időpontot szereznem Dévény Anna alapítvány egyik gyógytornászához,aki megállapította,hgoy legkisebbem nyaka teljesen le van tapadva,a csípője feszes,azért nem kúszik,mert a karját alig bírja használni,csoda,hogy mászik egyáltalán,de azt is rossz kéztartásban,mert a kezei nem előre-befele,hanem kívülre-oldalra néznek.Teljesen kétségbe estem,hogy ha egyszer orvoshoz járok,elmondom bajomat,akkor az ortopéd klinikán ezt hogy nem vették észre és a védőnő miért tanácsol olyan hülyeséget,hogy ültessem,sőt tanítsam meg ülni a babát,mikor ezzel még nagyobb bajt tettem gyermekemnek.A gyógytornász hetente fogja tornáztatni őt és mindaddig figyelemmel kell kísérni fejlődését,míg menni nem kezd.Kérlek írjatok,akik hasonló helyzetben voltatok,vagy vagytok,hogy kb. hány kezelés hozott eredményt?A tornász azt mondta,hogy ezt előre nem tudja megmondani.
2010. ápr. 23. 13:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Szia,köszönöm megnyugtató válaszodat.A barátnőm adta meg a telefonszámukat,az ő babája csak a fél oldalát használta,oxigénhiánnyal született.Későn is vitte,a baba akkor 11 hónapos volt.Azt mondták nem biztos,hogy teljesen rendbe hozható már.Négy kezelés után teljesen helyre jött a kisfiú.Ebben reménykedek én is és örülök,hogy nektek is sikerült.
2010. ápr. 23. 18:12
 12/14 anonim ***** válasza:

mi is sopronba jártunk, mi már 3 hós korától. szépen rendbe jött. ugyan azt mondják, hogy 5 hós korig érdemes elkezdeni, de még nem vagytok annyira elkésve. de így hosszasabb lesz valószínű. a lényeg, hogy már jó kezekben vagytok, a dévény tényleg csodálatos. és azon meg nem csodálkozom ,hogy se a védőnő, se az orvos, se senki nem mondta a hipiotóniát meg kötöttséget! ha a védőnőn és orvoson múlna, akkor mi se kerültünk volna el a gyógytornászhoz. én erőltettem, hogy adjon beutalót a fizikoterápiára, mert az nem normális, hogy ha hason van, akkor csak üvölt, és amúgy meg kicsit C alakban tartja magát, mindig balra hajlik.... szóval ennyit az ellátásról!!!

kitartást nektek, és meglátod, helyrejön a babád!

2010. ápr. 23. 18:50
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a választ!Képzeljétek pénteken felvittem az orvoshoz a picit és mondtam neki,hogy nem értem hogy nem vették észre,hogy baj van.A gyerekorvos a képembe röhögött és azt mondta,hogy négyezer forinttért ő is kitalál nekem valami bajt a picinek és higgyem el semmi baja.Arra,hogy nem kúszik-mászik azt mondta,hogy neki két gyereke se kúszott-mászott és semmi bajuk nem lett tőle.Az,hogy hason pici idő után ordít,ez sem érdekelte.Hogy állandóan ülni akar,arra azt mondta ne ültessem.Ezek szerint hagynom kell a picit egész nap sírni.Mert ha nem mászik,akkor hogy tanuljon meg ülni?Ha jól tudom a mászásból kell felülnie.Na mindegy,felháborít a hozzáállása.
2010. ápr. 24. 17:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok,ha esetleg olvastok még.Eddig kétszer voltunk maszírozáson és azóta,gyönyörűen mászunk,felállunk és lépegetünk kapaszkodva,önállóan felülünk.Nem semmi ugye????Hát ezt a dévény módszernek köszönhetjük!
2010. máj. 3. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!