Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon elvagyok keseredve!...

Nagyon elvagyok keseredve! Egy kis bíztatás?

Figyelt kérdés
Kislányom nyolc és fél hónapos.Születésétől foggva furcsa a tartása.Olyan mintha nem vagy alig lenne nyaka és a csípőjét is feszesnek éreztem mindig.Már pár naposan mondtam a gyerekorvosnak,aki azt mondta,hogy ez alkati tulajdonság.Az ortopédklinikán pár hetes korában megvizsgálták,a jobb csípőjét kötöttnek találták és tornáztatnom kellett,mivel erősködtem és csak ezért uh-ra adtak időpontot.A nyakát,vállát rendben találták.A csípőultrahang negatív lett.Lányom nem tud kúszni.Mászni kezdett pár napja,de nem szeret hason lenni és állandóan sír.Védőnő mutatott egy módszert,hogsy miként taníthatom meg felülni és hogy segíthetem a mászást.Továbbra is aggódtam,és sikerült időpontot szereznem Dévény Anna alapítvány egyik gyógytornászához,aki megállapította,hgoy legkisebbem nyaka teljesen le van tapadva,a csípője feszes,azért nem kúszik,mert a karját alig bírja használni,csoda,hogy mászik egyáltalán,de azt is rossz kéztartásban,mert a kezei nem előre-befele,hanem kívülre-oldalra néznek.Teljesen kétségbe estem,hogy ha egyszer orvoshoz járok,elmondom bajomat,akkor az ortopéd klinikán ezt hogy nem vették észre és a védőnő miért tanácsol olyan hülyeséget,hogy ültessem,sőt tanítsam meg ülni a babát,mikor ezzel még nagyobb bajt tettem gyermekemnek.A gyógytornász hetente fogja tornáztatni őt és mindaddig figyelemmel kell kísérni fejlődését,míg menni nem kezd.Kérlek írjatok,akik hasonló helyzetben voltatok,vagy vagytok,hogy kb. hány kezelés hozott eredményt?A tornász azt mondta,hogy ezt előre nem tudja megmondani.
2010. ápr. 23. 13:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nekem nincsenek ilyen panaszaim.de a gyógytornász segíteni fog.kitartás,és lásd a szemed előtt a sétáló,tipegő babád.ez erőt fog adni.fel a fejjel.értük mindent.menni fog.
2010. ápr. 23. 13:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön oda kellett volna vinned. Nekem 4 hónaposan nem támasztotta ki magát és rögtön küldtek az erősködésemre a konduktorhoz, csodákat tett már egy alkalom után, a lelkemnek is, mert rá 3 napra a sok tornának köszönhetően ki tudott támasztani a kisfiam. Szerintem fognak rajta segíteni, most már biztos kezekben van, nagyon dícsérik a Dévény-tornát.
2010. ápr. 23. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Eü-s vagyok. Az én kislányom 6 hónaposan sem volt hajlandó forgolodni, mászni, semmit! Sőt utált hason lenni. Nekünk is kötött volt a csípőnk. Én olyan ortópédushoz vittem, aki kollegám volt, és sem vette észre, hogy a jobb válla lejebb van, mint a bal, és hogy le van tapadva 1-2 izma azért nem tud forgolodni. A HO. úgy szintén nem mondott semmit, annyival elintézte, hogy lusta a gyerek!

Na, én ekkor már nem voltam hajlandó várni, és felhívtam az egyik gyógytornász ismerősőmet, aki Dévény tornát csinál. Elmentünk hozzá, egyből felsorolta a tüneteket, amiknek, addig nem is tulajdonítottunk jelentőséget. És ki volt akadva, hogy eddig váratak, és hitegettek minket.

