Ti mikor szóltok rá más gyerekére ha bántja a sajátot?
Ebben a konkrét helyzetben az anyukával ülnék le megbeszélni, hogy ha semmiképpen nem szólhat rá más, akkor legyen kedves ő jelen lenni és fegyelmezni, mert ez a helyzet.
Amúgy én simán rászólok bármilyen agresszív viselkedés miatt máséra, de elég halkan és határozottan szólni. Idegenre jobban hallgatnak. Viszont én sem bánom, ha a lányomra szól rá más, vagy finoman arrébb tolja, ha lökdös más gyereket, stb.Olyanra még nem volt példa, hogy agresszívan lépett volna közbe más szülő - ilyen esetben a szülőre már ugranék.
Azonnal, pláne amíg ilyen kicsi.
A te esetedben meg fognam a két kolkokot és kiraknam őket a homokozobol.
Ha a 15 hónapos kislányt rendszeresen terrorizálja két 4 éves, akkor az első beszólás, ha anyuka nem reagál rá. Ha az első alkalom, hogy látom a gyereket, akkor esetleg megvárom a másodikat, előbb szólok az anyjának, ha nincs reakció, szólok neki én. Nyilván nem ordenáré módon, hanem normálisan.
Azt viszont, hogy fizikailag bántalmazzák a gyereket, ellökik, elveszik a játékot, egy pillanatig sem tűrném. Sz..rok anyuka önérzetére, erre a szövegére közöltem volna a helyedben, hogy én meg senkitől nem tűröm el, hogy az épp csak járni tudó gyerekemet két (!) óvodás b..sztassa, úgyhogy vagy azonnal intézkedik, ha balhét kezdenek, vagy kirakom őket én a homokozóból, a gyerekem közeléből.
Nem írtad el?
15 hónapos (!) gyerekedet kérdés, hogy megvédd-e a 4 évesekkel (!) szemben?
Nagyon nem érdekelne az anyuka érzékeny lelke, az első aggresszív megmozdulásra rögtön elzavarnám ôket anyukával együtt.
Persze ha a kicsi megy oda hozzajuk, előbb őt hoznám el. Nem kell a nagyokkal játszania.
Azt írod nagyon jóban vagy az anyukával, akkor meg kell vele beszélni. Ha nem megy nem kell együtt játszani, és kész.
Az ilyen kis agresszorokat én el szoktam zavarni az egy évesemtől, mert genyók, irigyek, sunyik, viszont már elég nagyok ahhoz, hogy a szülök ne legyenek már résen annyira, olvasgatnak, heherésznek, bandáznak, nem igazán figyelnek rájuk sajnos. Én bizony rájuk szólnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!