Kinek mennyi pénz jut a gyerekére, mennyivel kell beszállnia az apjának a babadolgokba?
Mi a búbánatért akarsz minden baba körül felmerülő költséget egyedül állni. A közös gyereketek lenne könyörgöm. Ha már egyszer nem vagytok közös kasszán, ez is fura nekem, akkor egyértelmű, hogy minden gyerekkel felmerülő költséget felében fizet. Nem is értem hogy gondoltad, neked rámegy minden fityingd, ő meg hát legyen szíves adjon már egy 10est.
Azt mondom, így ne szülj. Bár nem hinném , az alapján amit írtál, hogy ő egyáltalán akar.
Ez a férfi nem akar gyereket,nem tudod ráerőltetni akármilyen pénzkalkulációt is teszel elé...
Mennyibe kerül egy baba? Én mindent,de mindent megkaptam neki szüleimtől.Húgom után megmaradt minden,apuék meg vettek ami kellett még,mert párom munkanélküli volt mikor terhes lettem,aztán meg tanfolyamért elég keveset kapott.Gyesen vagyok,spórolt pénzünk sem volt semmi,sőt azóta sincs,mert mindig csak szívunk és közbejön minden nagy kiadás. 167 ezerből élünk 3-an. Rezsi 45-50 között van,párom bagója 12ezer,többi mind ételre megy,illetve benne van a pelenka másfél havonta 4200,törlőt ha akciós,akkor veszek több csomaggal,legutóbb mikor pl 250 volt csomagja,vettem 16zacskóval.Ha nagyon akarnánk,egy havi 20-40ezret félre tudnánk tenni,de inkább veszek mindig valamit,ami hiányzik a háztartásból,vagy turiból ruhatár bővítés,mert egyikünknek sincs semmi már.
De gyes+családiból nem fog maradni neked gyerek mellé konyhapénzre is.37850ft a gyes+családi,47850 a családi adóval.Ha te segítesz be tesódéknak 10ezerrel,akkor neked hogy lenne 60ezred?Visszakéred tőlük,amit segítségként adtál?
Biztos, h erre a kapcsolatra akarsz gyereket vállalni? Mennyi idős vagy? Az nekem nem derült ki.
Összeszedegették egy baba költségeit, de hidd el, csak több lesz, ahogy növekszik.
Ne haragudj Kérdező, de megb..szta a jég ezt a kapcsolatot. Először is, a párodnak minden más fontosabb, mi ti! Egy idő után azért legalább lehetne beszélni a babáról...
Másodszor, attól tartok, te nem magatoknak szülnél gyereket, hanem csak magadnak. Ez pedig egy PÁRkapcsolatban nem buli. Hogyan gondolod? TE beszerzel mindent, TE bevállalod a babát, TE neveled, ő meg él a házikója (az Ő HÁZIKÓJA) pofozgatásának, meg a hobbijának.
Részemről: valami nagyon nem stimmelt ebben a kapcsolatban...
Vagy öntsetek tiszta vizet a pohárba, vagy húzz el onnan nagyon gyorsan.
Szerintem ne erőltesd rá ezt a gyerek dolgot. Én úgy érzem, hogy nem is a pénz miatt nem akar gyereket, hanem egyáltalán nem akar és ha 31 évesen a 10 éves tervében sincs benne a gyerek, akkor szerintem egyáltalán nem is szeretne gyereket. Ő az a típus lehet, aki szeret élni gyerektől függetlenül, ha valamit akar, akkor abban gyerek ne akadályozza. Pl. mozi. Ha lesz gyerek, akkor nem mehet veled akkor moziba, amikor akar, pláne utána még étterembe. Egy gyerek beszabályozza az életet és ő ezt tudja, ezért nem akar. A pénz, meg felújítás pedig a kifogás, nem meri a szemedben mondani, hogy egyáltalán nem akar gyereket.
Ha ez így van, akkor lépj ki a kapcsoaltból, én úgy gondolom, hogy ha netán 1 éven belül megismerkedsz egy családcentrikusabb emberrel, akkor még 33-34 évesen, de még 38 évesen sem késő gyereket szülni egy olyan férfinak, aki akar is gyereket. Hiába állnád te a költségeket, őt akkor is zavarná pl. a gyereksírás. Ő ezért nem akar gyereket, ilyen emberek vannak, el kell fogadni, csak az ő részéről nem helyes, hogy ezt nem közli veled, hanem hiteget.
Egy gyerek alapból közös döntés és nincs olyan, hogy én pénzem, meg te pénzed. Közös pénz, közösen állni a dolgokat, függetlenül attól, ki mennyit keres.
Az utolsónak valahol nagyon igaza van! Ami nálad hibádzik, az szerintem az, hogy el szeretnéd neki magyarázni, hogy nem kell semmiről lemondania a párodnak. Tényleg ezt szeretnéd? Nyakadon a háztartás plusz még a terhesség utána pedig a baba. Ez brutál megterhelő!
Jelenleg 9 hetes terhes vagyok, sikerült elkapnom egy téli vírust ami kerek másfél hete az ágynak dönt. Pitiáner apróság de abszolút a páromra szorulok. Segít, vizet hoz, főz egy mukk nélkül. Teszi mindezt munka és hobby mellett. Nyilván ez elég kínos nekem de végtelenül jól esik! Úgyhogy igen...egy párkapcsolat a gyermekvállalás meg pláne lemondással jár. Mindkét fél részéről! Ezt az esetetekben úgy látom, hogy részedről bármiről lemondanál a párod részéről nem mersz ilyet kérni. Ő éli a saját életét a saját házába te pedig igazodsz hozzá...megy ez addig amíg te be nem sokallsz. Neki ez kényelmes..nem fogja felrúgni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!