Majd elvittük fejlődés neurora, ahol szintén elrendezték annyival, hogy duci a kiscsaj, és hogy lusta /hozzá teszem ekkor 7700g, 67,5cm-ek voltunk, ami egyáltalán nem számít kővérnek/. Ja, és semmilyen torna nem kell szerinte a gyereknek /de ekkor mi már 2-3 Dévény tornán túl voltunk/. Na, mi ebbe sem nyugodtunk bele, elvittük Pécsre a Gyerek Klinikára, ahol hasi, koponya UH-t csináltak, újból megvizsgálták, felküldtek gyógytornászhoz, aki mutatt 1-2 itthon végezhető feladatot. Hála nincs neurológiai baja.

Már a 8. tornára megyünk szombaton. És tud a kiscsaj, mk. oldaláról hasra fordulni, ill. vissza, és már emelgeti a popiját, engedi feje főlé emelni a kezeit. Lassan, de biztosan haladunk.

Készülj fel, hogy az első pár alkalommal űvölteni fog a gyereked....nem könnyű nézni, de sajna nincs más!

2010. ápr. 23. 13:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ és kérlek írjatok még!Azért nem derült ez ki sokkal előbb,mert minden orvos azt mondta,hogy csak bebeszélem és alkati tulajdonság nála.Szépen emelte mindkét fejét kicsinek,négy hónaposan hátról-hasra,hat hónaposan visszafordult és ez abszolút időben van.Szépen kitolta magát,viszont csak rövid ideig, hason utált lenni.Háton gyönyörűen elvolt.Most meg azon idegeskedek,hogy oké azt rendbe lehet tenni,hogy szépen járjon (egyébként,két napja feláll,sőt állandóan így akar lenni,ami szintén nem jó,mert nem tanul meg kúszni-mászni),de akkor neurológiai vizsgálat is kellene és mi van,ha valami gondja van.Totálisan kikészültem.Látszatra rendben van,imádja a pici dolgokat fogdosni,a cimkéket,a földön lévő szöszmöszöket,ezért reménykedek,hogy nincs nála komolyabb gond.A gyógytornász azt mondta,hogy előre nem tud jósolni,de az is lehet,hogy hazamegyünk és délután már látni fogom a fejlődést,mert lehet,hogy pár alkalom és a letapadt részek szabad utat kapnak,egy biztos,hogy addig végig kell kísérni a fejlődését,amíg járni nem kezd,nehogy kényszertartást vegyen fel.Remélem,hogy minden helyre jön.Azt sem tudom,hgoy mitől van ez,a szülésem elhúzódott,mert a dokim műtőbe volt és baba előbb érkezett,vissza kellett tartanom,nem nyomhattam és lehet,hgoy oxigénhiányos lett a pici.Persze a kórház szerint minden rendben volt,az apgar 9/10 lett és az is azért,mert a bőre kivolt száradva kicsit.Keresem a miérteket és szörnyen aggódom.Köszönöm,hogy ilyen hamar válaszoltatok és írjatok még!
2010. ápr. 23. 13:54
 5/14 anonim válasza:
nekem a kisfiam 4,5 hós és nekünk is le van tapadva az izomzat, de nekünk csak máj. közepére van idő pontunk, magán tornáztatni, te a központba vited? vagy szintén magán gyógytornászhoz? a gyedből elég húzós alkalmanként de ilyenkor semmi sem drága, de állítólag a letapadást jobban tudják kezelni mint a lazaizomzatot, talán ez vígasztaljon egy picit!
2010. ápr. 23. 13:55
 6/14 A kérdező kommentje:
