Szinte a szülés óta nem aludtam egy percet sem, és szerintem, most meg is fázott a kicsikém! A tejem sem elég, valamit nagyon rosszul csinálok?
Szia!
Ha elfogadja, megeszi és megnyugszik nem sír az éhség miatt akkor nem baj! Jobb mintha éhezne a babád!
Nem csinálsz semmit se rosszul, egyszerűen nem hagyod, hogy éhes maradjon, ha meg nem kell neki úgy is kilöki a szájából a cicit is meg a cumisüveget is!! Bízz magadban mindent jól csinálsz!!!
Majd elmúlik az az idő amikor sokat eszik, most még ez a dolga, ja meg hogy aludjon! Sajnálom, hogy a párod külföldön dolgozik, mert így neked nagyon nehéz lehet, mert az első hat hét a legfontosabb, hogy együtt legyetek mind a hárman!
Ha bármiben tudok segíteni írj nyugodtan a privát email címemre!
Boldog babázást kívánok 4 hónapos anyuka!
A lényeg, hogy ne pánikolj be. Nem csinálsz semmit rosszul, te is képes vagy vigyázni a kicsire, ugyanúgy, mint a sok másik anyuka. Ha valamiben bizonytalan vagy, kérd a nagyszülők segítségét, vagy ha ők nem jöhetnek számításba, akkor egy babás barátnőjét, vagy a védőnődét. Hidd el, ha valakivel már beszélgetsz az az aggodalmaidról, attól sokkal jobban leszel!
Sok sikert és bízz magadban! Minden rendben lesz.
Kedves!
Tökéletesen megértem a tanácstalanságod és a kétségbeesettséged. Tudom, hogy nagyonnehéz lehet most egyedül. Semmit nem csinálsz nagyon rosszul! A tejed mennyiségét a gyakori, "alapos" szoptatással és utána a fejéssel növelheted. Ha megpróbálod fokozatosan csökkenteni a tápszer arányát a tejtermelésed alkalmazkodik a babád igányeihez. Szívből ajánlom, hogy próbálj ki egy szoptatós teát. Direkt nem írok márkát, biztos megtalálod a Neked legszimpatikusabbat (gyógyszertár, gyógynövénybolt, nagyobb ABC). A folyadékbevitel ennélkül is nagyon fontos. Van aki a baracklére esküszik, szerintem a csapvíz is jó, csak elég sokat igyál! Fontos még a változatos táplálkozás. Ajánlom, hogy keress egy jó ételfutárt, ha nincs segítséged, így rengeteg munkától kíméled meg magad (bevásárlás egy része, főzöcskélés, mosogatás)és azt hiszem az étlapról mindig lehet olyant találni, amit éppen még meg is kíván az ember. Az így megmaradt idődben próbálj meg minnél többet pihenni és a kicsi babáddal foglalkozni, hogy minnél előbb egymásra hangolódjatok.
Kívánok neked sok türelmet, szép babázást!
Szia! Én voltam az első válaszoló! Nyugodj meg mindent jól csinálsz! A kisbabák megérzik, ha te ideges vagy és ők is sírosabbak lesznek! Ezt én tapasztalatból mondom, mert nem rég volt egy szituációm, hogy egyik pillanatról a másikra átveszik az érzéseinket! Mert minden rendben volt aznap míg át nem jöttek a nagyszülők! Véletlenül mondtak valamit amivel elég jól felhúzták az agyamat ezáltal jól fel idegeltem magam és amíg én nem nyugodtam meg addig a lányom is üvöltött! Amint lenyugodtam vagyis elmentek a nagyszülők már is mindkettőnk mosolygós lett!
Próbáld ki még azt, hogy most lefekszetek az ágyba magad mellé teszed és megpróbáltok egy picit aludni! Hát ha csak az a baja, hogy túl pörgette magát, te meg fáradt vagy! Ha még ez se válik be tényleg írj nyugodtan privit a délután folyamán még gondolkodom, mit tudnék még tanácsolni, ha ezek se váltak be! Amúgy merre fele laksz most éppen mo-on?
Boldog babázást kívánok Andi
Kedves!
