Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mikor szóltok rá más...

Ti mikor szóltok rá más gyerekére ha bántja a sajátot?

Figyelt kérdés
Sziasztok!!15 hós babám elég vehemens természet, de én úgy érzem van annyi kritika bennem felé hogy időbe észre veszem ha bánt másokat, vagy minket, és szépen megpróbálom leszoktatni arról hogy üssön, csípjen, harapjon..A szomszédunkba lakik két 4 éves fiú, és egyszerűen nem tudom már mit csináljak velük..Nagyon jóba vagyok az anyukájukkal, de ő kategórikusan kijelentette hogy nem szólhat senki a gyerekekre..mert ő sem szól a máséra, és az ő gyerekeit senki nem kritizálhatja..Totál szemetek az én gyerekemmel, és csak nevet rajta hogy jól van hát irigyek, vagy majd kinövik stb, stb..Van az utcán egy nagy homokozó ami történetesen pont elöttünk van, és sokszor viszem ki a Kislány játszani..Erre jönnek ők is, de akkor az én gyerekem már nem játszhat, mert mondják neki hogy tűnj innen, meg nem játszatsz..Lökik el onnan, veszik el a játékát stb, stb..Szóval Nektek mi az a határ amikor totál letojva a másik önérzetét igeni megvéditek a ti gyereketeket, és rászóltok ha kell határozotabban?
2016. szept. 3. 12:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Az én válaszom, gondolom fáj valakinek hogy legenyóztam gyerek létére. 😂

Pedig én majdnem minden játszón találkozok ilyennel, és tényleg azok. ;)

2016. szept. 3. 15:29
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Pont szarnék bele, hogy a másik anyuka szerint ki szólhat rá a neveletlen porontyaira. Vigye egy lakatlan szigetre, ha csak ő akarja fegyelmezni (bár úgy látom, ő se akarja). A négyéves sokkal erősebb a 15 hónaposnál.
2016. szept. 3. 22:46
 13/18 1112 ***** válasza:
73%
Az én gyerekem fontosabb,mint a másik önérzete. Rá kell szólni a másik gyerekére is, ami egyébként az anyja dolga lenne, de ha nem teszi... hát akkor talán az ő gyerekei sose tanulják meg, hogy ilyet nem szabad csinálni. Nehogy már valami egész élethosszig tartó sérülést beszerezzen a gyereked, azért , mert a másikak nincsenek megnevelve:S
2016. szept. 4. 00:09
 14/18 1112 ***** válasza:
100%
*most itt amúgy lelki sérülésre gondolok elsődlegesen.
2016. szept. 4. 00:09
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Hát ne haragudj, de amint olvastam a kérdésed és kommenteid az jött le, hogy te eddig egyáltalán nem adtad annak jelét, hogy téged ez MENNYIRE zavar. Most így a másik anyuka erről nem is tud gyakorlatilag. Ahogy leírtad, valahogy ő sokkal lazább (nyilván azért mert dupla fiús anyuka, nagyobbak, stb...)

De neked sem először, hosszú idő után kellene kitörnöd. Már az első komolyabb alkalomnál le kellett volna szögezned az anyukának, hogy ez neked nem tetszik, csináljon valamit.

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát! Milyen igaz, te jó Ég! Vannak olyanok, akiknek nem tűnnek fel dolgok, vagy csak nem úgy reagálnak, ahogy mások. Mindennek az alapja a kommunikáció...

Majd ezt figyeld, hogy lepontozzák!!! :D

2016. szept. 4. 02:02
 16/18 anonim ***** válasza:
79%

Nekem nem teljesen kerek a történet, ha egyszer tud viselkedni egyszer meg ut, csip a 15 honapos....nem engedik jatszani de közben meg kiderul, hogy megy utánuk...

Az en 3 evesem sem szeret jatszani a játszon a kisebbekkel, de ha a kicsi folyton ott van ahol a nagyok elkerülhetetlen, hogy összetűzés legyen. Persze ettől anyukának fegyelmeznie kellene oket

2016. szept. 4. 05:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Mi nem kerek?Adott3 gyerek..Ebből 2 bantja a harmadikat..Tény és való hogy eddig nem szóltam érte, de neveletlenek a fiúk, és elég szar dolog tükröt állítani olyannak akivel egyébként szimpatizalsz..A kislany menne a fiúk után, de nem éri utol őket, vagy ha mégis akkor tudtára van adva hogy o még kicsi, és ne zavarja őket. .Az összetűzés a homokozoba szokott lenni amit mi is szivesen használnánk mivel mindenkié, de az én gyerekemet kell mindig kiszedjem ha meg akarom védeni, mert a másik kettő bantja..Van hogy az én lanyom is próbálná a nála kisebbeket bantani, de én mindig fegyelmezem, raszolok, vagy elviszem onnan hogy mindenki nyugalomba legyen..Ezt csak azért irtam mert engem konkrétan zavar ha az én gyerekem nem tud viselkedni, és nem értem hogy ez másnak miért nem alap..Így már kerek?
2016. szept. 4. 13:19
 18/18 anonim ***** válasza:

"A kislany menne a fiúk után, de nem éri utol őket, vagy ha mégis akkor tudtára van adva hogy o még kicsi, és ne zavarja őket"

Hát azért azt nem lehet elvárni két négyévestől, hogy foglalkozzanak egy 15 hónapossal. Te se élveznéd, ha a barátnőiddel dumálnál és folyton ott sündörögne egy tízéves, hogy foglalkozzatok vele. Az agressziót le kell állítani, az egy dolog, de arra nem lehet kényszeríteni a gyerekeket, hogy azzal játsszanak, akivel nem akarnak.

Többi szülő hogy ítéli meg a srácok viselkedését? Gondolom, mások is vannak a játszótéren.

2016. szept. 4. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!