Miért vágatják le hosszú hajukat a kismamák a szülés után? (De szerintem ez megfigyelhető a friss feleségeknél is)
Én pont akkor kezdtem növeszteni, amikor megszületett a fiam :) Ez volt két éve. Olyan szépen megnőtt, és sajnos azóta le kellett vágnom :( De nem azért, mert a fiam gyepálta. Oké, ő is tépte, de nem sokáig. Csak sajnos kicsit túlzásba vittem a hajvasalást.
De különben szerintem a legtöbben azért vágatják le a hajukat szülés után, hogy legalább azzal kevesebb gond legyen.
Azért mert hullik, illetve mert sokszor örülsz, ha épp megmosod, ilyenkor nyáron nem is szoktam szárítani. Arra aztán végképp nincs idő, hogy szépen ápolgassa az ember a hosszú hajat. Többször összeköti az ember, így hamarabb el is kezd törni. Szóval praktikából.
Házasság után szerintem (én nem vonultam fehérben, így csak gondolom), sokan az esküvőre növesztik csak a hajukat, mert olyan szép királylányos frizurát tudnak aztán a nagy napra csináltatni, aztán alig várják, hogy levágassák.
Lelki ok? Nem tudom. Szerintem mindenképpen praktikum..
Nekem semmi lelki oka nincs.
Hosszú hajam volt, megszültem, hullott nagyon nagyon nagyon, aztán levágattam ilyen kis tépett állig érősre. Most már nem hullik annyira, újra növesztem.
Én akkor szabadultam meg a derékig érő ,sűrű fekete hajamtól,mikor meghalt a mamám (2007 szept).
Teljesen magam alatt voltam.De mikor terhes voltam a fiammal,aztán megszültem (2006 ápr),eszembe nem jutott volna levágatni,pedig rettenetesen nézett ki.Nyúzott volt,tört,hullott,de kivártam,míg normalizálódik a helyzet.
Szerintem biztos nem csak a praktika miatt van,kell legyen érzelmi háttere is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!