Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell azt éreztetni,...

Miért kell azt éreztetni, hogy csak akkor vagyok jó anya, ha egyben háziasszony is leszek?

Figyelt kérdés

Imádom a kislányunkat, aki ma 5 hónapos. De nem vagyok háziasszony.

Szinte sosem főzök, nem kelek fel hajnalban azért, hogy főzzek és nem maradok fent éjszakákon át azért, hogy rendet tegyek, vagy hogy felmossam a házat. Nekem sosem kellett ezeket csinálni és most, a baba mellett sem érzem a késztetést arra, hogy ezzel teljenek a napjaim. De az oldalon is láttam, hogy több anyukának támadtak, hogy mégis milyen feleség és anya úgy, ha nem takarít.

Anyám ugyanez... Hogy láthatok el egy babát nap, mint nap, ha közben semmi mást nem csinálok itthon.

De nem értem, miért kell ezt csinálni?

Mitől jobb valaki azért, mert naponta 5x felmossa a padlót és 2x porszívózik?

2016. aug. 20. 12:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
49%

Ezt kódolják belénk!

A férfiak és a sorba beállt nők!

Ámbár én magam azérf csinálom mert felidegesit ha nincs takaritva meg blabla.

Igen azt hiszem én is a sorban állok!

De a babának fontos a higênia.

A tisztaság.

Nem kell persze burokbazárni.

Érted gondolom!

Akkor ki takarit meg mos meg főz?

Én szeretek főzni is mondjuk.

Furcsa lenne nekem ha nem csinálnék ilyeneket!

Te igy boldog vagy?

2016. aug. 20. 12:55
 2/37 anonim ***** válasza:
56%

Egy átlagháztartásban valakinek el kell látnia ezeket, ha nem akarnak koszban élni, mert a napi bejarónő luxus.

Ha nektek nem, örülj dicsekvés helyett.

Egyébként nem vagyok házitündér és az egyenlőség nevében bőven hagyok a férjemnek is munkát, de azért nem is csak babazok egész nap.

2016. aug. 20. 12:56
 3/37 anonim ***** válasza:
47%

A pedáns lakásnyalást én sem értem, de ha már valaki otthon mereszti a fenekét a gyerek mellett, akkor nagyjából célszerű rendet tartani, már csak azért is, hogy ha pakolászik, akkor ne a legón járjon az ember vagy a porcicákat egye a gyerek.

Bevallom, csalódott vagyok a kérdésed miatt, mert azt hittem, hogy a kérdés arra vonatkozik, nem akarsz otthon ülő anyuka lenni, hanem mennél ide-oda, és csinálnál mást is (hobbi, karrier). Ehelyett csak takarítani nem akarsz...

2016. aug. 20. 12:56
 4/37 anonim ***** válasza:
80%

Gondolom ezt csak azért írtad most ki, hogy irigykedjenek a többiek, hogy nem kell mosnod, főznöd, takarítanod. Nyilván más csinálja helyetted. Mert megteheted.

Miért kell ezt éreztetni másokkal?

2016. aug. 20. 12:59
 5/37 A kérdező kommentje:

Bejárónőnk van, így a takarítás megoldva.

Főzni szokott néha a vőlegényem (heti 1x), vagy éttermezünk, esetleg rendelünk, vagy az anyukájánál eszünk, ha pont ott vagyunk a babával.

Sütni szeretek, szóval azt szívesen csinálom, 2-3 naponta biztos van valami új sütemény, desszert, torta.

Nem csak itthon ülünk, elég sok programunk van és nem abból áll a napom, hogy rendbe teszem a picit, aztán ülök a TV előtt.

Nem dicsekvés a kérdésem (miért is lenne az?), hanem tényleg baromi idegesítő, hogy vannak emberek, akik szemében csak az anya, aki süt, főz, mos, takarít a baba mellett, mert "ez a dolga, azért van otthon".

2016. aug. 20. 13:02
 6/37 anonim ***** válasza:
72%
Úgy látom a kérdező BMW-jéről is lelopják a rendszámtáblát. Szegény. További kellemes sírással egybe kötött büszkélkedést.
2016. aug. 20. 13:08
 7/37 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor ne is tedd és böngéssz tovább a kérdések között.

2016. aug. 20. 13:11
 8/37 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem azért, mert lehet, hogy a gyereknek nem lesz ekkora mázlija(azért remélem lesz) és bizony furcsa lesz neki felnőttként elkezdeni megtanulni másnak alap dolgokat. Én anyaként feladatomnak érzem minden olyan dologra megtanítani a lányom, ami hasznára válhat az életben. Senki sem tudja mi vár rá, nem sajnálnám ezeket az ismereteket. Veled van a legtöbbet, azt csinálja, amit te is. Hamarosan feláll, elkezdi rakosgatni az edényeket, szívesen fogja tologatni a seprűt, addig kell megtanítani neki, amíg lelkes. Tiniként utálni fogja, mert ezer más dolgot csinálna.

Én így látom. Ugyanígy azt is jó ha látja, hogy kell kimutatni a szeretetünket a párunknak, hogy intézzük az ügyeket, hogyan főzünk. Így kap képet a világról.

Szerintem ne hagyd, hogy a jövőben koppanjon, mert ha azt látja, hogy más megcsinálja helyette, bizony koppanni fog. Hátránya nem fog belőle származni.

Nem kell mindent neked, elég ha játékként beepíted a napjaidba, naponta egy egy házimunkát, vagy egy egy étel elkészítését.

2016. aug. 20. 13:23
 9/37 anonim ***** válasza:
60%
De tényleg nem tudod hogy miért? Azért, mert az emberek 95 %-a nem teheti meg, h bejárónőt tartson, ezért hülyeségnek és feleslegesnek is gondolja. Ha anya otthon van akkor nyilván valamennyit takarít is a nagy átlag. Hát ezért. Ez van beleivódva az emberek agyába. Meg ott vannak ezek a sztereotípiák is az emberekben h egy anyának mi a "dolga": gyerek, háztartás, az idősebbekben ez még jobban, manapság ez kezd fellazulni, de még sok fiatal is így gondolkodik.
2016. aug. 20. 13:26
 10/37 anonim ***** válasza:
50%

Első vagyok.

Tudom ez sablon de nem lesztek kövérek egy idő után az éttermi kajától

Egy idő után lehet a vőlegényed igényelni fogja a házikosztot.

Meg nincs annál nagyobb móka hogy a gyerekkel együtt főzz és kenjetek össze mindent!

De ne feledd egyszer fenn egyszer lenn!

2016. aug. 20. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!