Kinek mennyi pénz jut a gyerekére, mennyivel kell beszállnia az apjának a babadolgokba?
Ahogy az első is írta, ha csak gyes (25650 Ft) + családi (12200 Ft) kapnál akkor tényleg rá lennél szorulva a párodra. Még ha anyatejes lenne is a baba.
De te nem dolgozol egyáltalán? Biztos hogy csak gyest kapnál? Ha legalább 1 évig tudnál valahol dolgozni normális bejelentett bérért akkor kaphatnál csedet, gyedet. Az még minimálbérnél is több azért mint a gyes.
Nos a baba, hogy mennyibe kerül elég változó, pl neked is mik az igényeid. Mi pelenkát 42 Ft-ért vesszük darabját (jó minőségű dada, egyébként még pamperst használunk - az vált be - de az jóval drágább 55 ft most darabja). Egy újszülőtt 6-10 pelust használ el egy nap, így tudsz kalkulálni. Mi már 4 hónaposak vagyunk elég napi 5, max ha 2x kakil 6 pelus egy napra. Ruhákat ha nem ragaszkodsz az újhoz (mi csak 1-2 darabot veszünk újat minden méretből) akkor nem egy eget rengető összeg, általában 500-1000 ft-ért veheted meg őket, és szerintem minden méretből elég 10 darab, mert irtó gyorsan kinövik. Nekem már második gyerkőc van de van olyan ruci ami talán mindkettőn egyszer volt rajta és használtan vettem, de még így is nagyon szép :) A fürdetőn kenőcsön stb lehet spórolni ha az orvos által felírtakat veszed ezek pár száz forintért kiválthatók és több mint egy hónapig jók. Ha mégis tápszeres a baba, akkor egy doboz 2000-2500 körül van, viszont egy doboz kb 4 napra elég (ha csak tápszeres), szóval ez igen tetemes mennyiség ha csak tápszeres a baba. Meg persze apróságok mindig kellenek. Ha mondjuk az alapfelszerelés (kiságy, fürdető, alapjátékok stb megvan) mondjuk a gyes+csp talán elég a babára (de mondom akkor nagyon minimális dolgokat vehetsz (nem új ruha, nem új, esetleg márkás dolgok).
Ha a mi háztartásunkat vesszük mi egy hónapban olyan 150-180 ezer között költünk (törlesztő, közműcsekkek, biztosítások stb nélkül, tehát tisztán amit elköltünk). Mi 4-en vagyunk, a nagyobbik már családi napközibe jár, a kicsi 4 hós tápszeres baba. Ebbe benne van az élelmiszer, játékok, ruhák a gyerkőcöknek stb, de itt kiemelem, hogy pl nem csak alapélelmiszereket veszünk, hanem amiket épp megkívánunk, illetve mindig megtetszik valamelyikünknek valami (könyv, műszaki cikk stb).
Mivel a gyerek kettőtök "műve", így az anyagaikat is illik közösen fizetnetek.
Az írásodból úgy veszem ki, hogy a gyerekre jutó összes költséget saját magad állnád? Ezek szerint nem vagytok közös kasszán?
Szerintem nem csak a gyerek költségeibe, de az egyéb költségekbe is mind a ketten be kéne hogy szálljatok.
Gondolom párod is eszik, tisztálkodik, mosol rá, van a rezsi, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!