Kislányomnak a Csenge nevet választottam első keresztnévnek, másodiknak pedig talán a Lili, vannak még ötleteitek második névre. Szép lánynevek?
Csenge Lili - nekem ez a párosítás túl "csilingelő". Második névnek inkább valami mélyebb hangrendű, más jellegű nevet adnék.
Csenge Réka
Csenge Laura
Csenge Anna
Csenge Hanna
Csenge Mária
Csenge Klára
"Nem az aláírás milyenségére utaltam, hogy minek kettő keresztnév, hanem a hosszára. Olyam helyen dolgozom, ahol alá kell írni, nem is egyszer. Legtöbbször mérgelődnek, hogy minek ez a két név."
Nekem a férjemnek van két neve és mindig mérgelődik, lehet róla is ilyet gondolnak bankban stb. helyen, csak a helyzet az, hogy neki nem a két névvel lenne a baja, hanem azzal, hogy a hülye anyja arra tanította, hogy a második neve nem számít, nem hivatalos, hanem "csak van". Ezért neki az összes hivatalos helyen csak a baja van azzal, hogy most akkor itt épp hogy van az aláírás mintája, mert van ahol kérik a kettőt az aláírásba, van ahol nem, de a lényeg az, hogy utána mindig ugyanúgy kell írni. Ő meg csak ott írta ki a két nevet, ahol ezt külön kérték tőle, de erre meg nem szokott emlékezni, hogy most akkor x helyen épp hogy írja, aztán szólnak, hogy ez így kevés, a másikat is kell, vagy a másikat nem kellett volna stb. Mindez elkerülhető lett volna annyival, ha a drága anyukája annak idején elmondja neki, hogy fiam, attól, hogy csak az egyik keresztnevedet használod, a hivatalos dokumentumokban kettő van, így bármikor hivatalos papírt írsz alá, vagy hivatalos helyen mondod be a neved tessék elmondani mindkettőt, mert a második neved se "csak van és nem fontos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!