A kisbabák néha hánynak. Ha a Te babád most hányt először, akkor szerencsés vagy:) Az ember ilyenkor persze hajlamos tényleg egy egészen kicsit túlaggódni a dolgot és a tej fura jószág: nyugalom kell neki ahhoz, hogy termelődjön. És a babád is hiperérzékeny ám az édesanyja minden rezdülésére és bizony zaklatott, nyugtalan, nyűgös lesz, ha a mama zaklatott, nyugtalan, nyűgös. Tudom, hogy most ez a legnehezebb, de próbálj egy kicsit megnyugodni. Mindent a legjobbban csinálsz! Az a fránya tej meg majd szépen el fog kezdeni magától gyarapodni, hidd el. Ha a babád újra hányna a nap folyamán, ajánlom hogy hívd fel a gyerekorvost vagy a védőnődet. Csak a kedélyek megnyugtatása véget. Néha jó azt hallani a "szakembertől", hogy nem kell aggódni, minden rendben:) Ha nincs a közeledben senki, akinek panaszkodhatnál, írj bátran ide vagy a privát emailcímemre. Nagyon szivesen meghallgatlak. Sokszor ez is bőven elég, a "bölcs" tanácsok már nem is szükségesek ahhoz, hogy az ember egy kicsi kívülről lássa a saját helyzetét, ami meglepő módon, kicsit kívülről nem is olyan rémisztő, mint bentről:)
Várom válaszod!
Kedvesek!
Hogy mennyire együtt jár az agyunk:) Szinte ugyanazt írtuk mind a hárman-négyen:)
Jó ennyi kedves kismamával találkozni akkor is ha nekem most éppen semmi gondom:)
Üdv: Éva
Szia!
Én ugyan ebben a szituban voltam,de én 4hetesen addig volt segítségem valahogy nem is tűntek fel ezek a dolgok,utána egyedül maradtunk és szépen fokozatosan összedőlt minden,egyszerűen kicsúszott a talaj..most áll helyre az egyensúly,viszont ehhez kő keményen változtatnom kellett és meg kellett erősítenem magamat gyermekem sírása ellen.Ugyan is az enyém nem akar aludni nappal,ezáltal délutánra már olyan kifáradt,hogy csak üvölt,természetesen ha egy szoptató anya nem pihen nem is lesz teje,mert az energia nem a tej termelésbe megy át,hanem elvész a ringatás és az éppenségi küszködések között és ezt tetőzi az is,hogy ideges vagy,mert nincs tejed a gyerek meg sír.
Nekem annyival nehezebb volt talán még,hogy nem fogadja el a tápszert,így maradt a kő kemény tej behozás.
Amit tettem:Hipp natal tea-(nálunk a laktoherbtől fájt a hasa..én is kipróbáltam egész nap üvöltött,sztem más az összetevőinek az aránya..)köménymagleves-éjjel is,mikor szoptattam egy tányérral leküldtem,fejés ezerrel minden szopi után,madártej-az nagyon jóó,alkohol mentes sör,és pihenni amennyit tudsz,persze emellett enni és inni eleget!!!Tudom nehéz,de én egy hete csinálom azt ha nagyon nem bírok vele egyszerűen berakom a kiságyba és sír..kb 5perc és bealszik,muszáj,mert különben nem alszik egyáltalán.Ezzel elértük azt,hogy nem csak hírből ismerjük a kiságyat hanem kezdi megszeretni,most már sokszor csak úgy elvan benne,igaz az én babám már nagyobb,de én megbántam,hogy nem az elejétől csináltam így.Így esténként kb 10-20perc és alszik szopi után.(nekem a suttogó című könyv adott ebben segítséget és én sem hittem de működik)a babáknak is meg kell tanulniuk elaltatni magunkat.Az enyém kb 3 nap után már igényelte,persze neked kell beállítani,hogy mikor melyik időben alszik eszik és játszik,de mindenképp legyen délelőtti és délutáni alvás!Este így könnyebben elalszik is,nálunk volt,hogy a szopi után 3órával aludt csak el este,na az volt a tetőpontja a dolgoknak.Ajánlom,hogy próbáld ki,mert különben totál ki készülsz,tudom ég olyan kis picike,de minél hamarabb megtanulja mikor mi következik..ergo,rendszer van az életében ,tudni,fogja ha le rakod akkor most alszik stb,de egyedül van kicsit.Ez nem azt jelenti,hogy siratni kell,hanem azt,hogy ne vedd fel rögtön,ha 5perc után sem nyugodott meg vagy nagyon sír,akkor vedd fel,beszélj neki és utána tedd le.Pár nap még megszokja de minél hamarabb annál könnyebb lesz,nem beszélve arról,hogy nem vesz fel olyan szokásokat amiket később nem tudsz megváltoztatni..pl,melletted alvás ,simogatás,kézfogás...egyik barátnőm kisfia 3éves és még mindig fogni kell a kezét úgy alszik csak el.Háát na,én biztos nem bírnám:én is körbe puszilgatom,megmondom neki mennyire szeretem stb,de utána szunya,ha nem nyugszik meg,felveszem újra beszélünk és utána már ált,minden okés. Remélem tudtam segíteni,nyugodtan írj,ha tudok segítek még:)2.5hós kisfiú mamája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!