Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van itt ennyi bölcsi...

Miért van itt ennyi bölcsi ellenes anyuka?

Figyelt kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_.. Érdemes elolvasni a válaszokat. Minden szülő ezek szerint rajtam kívül megteheti, hogy otthon maradjoon 25 000 ftért babázni és utána teljesen kiessen a munkaerő piacról. Nem hiszem, hogy kevésbé szeretik a gyereküket a bölcsis szülők. Én 6 hetesen kerültem bölcsibe, mégis kiegyensúlyozott felnőtt lett belőlem, és a szüleimmel is nagyon jó a kapcsolatom.
2010. ápr. 20. 14:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%
Temagad leírtad a választ az első mondatodban :)
2010. ápr. 20. 14:34
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
Bocsi, a másodikban :)
2010. ápr. 20. 14:35
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

Hát ezek szerint sokan dőzsölnek, megélnek abból a potom 25000-ből is. Az biztos, hogy a gyereknek az a legjobb, ha 3 éves koráig az édesanyjával van, de ha egyszer nincs pénz, akkor nincs pénz, marad a bölcsi.

Az biztos, hogy rosszat nem teszel vele, ha beadod.

2010. ápr. 20. 14:37
 4/21 anonim ***** válasza:
10%

bocsi, én nem 25 000 Ft-ért maradok otthon "babázni", hanem gyedet kapok, mert előtte dolgoztam....

25 000ért én sem tudnék otthon maradni, de 83 000 Ftért igen...persze aki többszázezres fizetéshez volt szokva, az a gyedet nem tudja beosztani.

és ugyebár a gyed 2 éves koráig jár...

én nem kerültem 6 hetesen bölcsibe, anyukám 3 éves koromig volt velem, és szintén szuper a kapcsolatom vele.

2010. ápr. 20. 14:49
 5/21 A kérdező kommentje:

Az én lányom bölcsödés.

De azért nagyon rossz olyanokat olvasni, hogy biztos kap ott enni, meg hogy tisztába teszik-e?

A bölcsis nénik a lelküket is kiteszik a gyerekekért, az otthon ülő anyukák meg látatlanból szidják őket.

Lehet, hogy jó a gyereknek otthon 3 éves koráig, de ne magyarázza meg nekem, hogy jobb az idegbeteg anyuka, aki hó végén már csak a GYESt és Családit várja.

2010. ápr. 20. 14:49
 6/21 anonim ***** válasza:
75%

Magyarországon kívül sehol máshol nem divat, hogy három éves koráig otthon vannak egy gyerekkel! Sőt! Minél előbb visszamennek dolgozni, hogy mindent megadhassanak a picinek és ez ne az anyagiakon múljon!

Az már megint más kérdés, hogy nálunk megéri-e az, ha az ember visszamegy dolgozni azért a havi fizetésért, amire itt számíthat, vagy azt mondja, hogy ha be kell fizetni bölcsire, külön kajára, stb. akkor már jobban megéri neki ha otthon marad.

2010. ápr. 20. 14:50
 7/21 A kérdező kommentje:

14:49:

A GYED két éves korig jár, utána van a GYES. Tehát vagy te is maradsz otthon 25 ezerért, vagy a te gyereked is mehet a bölcsibe.

És azért mentem 6 hetesen bölcsibe, mert anyukám nem talált más megoldást, mert apám lelépett, mikor megtudta, hogy még egy lánya született.

2010. ápr. 20. 14:52
 8/21 anonim ***** válasza:
48%

Végig olvastam a válaszokat és van köztük pár ami nem tetstik.

elöször is szerintem jogosan aggodik a kérdezö a gyerekért.

Mi lesz vele elvégre nem lesz mellete egész nap.

Én nem vagyok a bölcsi ellen én is beadnám de a legközelebbi 150 km-re innen van és nem megoldhato hogy minden nap megtegyük ezt az utat.Ha kiszámolod oda vissza 300 km minden nap.

Szerintem sok lenne neki.

És igen vannak akik megtehetik mert a párjuk jol keres(az enyém nem)És ök nevelik ahogy akarják.Én nem bántani akarok de szerintem nem kell lenézni azokat akiknek bölcsis a gyerekük és azokat sem akiknek nem az.

2010. ápr. 20. 14:52
 9/21 anonim ***** válasza:
48%
Én meg irigylem azokat, akiknek van lehetőségük két évesen bölcsibe adni a gyereküket. Na...
2010. ápr. 20. 14:55
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok bölcsi ellenes és nem tudom,sokan miért azok.A gyereknek is szüksége van társaságra 1.5-2 éves kortól.Legalábbis én az enyémen ezt látom,18 hónapos.

Én nem hiszem el(tisztelet a kivételnek),hogy 2 éves kor felett annyira le tudja kötni anya a gyerek figyelmét mintha vele egykorúakkal v. kicsit nagyobbakkal játszana.

Nagyon sok mindent tanulnak egymástól a bölcsiben.

Annó anyukáink 6 hét után mentek a bölcsibe.Természetesen ezt korainak tarom,de a 1.5-2 éves kort egyáltalán nem.

Én ha megengedhetném magamnak(ez a veszély nem fenyeget) sem maradnék itthon 2 év után a lányommal,v. ha igen,akkor is beiratnám legalább délelőttre napközibe v. bölcsibe.

A másik,hogy nagyon felgyorsult a világ és 2 évre kiesni a munkaerőpiacról is sok manapság,ami sem a munkavállalónak,sem pedig a munkáltatónak,nem jó.

2010. ápr. 20. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!