Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lenne a kisfiammal, ha...

Mi lenne a kisfiammal, ha bölcsibe kerülne?

Figyelt kérdés

Nem akarom beíratni, csak elgondolkoztam ezen a bölcsi dolgon:

Most még csak 2,5 hós, de kézben sétálva alszik csak el. Ha bölcsibe járna, ott hogy aludna el? Vagy szétsírná magát a kis drága? Bölcsis anyukák, írjatok!

6 hós kortól lehetne beíratni, nem? Ott mennyit foglalkoznak a babákkal? Feküdne csak egésznap egy kiságyban? Ott is életkor szerinti csoportokban vannak, kb. mint az oviban (legalábbis az én időmben, így volt az ovi)? Rendesen etetnék, büfiztetnék? Tisztába teszik őket azonnal, ha kell? Tudnak egyáltalán eleget foglalkozni velük a gondozók?

2010. ápr. 20. 10:47
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
36%

Te vagy ellenséges, kedves kérdező. csak olvasd el a kérdésedet.

Szerintem ez minden bölcsis szülőt felháborít, mert azt hiszed, hogy ők rossz helyre teszik a gyereküket.

Menj be egy bölcsödei nyíltnapra és nézz körül.

2010. ápr. 20. 11:08
 12/43 anonim ***** válasza:
59%
Csak segíteni akartam!Nekünk sem ment pikk-pakk!?Mi is átszaladgáltunk hozzá 1-2 hétig is a cumijával,de most letesszük és egyedül elalszik.Mégegyszer bocs,ha nektek a későbbiekben egyszer csak tudni fogja,hogy mi van!
2010. ápr. 20. 11:08
 13/43 anonim ***** válasza:
18%
Próbáltad már egyáltalán normálisan altatni kéz nélkül?
2010. ápr. 20. 11:09
 14/43 anonim ***** válasza:
92%
11:05 vagyok, még annyi, hogy a gyerekeket tisztán tartják abszolút, ha leeszik magukat, át vannak öltöztetve (nyilván mindig kell ott lennie váltóruhának), tisztába vannak téve, tényleg odafigyelnek rájuk. Velünk fél év alatt egyszer fordult elő, hogy totál lekajálva, és tele kakás/pisis pelenkával adták ki a manóm, de sajnáltam szegény gondozónőt, mert aznap egyedül maradt 16 gyerekkel délután. Szóval, nem balhéztam érte. Ami még fontos, az első 6-8 hónapban számíts úgy havi minimum egy betegségre. És akkor keveset mondtam. Mi fifti-fifti-vel zártuk az eddigi időszakot. Érdemes valami immunerősítő kúrát megpróbálni bölcsikezdés előtt még. Pl.: Isoprinosin+Normaflore kúra, vagy szimplán Béres+Cebion csepp kombó folyamatosan (nekünk ez utóbbi sokat nem segített, ősszel valami komolyabbal fogok próbálkozni). Meg még van csomóféle, érdemes a gyerekorvost megkérdezni.
2010. ápr. 20. 11:13
 15/43 anonim ***** válasza:
61%
Még mindig 11:05. :-) Ne aggódj, még csak 2.5 hónapos a babád, kislányom úgy 4 hónapos kora körül kezdett egyedül is elaludni, mert cicin már nem szunyált be, és semmi különöset nem csináltam, hanem úgy, ahogy máskor is, betettem az ágyába, aludt Ő egyedül is. No para, menni fog!
2010. ápr. 20. 11:15
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 4 gyerkőcre van 1 gondozó.ill.volt,amikor a fiam járt!Ő se aludt el nélkülem!!!!!!!!Ahogy bölis lett,szerette a dolgot,ott elaludt egyedül!Itthon akkor se!
2010. ápr. 20. 11:58
 17/43 A kérdező kommentje:

Kedves 59%os!

Gondolhatod, hogy próbáltunk már több mindent, hogy elaludjon egyedül is, ha magam mellé teszem a nagy ágyban, még ott sem marad meg, ha fáradt, nem hogy elaludjon. Éjjel nincs gond, akkor szépen visszaalszik kaja után. Ezért gondolom, hogy nappal is idővel menni fog neki. Egyébként 2 éves koráig, amíg jár a gyed, addig itthon tudok lenni vele, tényleg csak érdeklődtem.

Amint írtam, nekem a kórházban a csecsemős nővérekkel nem volt jó tapasztalatom, azért kérdeztem, hogy a bölcsiben mire számíthat az ember.

2010. ápr. 20. 12:12
 18/43 anonim ***** válasza:
67%
Azért a bölcsi más, ott figyelnek rá, a kórházban nálunk leszarták őket. 59% os.
2010. ápr. 20. 12:15
 19/43 A kérdező kommentje:
Vettünk baba zenét, hogy ellazuljon tőle, hát semmi, vagy talán nem is tetszik neki. Próbálom napközben is, hogy kicsit leengedem a redőnyt, cumi, mondom neki, hogy alukáljon...Babakocsi, autó tiszta ügy, sőt nagy zajban is jót alszik, de én itthon egyedül nem tudok olyan zajt, nyüzsgést produkálni és végül az itthoni körülmények között (is) kellene neki elaludni igazából.
2010. ápr. 20. 12:18
 20/43 anonim ***** válasza:
69%

Semmi,mindent ugyanúgy megszokik,mint ahogy eddig megszokták a gyerekek,szüleid,nagyszüleid annó.Ugyanis,akkor a baba 6 hetes korában visszamenetek dolgozni.

Nem értem,hogy miért tartod rettenetes dolognak a bölcsit?Azért vannak,hogy biztonságban tudhasd a csemetédet.Azt gondolod,hogy hagyják kakisan,koszosan???

Azért a csecsemőosztály egész más mint a bölcsöde.

Ha pedig félsz-tartasz a bölcsitől,nem kell beadnod,senki nem kényszerít.

Nem bántásként,de te fogosz rosszul járni,ha kézben mászkálva alszik el,10 kg-an is cipelni akarod?

Én sem hagytam kifejezetten sírni a babámat,de 1-2 nap méltatlankodás(nyöszörgés) után megszokta,hogy cici-büfi-ágy.Igaz,én már az elején így csináltam,mert hasfájós volt így én sosem hagytam cicin bealudni,mert muszáj volt büfizne.

2010. ápr. 20. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!