Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell azt éreztetni,...

Miért kell azt éreztetni, hogy csak akkor vagyok jó anya, ha egyben háziasszony is leszek?

Figyelt kérdés

Imádom a kislányunkat, aki ma 5 hónapos. De nem vagyok háziasszony.

Szinte sosem főzök, nem kelek fel hajnalban azért, hogy főzzek és nem maradok fent éjszakákon át azért, hogy rendet tegyek, vagy hogy felmossam a házat. Nekem sosem kellett ezeket csinálni és most, a baba mellett sem érzem a késztetést arra, hogy ezzel teljenek a napjaim. De az oldalon is láttam, hogy több anyukának támadtak, hogy mégis milyen feleség és anya úgy, ha nem takarít.

Anyám ugyanez... Hogy láthatok el egy babát nap, mint nap, ha közben semmi mást nem csinálok itthon.

De nem értem, miért kell ezt csinálni?

Mitől jobb valaki azért, mert naponta 5x felmossa a padlót és 2x porszívózik?

2016. aug. 20. 12:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
35%

Nem kell éjjel takarítanod, nem kell rohadt korán felkelned, ugyanúgy megoldható minden. Anyámra is rátört a tulzott higénia amikor legkisebb tesóim (ikrek)voltak képben.

Hát a főzés sütés alap főleg gyermek mellett. Had legyen olyan anyuja aki sok finomat csinál neki. Meg ha majd megy el suli vagy kirándulásra szintúgy finomakat ehessen "igan, anyu csinálta" :D

Bejárónő - xD anyám 4 gyereket nevelt fel segítség nélkül...

Nem azt mondom, hogy háziasszony legyél (párod is meg más pl anyud v valaki is besegíthet dolgokba), nem az asszony szón van a hangsúly s nem kell cselédet játszani, hanem jó s odaadó anyunak lenni :)

A sütögetésbe pedig be lehet fogni a picurokat idősebb korba pl pogácsa szaggatás, kókuszgolyó készítés... Persze ezek csak MA~AJD ><

Fuhh én várom a kreatívosdi dolgokat a gyermekkel, ha lesz. *w*

Mindenbe bele akarom vonni, amit számára érdekesen lehet bemutatni.

2016. aug. 20. 15:39
 22/37 anonim ***** válasza:
18%

Sok kommentelő szégyelje magát ahogy s amit írtak! Szégyen milyen emberek vannak!

Ha tart tartson bejárónőt de tény nem normális. Az emberek nagy része családtagjai segítségét veszik igénybe, akik szívesen segítenek a várva várt gyermekért (mindenki be be vállal pár perces apró munkát s eloszlik a "káosz") s több pénz marad a gyermekre is. (tudom pénzesebbek azok akik megengedik maguknak, de akkor is... Nem beszélve arról: nem mindig megbízható a bérelt ember - cégtulajdonos rokonoméknál apránként tüntek el dolgok s mondtam küldjék el a nőt s vállalom helyette ingyen, mint családtag - akkor nyáriszünet volt anno)

S pár embernek igaza van : NEM KELL EGYEDÜL CSINÁLNOD.

