Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van itt ennyi bölcsi...

Miért van itt ennyi bölcsi ellenes anyuka?

Figyelt kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_.. Érdemes elolvasni a válaszokat. Minden szülő ezek szerint rajtam kívül megteheti, hogy otthon maradjoon 25 000 ftért babázni és utána teljesen kiessen a munkaerő piacról. Nem hiszem, hogy kevésbé szeretik a gyereküket a bölcsis szülők. Én 6 hetesen kerültem bölcsibe, mégis kiegyensúlyozott felnőtt lett belőlem, és a szüleimmel is nagyon jó a kapcsolatom.
2010. ápr. 20. 14:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező!

Értem, hogy te olyan helyzetben vagy, hogy be kell adnod a gyereket és én sem értem, hogy ekkora butaságokat miért írnak, amiket leírtál.

De azért te se ítéld el azokat, akik úgy döntenek, hogy otthon maradnak a picivel. Ha megtehetik, mert mondjuk kerestek 100ezret, most meg kapnak 80-at, ahogy valaki írta, hát persze, hogy maradnak! Te is ezt tennéd ebben a helyzetben.

Sajnos ekkora szar ez az ország, hogy összevesznek emberek azon, hogy kinek hányszor 25ezer forintja van... nem kellene egymással vitatkozni, vagy lehordani a másikat azért, mert leírta a választ a kérdésedre. Szerintem mindenki eldönti magában, hogy mi éri meg neki.

Természetesen nem fogja kevésbé szeretni a szülőt az a gyerek, aki bölcsibe jár, de attól sem fog hátrányt szenvedni, ha otthon van az anyukájával (még ha az anyukája várja is hónap végén a pénzt, mivel ezt nem kell, hogy bármilyen módon is éreztesse).

14:50-es voltam.

2010. ápr. 20. 14:58
 12/21 anonim ***** válasza:
34%

14.49 vagyok

TUDOM? hogy a gyed 2 éves korig jár, és utána agyes kevés.

pont erről beszlek, hogy a 25ezer ft-os gyesből már én sem tudok megélni, így 2 évesen a babám sajnos bölcsibe megy...

de itt nem erről van szó, hanem a SOKKAL korábbi bölcsibe adásról.

emlékszel, a linkelt kérdésnél volt, aki 7 hónaposan adta be a babát!!!!na, az a durva!

ezt nem tudom megérteni.

erre írtam azt, hogy jóhogy nem elég neki a 80-90 ezer ft, ha előtte 300 000-ből élt, és azért megy vissza dolgozni, hogy "tartsa a korábbi életszínvonalat"....

2010. ápr. 20. 15:02
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak.Lehet,kezdetektől gyesen volt,vagy gyedet kap és megéltek valahogy a párja fizetéséből,de lehet kirúgták a párját időközben és nem tudják fizetni a dolgokat...Azért a 80eFt nem olyan sok pénz,hogy mondjuk 3 emberre elég legyen,pláne ha mondjuk van hitelük is.Nem látunk bele más életébe és nem is kell...
2010. ápr. 20. 15:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Most megéri civakodni egy feltett kérdésen?

Szerintem nem.

Aki beadja beadja aki nem nem.

Teljesen mindegy hogy otthon ülsz vagy dolgozol a babádat igyis ugyis SZERETED!!!!!Vagy nem?

2010. ápr. 20. 15:22
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

szeretném megosztani hogy mifelénk ez hogy van. Itt a környékünkön nem tudom mások hogy csinálják de mindenki itthon van a 2 évesnél nagyobb gyerekkel.

Még oviba is alig akarják adni.

Én 2 ées kora után viszem a fiamat bölcsibe. Nem örülök, de nem élünk meg egyébként. És akkor az én gyerekemen sajnálkoznak itt hogy jaj szegény...mintha kb. a harctérre küldtem volna vagy nem is tudom.

Sokan olyan furcsán értelmezik manapság ezt a "gyereknek az anyja mellett a legjobb"' dolgot...egy darabig biztos így van na de 3 évesen??

na tudom ez nem válasz csak úgy meg vagyok lepődve ezen...

2010. ápr. 20. 16:42
 16/21 anonim ***** válasza:
14.52-es!Te HOL LAKSZ??????
2010. ápr. 20. 17:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
14.50-es.Ausztriában pont,hogy otthonmaradnak a babával,mert kapnak minden hónapban 400 ! eurót,támogatást.De ha azt nézzük,mi az a 400 euró az 1000-hez képest,amit ott egy takarítónő kap....
2010. ápr. 20. 17:30
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

"Sokan olyan furcsán értelmezik manapság ezt a "gyereknek az anyja mellett a legjobb"' dolgot...egy darabig biztos így van na de 3 évesen??"

mi az, hogy nade 3 évesen?! persze!

olvassatok már pszichológiát, emberek!!!

2010. ápr. 20. 18:06
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én nővérem bölcsödei gondozónő. A gyerekek 3 éves korig nem játszanak egymással - tisztelet a kivételeknek -, egyedül játszanak egymás mellett. Az lehet, hogy jó hatással vannak egymásra, így pl. gyorsabban tanulnak meg önállóan enni, öltözni, a szobatisztaságot...no meg a csúnya beszédet is:-)))

Én azt hiszem, hogy a mai társadalmi helyzetben a bölcsödei elhelyezés segíti a szocializációt, segít abban, hogy a gyerek megtanulja, hogy szabályok is vannak. Ezt azért tartom fontosnak, mert otthon manapság nem a szigor a jellemző, általában a gyerek irányítja a család életét. Na a bölcsiben ez azért nem így van.

Persze, aki teheti maradjon otthon a gyerek 3 éves koráig, valóban az a legjobb. Csak akkor nagyon fel kell készülni arra, hogy ne unatkozzon az a gyerek, és legyen azért gyerekek között, ha lehet.

Akik a pénz miatt akarnak visszamenni, teljesen érthető. Akkor is, ha másként nem tudnak megélni, akkor is, ha az életszínvonal megtartása miatt választja a bölcsit. Én azt gondolom, hogy egy családban mindenki boldogsága számít. Pl. ha az anya fusztrált, mert nem teheti meg a csökkent pénz miatt, amit korábban megtehet, akkor rosszabb a kedve is, ami kihatással van a gyerekre. Ezt most nagyon leegyszerűsítettem, de nem akarok regényt írni. Arról nem is beszélve, hogy sokan a lakástörlesztés, egyéb hitel miatt kényszerül hamarabb visszamenni, vagy a munkája megtartása végett. Minden ilyen ok megérthető, mert mindegyik kihatással van a gyerek, az egész család lelkiállapotára.

Szóval szerintem tegyen mindenki belátása szerint. Én biztos visszamegyek dolgozni, ha 2 éves lesz a lányom. Egyrészt a pénz miatt, másrészt a munkám miatt is. remélem addig kihúzzuk, mert sokat törlesztünk...szeretem a zsíros kenyeret, de nem minden nap:-))))

2010. ápr. 20. 19:31
 20/21 anonim ***** válasza:
17:30-nak... Ausztria, vagy bármely más európai ország... 400euro, igen! De a lényeg, hogy nem három évig, hanem x hónapig!!! Aztán mehet vissza mindenki dolgozni, mert utána nem kap semmit! Vagy persze otthon is maradhat, ha megspórolta és biztosítani tudja a megfelelő életszinvonalat magának és a gyereknek is. De szerintem csak itt néznek hülyén az emberre, ha 1-2-3 évesen már közösségbe járatja a gyerekét. Egyébként én sem értem, hogy ez miért olyan nagy baj?!
2010. ápr. 20. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!