13:39,köszi,hogy írtál.Hasonló lehet a mi gondunk is,mint a tiétek,mert nekünk is a vállal,ill. a nyaki izmokkal van gond.Mutatta a gytornász,hogy felemelte a pici kezét és a lapockája kifordult a teste mellé.Na kérdezhetitek,hgoy ezt nem vettem észre?Nekem nem is engedte emelni a kezét és hiába mondtam a dokinak,azt mondta,hogy akaratos a baba,elintézte ennyivel.Köszönöm válaszodat!Neked volt valami gond a szülésnél?Bár lehet ez akár örökletes is,sajnos nagypapámnak volt fiatalon csípőprotézisa és hatvanéves korára már platina volt a nyakába és a térdébe is ültetve.Lehet nálunk ez ezért van.És kedves válaszoló,aki azt mondtad,hogy miért nem vittük előbb?Vittük,csak mindenhol megnyugtattak,sőt volt ahol csúnyán néztek ránk,hogy miért erősködünk.Tudod ilyenkor az ember azt gondolja,hogy ők a szakemberek,de abban igazad van,hogy jó volt kicsit megnyugodni,ugyanakkor továbbra is éreztem,hogy valami nincs rendben.És igazad van,magamat hibáztatom én is,hogy miért nem vittem előbb ide.
2010. ápr. 23. 14:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Szia,igen levan tapadva az izomzat és köszi a bíztatást.A központban kértem telefonszámokat,hogy a lakóhelyünkhöz közel vihessem.Őszintén nem gondoltam,hogy ekkora baj van,sőt azt hittem,hogy majd megnyugtatnak,hogy nem is kell kezelés.Sajnos nem így lett.Tényleg nagyon drága és hetente kell menni,de tényleg bármennyi pénzt megér.A neten olvastam,hogy a kezelés harmadát a tb támogatja,de nem tudom,hogy miként.Háziorvost délután megkérdezem majd.Te hallottál erről valamit?A kérdésedre válaszolva,a központ megadott kb. nyolc telefonszámot és hívtam őket sorba és már majdnem feladtam,amikor az egyik hölgy rendes volt és azt mondta,hogy most mondták le a mai napot és megyek-e.Persze,hogy megyünk és nagyon hálás vagyok neki,mert két nap alatt lett időpontunk.A hölgy azt mondta,hogy csak megvizsgálni tudja,mert nem tud több gyereket vállalni,ennek ellenére a jövő hétre is adott időpontot és elvállalta pici lányomat.Nagyon hálás vagyok érte.Tisztelem ezeket az embereket,mert reggeltől késő estig vállalnak munkát.Rengeteg a fejlesztésre szoruló kisbaba.És igen a picim végig ordította a kezelést és órák óta alszik annyira elfáradt.
2010. ápr. 23. 14:11
 8/14 A kérdező kommentje:
A központba június közepére lett volna időpont,most kedden telefonáltam oda.Próbáld meg,hátha te is találsz lakóhelyedhez közelebb olyat,aki korábban eltud vállalni.
2010. ápr. 23. 14:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Ugyan ez volt a kisfiamnak. De szerencsére a gyerekorvos 2 hónaposan észrevette, és egyből tudtuk vinni Dévényes gyógytornára. 9 és fél hónapos, majdnem minden héten vittük idáig. A héten váltunk el a gyógytornásztól, mert azt mondta, hogy kisfiam már tud mindent, amit kell. Hihetetlen, hogy mennyit segített nekünk a torna. Nekem lelkileg is. Nagyon neki voltam keseredve. Hidd el, hogy sokat fog Nektek is segíteni. Én sokat beszélgettem a gyógytornásszal, hogy van olyan baba, aki sajnos csak 1 éves korára kerül hozzájuk. Azoknak is segít. Sőt gyorsabb a fejlődés, csak a nagyobb babák általában rosszabban viselik a kezelést. A kisfiam már segítséggel lépked. Nyugodj meg, a legjobb kezek között lesz a babád.
2010. ápr. 23. 17:12
 10/14 anonim ***** válasza:
17.12-es vagyok. Nálunk (Sopronban) ingyenes a kórházban, és nagyon jó szakemberek vannak. Nagyon szerencsésnek tartom magunkat, hogy miután a gyerekorvos észrevette a problémát, 10 napon belül megkaptuk az első időpontot.
2010. ápr. 23. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!