2016. aug. 20. 15:51
 23/37 anonim ***** válasza:
33%
S mindig is lesznek olyan dolgok, amihez nincs kedvünk, de meg kell tennünk magunkért/ családunkért. Pl a melót is sokan utálják, de mégis csinálják :)
2016. aug. 20. 15:53
 24/37 anonim ***** válasza:
77%
Nyilvan nem ezen mulik, hogy valaki jo edesanya vagy sem. De teny, hogy nem nehez igy jo anyanak lenni, hogy nem kell egesz nap a haztartas meg a gyerek/ek kozott ingazni.
2016. aug. 20. 16:05
 25/37 anonim ***** válasza:
27%
Kedves kérdező,és kedves 15-ös válaszoló! Örülök neki,hogy jómódúak vagytok,és fut a szekér rendesen. Kár,hogy belőletek van kevés kis országunkba. A legtöbb családnak új seprűre sem futja.. ti meg vergődtök itt.mert 15-ös,te nagyon lekezelően nyomod!!! De tudjátok egyszer fent máskor lent... mert fentről már csak lefelé vezet utatok.Majd jó pár év múlva amikor a széken ülve bőgtök tehetetlenségetekben,mert pl csődbe mentek,akármi érheti a párotokat,titeket..bármikor jöhet a baj sajnos (tapasztalat),majd akkor jusson eszetekbe milyen hirtelen el tud bukni az ember.Milyen hirtelen lehet egy gazdag emberből zsíros kenyér zabáló! Ne adja a jó Isten nektek ezt! Lesz@rom ,hogy nem tudsz főzni kérdező,nem zavar hogy közöd nincsen az igazi élethez,éldegélsz az álomvilágodba,tütübe tipegsz a csodálatosnak hitt életedbe... majd rájössz,és fájni fog.Nagyon.Amikor az igazi élet kopogtat az ajtódon.Akkor leszel ám nagy bajba! És akkor lehet támadni,jöhetnek az undi kezek! Hajrá!
2016. aug. 20. 16:06
 26/37 anonim ***** válasza:
52%
Nem arányos a befektetett munka és idő, meg a "köszönet". Engem ne azért szeressen a gyerekem, mert én készítem a legfinomabb sütiket,töltött káposztát,vagy kimosom a ruháit,stb.Ez csak étel,és muszájmunka,az élet nem erről kellene hogy szóljon.
2016. aug. 20. 16:13
 27/37 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nagyon érdekes,jó ez a kérdés,és sokat elárul a nőkről.A jó anyaság legtöbb válaszolónak együtt jár a háztartás vezetésével.Miért kell úgy ragaszkodni ahhoz, hogy mindent egyedül a saját két kezével csináljon az anyuka, mikor esetleg még pénz is lenne fizetett segítségre? Én inkább a gyerekeimmel tölteném az időt,amit a házimunka kiszervezésével nyerek,és nem a konyhában tündérkednék órákat.
2016. aug. 20. 16:23
 28/37 anonim ***** válasza:
22%
Mit csináltok akkor ketten a babával egy átlagos héten?
2016. aug. 20. 16:56
 29/37 anonim ***** válasza:
14%

Valóban nem kell a nőknek manapsàg semmit csinàlnia, majd a takarìtónő/szakàcsnő/ bébiszitter stb valaki megcsinàlja. Ìgy semmi példàt nem nyújt a gyereknek, de hàt ugye ez sem kötelező,hogy holmi elavult nemi szerepekkel traktàljuk az ifjúsàgot.... No meg a fiúkàkat sem kell sportra beiratni, plàne esetleg küzdősportra, ugyan hàt balettozzon szegény ha azt akar.

Csak a 3. ilyen semmirekellő generàció utàn kipusztul az emberiség,mert senki nem csinàl majd semmit.

Arról nem is beszélve,hogy elég nagy szarban lenne az orszàg,ha a mai fiatal fiúcskàkból kellene vmi épkézlàb hadi erőt verbuvàlni, de ez hagyjàn,mert ha össze is jönne, akkor a fronton éhendöglenének,mert az itthon maradt hm... lànyocskàk főzni sem takarìtani sem, nem hogy esetleg termelni tudnànak bàrmit is.

Nem vagyok maradi, sem konzervatìv,de azért a qrva nagy liberalizmus lovànak a túloldalàra sem kellene àtesni. Élő példa a jelenlegi német helyzet. Ilyen tutyimutyi elvàràsokkal és jogokkal teli ifjúsàgot nem làttam még,pedig nem vagyol hú de öreg. De az tuti,hogy leszakadna a bőr a képemről ha nem az lenne a legfontosabb az életemben,hogy a gyerekeimet mindenre megtanìtsam amire lehet, amire csak tudom.

De mi van ha te is pl rossz sorba kerülsz? Az hogy most jó dolgod van oké,kìvànom maradjon is ìgy, de a szerencse mint tudjuk forgandó,sok csalàd ment tönkre betegség, baleset, természeti katasztrófa miatt pl. Akkor mi lesz veled? Megesz a kosz vagy akkor arról fogsz kérdést kiìrni,hogy miért dicsekszenek màsok azzal,hogy van bejàrónőjük?

2016. aug. 20. 16:58
 30/37 anonim ***** válasza:
41%
Mert sokan nem szeretik a lusta embereket. A te dolgod hogy nem csinálsz otthon semmi érdemit, de ne kérd ki magadnak, ha valakinek ez nem tetszik.
2016. aug. 20. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!