Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lenne a kisfiammal, ha...

Mi lenne a kisfiammal, ha bölcsibe kerülne?

Figyelt kérdés

Nem akarom beíratni, csak elgondolkoztam ezen a bölcsi dolgon:

Most még csak 2,5 hós, de kézben sétálva alszik csak el. Ha bölcsibe járna, ott hogy aludna el? Vagy szétsírná magát a kis drága? Bölcsis anyukák, írjatok!

6 hós kortól lehetne beíratni, nem? Ott mennyit foglalkoznak a babákkal? Feküdne csak egésznap egy kiságyban? Ott is életkor szerinti csoportokban vannak, kb. mint az oviban (legalábbis az én időmben, így volt az ovi)? Rendesen etetnék, büfiztetnék? Tisztába teszik őket azonnal, ha kell? Tudnak egyáltalán eleget foglalkozni velük a gondozók?

2010. ápr. 20. 10:47
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Nos, kedves kérdező, a babád még pici. Az én lányom is sokáig kézben aludt el, pontosabban mikor már nem szopott, akkor apa mellkasán, sőt, most másfél éves és este még mindig van mellkason összebújás, utána tesszük csak ágyba.

Fél éve bölcsis, nappal 1x alszik, dél körül és a bölcsiben is illetve itthon is simán elalszik úgy, hogy beteszem az ágyába, elhúzom a sötétítő függönyt, ő már teszi is le a fejét és pár perc múlva alszik.

2010. ápr. 21. 00:59
 32/43 anonim ***** válasza:
45%
22:44, felhívom a figyelmed, hogy nincs még egy ország, ahol fizetnek azért az anyáknak, hogy két évig otthon vannak a gyerekkel, ezért visszamennek nagyon hamar dolgozni, mégis életképes, adózó, a társadalomnak hasznos felnőttek lesznek a gyerekeikből.... akik otthon maradnak mégis, azokat apuci tartja el teljes mértékben, ami tök jó, ha egy család megengedheti magának....
2010. ápr. 21. 10:31
 33/43 anonim ***** válasza:
46%

én meg felhívom a figyelmedet, hogy engem ugyan nem tart el "apuci", meg senki más sem, mert kb. ugyanannyi a fizetése, mint az én gyedem...

akkor tartana el, ha nem lenne egy fillér jövedelmem sem.

azt meg nagy ívben lesz-rom, hogy mi van külföldön, kit érdekel???!!! magyarországon élünk , nem?

minek kell mindig külfölddel példálózni?!

úgyhogy kikérem magamnak, hogy az hogy 2 évig gyeden vagyok, az azt jelenti, hogy engem eltartanak!!!!

ja, hogy valaki nem kap gyedet, csak gyest?!

sorry...dolgozni kellett volna szülés előtt.

2010. ápr. 21. 13:49
 34/43 anonim ***** válasza:
53%
Tudod, te drága, amíg Te GYED-en vagy, az olyanok, mint Én (előtte is dolgoztam, és 7 hónapos volt a gyermekem, mióta újra dolgozom, ráadásul magánszférában, vezetőként, tehát még termelek is az országnak, és semmibe nem kerülök neki), igenis eltartanak. Abból élsz 2 évig, amiért Én dolgozom. Erről ennyit....
2010. ápr. 21. 13:58
 35/43 anonim ***** válasza:
53%
Ja, nekem is járna minden juttatás nagyokos, csak tudod az Én fizetésemhez képest a GYED aprópénz (a TGYÁS persze még jó volt), ezért inkább visszajöttem dolgozni, és eltartom az olyanokat is, mint Te.
2010. ápr. 21. 13:59
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

ne rajtam vezesd le abbéli lelkiismeretfurdalásodat, hogy 7 hónaposan beadtad a babádat bölcsödébe, mert a gyed "aprópénz" volt. nem tudlak sajnálni. meg kell gondolni, mire költesz.

engem nem te tartasz el, bármennyire is jól hangzik ez a hatásvadász duma, hanem te a saját gyerekedet tartod el, én meg az enyémet.

otthon maradhattál volna te is vele 2 évig, na persze akkor nem telt volna luxusra sajnos.

üdv: egy szolgáltató cég(francia)emberi erőforrás osztályának vezetője

2010. ápr. 21. 14:29
 37/43 anonim ***** válasza:
62%
Nekem aztán nincs lelkiismeretfurdalásom, sajnálni sem kell, isten őrizz. Én remekül érzem magam, kislányom is, ja és ha már itt tartunk, Te, mint HR szakember, igazán tudhatnád, hogy a GYED, amit az államtól kapsz most két évig, azt az aktív dolgozók termelik neked, valamint, hogy a GYED-nek van felső limitje (nettó 100ezer forint körül). De ha Te így meg vagy elégedve ezzel, akkor nem kereshettél valami sokat.... :-)))) sőt, ha még így is több a "bevételed", mint a férjed fizetése, hát az gáz. Plusz, a helyed már nem lesz meg, mire visszamész, ugye tudod? Na akkor most ki tart el kit?
2010. ápr. 21. 15:21
 38/43 anonim ***** válasza:

nem, nem több a bevételem. ahogy már írtam, kb. ugyanannyi a csp-vel együtt.

a férjem tanár egy gimnáziumban.

mindketten egyetemet végzettek vagyunk, összesen 5 diplomával.

tudod, a pénz nem minden...

2010. ápr. 21. 15:31
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem velem vitáztál, de azért csendben megjegyezném, hogy az mondja, hogy a pénz nem minden, akinek nincs. Én örülök, hogy a gyerekeim jól érzik magukat a bölcsiben, jól érzem magam a munkahelyemen, megbecsülnek, megfizetnek és ezért nincs lelkiismeret furdalásom.

Nem vagyok idegbeteg a gyerekeimmel, mert épp rossz napunk van mindannyiunknak, az együtt töltött idő vidáman telik. Inkább legyen így és tartalmasan teljen az közös idő, mint hogy egymás agyára menjünk néha.

2010. ápr. 21. 18:45
 40/43 anonim ***** válasza:

Off.

15.21-es és 18.45-ös válaszolótól kérdezném, hogyan oldjátok meg amikor betegek a gyerekek? Ti maradtok velük vagy nagyszülők, esetleg bébiszitter? Hasonló a helyzetem a tiétekhez (vezető beosztás, megfelelő anyagiak, ugyanakkor a munkahely nem tolerálja a gyakori távolmaradást). Tervezem a visszatérést, igyekszem előre felkészülni. Köszönöm ha válaszoltok, sokat segítenétek!

Elnézést az off-ért!

2010. ápr. 21. 23:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!