Mi lenne a kisfiammal, ha bölcsibe kerülne?
Nem akarom beíratni, csak elgondolkoztam ezen a bölcsi dolgon:
Most még csak 2,5 hós, de kézben sétálva alszik csak el. Ha bölcsibe járna, ott hogy aludna el? Vagy szétsírná magát a kis drága? Bölcsis anyukák, írjatok!
6 hós kortól lehetne beíratni, nem? Ott mennyit foglalkoznak a babákkal? Feküdne csak egésznap egy kiságyban? Ott is életkor szerinti csoportokban vannak, kb. mint az oviban (legalábbis az én időmben, így volt az ovi)? Rendesen etetnék, büfiztetnék? Tisztába teszik őket azonnal, ha kell? Tudnak egyáltalán eleget foglalkozni velük a gondozók?
Látom itt csak a nem bölcsis anyukák kaphatnak jó pontot.
Engem igeni sért a kérdésed:
"Feküdne csak egésznap egy kiságyban? Ott is életkor szerinti csoportokban vannak, kb. mint az oviban (legalábbis az én időmben, így volt az ovi)? Rendesen etetnék, büfiztetnék? Tisztába teszik őket azonnal, ha kell? Tudnak egyáltalán eleget foglalkozni velük a gondozók?"
Igen, foglalkoznak velük. Nekünk két aranyos bölcsinénik van és 4 dadusunk. A lányom imádja őket. 6 hós kora óta jár bölcsibe. Ott is van kiscsoport, középső és nagy.
Sokkal önállóbbak a bölcsis gyerekek az én meglátásom szerint.
De lehet, hogy én vagyok kicsit kiélezve az ilyen kérdésekre.
A tegnap voltam ovodai beiratkozás miatt szülői értekezleten, néhány kérdés a szülőktől (3-3,5 éves gyerekek szülei), akik most kezdenek majd a közösségben:
1. Az én lányom nem tud kanállal enni, van külön dadus, aki eteti a gyerekeket?
2. Az én fiam csak külön szobában, zenére tud aludni, lehetne külön helységben altatni?
3. Ki öltözteti a gyereket? Mert nem azért vasalom ki ruhát, hogy amíg szenved vele a fiam, hogy felhúzza összegyűrödjön.
4. Remélem a fiúk nem vetkőznek, és alszanak a lányokkal együtt, mert otthon sem járkálunk egymás előtt meztelenül.
7 hónapos babaát bölcsödébe???!!!!
még 2 évesen se igazán akarom beadni(muszáj), nemhogy 7 hónaposan!!!!!uramisten!
egy gyerek leghamarabb 3-4 évesen alkalmas arra, hogy közösségbe menjen, az anyja nélkül!!!!
Ha megteheted anyagilag és a karriered szempontjából, nyugodtan várd meg amíg nagyobb lesz. Ha valaki, akkor én abszolút munka és karrierpárti vagyok, de a kisfiamon eddig 100%-ig láttam, hogy nem érett a bölcsire. Most másfél éves korában mondom azt, hogy igen, bátran be merném adni. Stabilan jár, tud egyedül enni, egyedül elaludni, egyszerű utasításokat megért, alapdolgokat közérthetően kifejez (éhes-szomjas-bekakilt-melyik játékot akarja) és aktívan érdeklődik a külvilág iránt. Alig két hónapja, amikor ezeket a dolgokat még nem tudta, egy kiszolgáltatott madárfiókának éreztem. Viszont ismerek olyan kislányt, aki ugyanezeket a dolgokat már egy évesen produkálta. Minden gyerek más, nem egyforma ütemben érnek. Szerintem látni fogod te is a tiéden, hogy mikor jön el az az idő, hogy már nem igényli 24 órában az otthon melegét.
Meg aztán mi szülők sem vagyunk egyformák, az anyagi kényszert leszámítva is van aki bátran bead egy pici gyereket is bölcsibe (és valóban semmi baja nem lesz ettől a gyereknek!!!) és van aki akkor érzi úgy hogy nélküle is biztonságban van a csemete, amikor már önállóbb.
már bocsánat, de mivel szülés előtt dolgoztam, így teljesen jogosan jár a 2 év gyed.
azért kapjuk a gyedet, hogy ne kelljen dolgozni menni, amíg pici gyereket nevelünk, aki felnőtt korában hasznos tagja lesz a társadalomnak és pl. adót fizet stb. ez az állam érdeke is.
ez ilyen r.hadt egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!