Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Szuper anyukák"! Ti hogy...

"Szuper anyukák"! Ti hogy csináljátok, hogy nálatok mindig rend van, tisztaság, meleg étel és a gyerekkel is eleget foglalkoztok?

Figyelt kérdés

Én még nem végeztem a vasárnapi ebéddel, még a takarítást se fejeztem be, szerintem már azt nem is fogom mert 1 óra múlva fürdetni kell babácskámat, vasalni se volt időm 2 hete és még sorolhatnám.

arról nem is beszélve, hogy úgy nézek ki mint egy darab sz**, napi 5 perc zuhira van időm altatás előtt :S

2010. ápr. 18. 16:50
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk most kezd normalizálódni a helyzet, eddig ugyanis alig aludtunk éjjel, kimerült voltam, és vagy csak felidegeltem magam, vagy hagytam a francba, és babáztam.

Valamelyik nap nagytakarítok(egész napos program, megszakítva a kicsi miatt, ilyenkor csak gyermekgondozás program fut, mint etetés, tisztába tétel, egy két nagyon apró játék), utána ha minden csillog villog, akkor persze babózok, aztán két naponta(most szokok át a reggelre) porszi a lakásban. És mivel marad egy egész nap után energiám, nem nő a fejemre a rumli.

2010. ápr. 21. 10:11
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
lehet,hogy olyanokat írok le amik már voltak,de most nem érek rá mindent végigolvasni:4 gyerekünk van.1,7,13,15 évesek.reggel 6-kor kelünk,kivéve a legkisebb.csinálok nekik reggelit,csomagolok tízórait.megreggelizünk,apa elviszi a nagyokat suliba.a kicsi 8-fél 9 körül kel,peluscsere,felöltöztetem.ő is reggelizik,majd leül a játszószőnyegére és játszik.5 percekre odaülök mellé,de el van egyedül.ilyenkor összeszedem a gyerekek szobájából a koszos ruhákat,bepakolok a mosógépbe,vasalok,a gyerek mögött állva.tízóraizunk.aztán lesétálunk a mamához.fél 12 körül hazaérünk,megetetem a picit,lefektetem és nekiállok a nagyoknak főzni,a nappalit,hálószobát,konyhát,étkezőt,babaszobát kiporszívózom.a nagyok 2 körül hazaérnek,kb a pici ilyenkor ébred.megebédelünk,a baba is egy picit csipeget még ilyenkor.a nagyok nekiállnak tanulni,addig mi játszunk.4 körül hazaér apa.Megmelegítem az ebédet neki,ő is eszik.a nagyoknak ilyenkor általában vaami különórájuk van,fe
2010. ápr. 21. 10:21
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
10:21 vagyok,bocsi,a babám megnyomta az entert.na szóval felváltva visszük el őket ezekre a különórákra.ilyenkor még egy adagot bepakolok a mosógépbe.hazaérünk,vacsi,fürdés,a picit elaltatom a nagyok bemennek a szobájukba.ilyenkor kiteregetek mégegyszer,a délelött kimosott ruhákat kivasalom.éjfél elött soha nem alszunk el.ablakpucolás,ilyesmi hétvégén.bevásárolni minden szombat délután megyünk,ilyenkor egész hétre megveszünk mindent.zsemlét,kenyeret,tejet reggelente veszünk frisset.nem tartom magam szuperanyukának,szerintem nincs is olyan.az elején,amikor a baba pici volt nagyon nehéz volt,de szerencsére a nagylányaim besegítenek a házimunkába,a szobájukat ők takarítják,hétvégén szoktak főzni is.próbálj meg egy napirendet kialakítani,tudom mondani könnyű,de mást nem tudsz csinálni.sok sikert!:)
2010. ápr. 21. 10:26
 34/37 anonim ***** válasza:
36%

Én a szuper anyukákkal még csak köszönö viszonyban sem vagyok. A fiam 2 éves koráig "meg sem tudtam rendesen fésülködni". Irinylem azokat az anyukákat, akiknek a gyerekük egyedül elvan. Az enyém még a babakocsiban sem maradt el, mindig vinni kellett őt, a csomagot, és tolni hozzá a kocsit. Úgy üvöltött, hogy a saját hányásában akart megfulladni. Most is állandóan a középpontban akar lenni. Ő ilyen. Oroszlán csillagjegyű. Nehéz eset. Pedig probáltam mindent úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. 1 éves koráig Anyukám főzött, mert még azt sem tudtam tőle megoldani. 5-6 órákat szopizott. Iszonyú anyás volt. Vasalás, főzés? Ugyanmár! Még a pisilés is alku tárgya volt. Azokat az időket nem igen kívánom vissza. Mindenki osztotta nekem az észt, aztán a gyakorlatban is meg akarták mutatni, hogy ők jobban csinálnák. De nekik sem jött össze. Még Anyukám is - aki 3 gyereket felnevelt - értetlenül állt a dolgok előtt. Ő még ilyen gyereket nem látott. Aztán ahogy értelmesebb lett, könnyebb lett minden. De beleőszültem. Most 3 éves lesz, bölis, imádja, 2 naponta főzök, már egyedül is elvan, de borzasztó figyelmet igényel mind a mai napig. Nem elkeserítésként írtam, de nálunk ez van, volt...

Neked sok szerencsét kívánok, és mielőbbi pozitív változást!

Ja, és szerintem szuper anyukák nincsenek, csak SZERENCSÉSEK, vagy olyanok, akik a bébicsőszt meg tudják fizetni, míg fodrászkodnak.

2010. ápr. 21. 11:46
 35/37 anonim ***** válasza:
60%
Kedves utolsó! De igenis vannak szuper anyukák, szuper gyerekekkel. Sajnálom, hogy te nem így érzel, de biztosan te is az vagy! Nem az számít, hogy a hajad jól álljon, vagy éjt nappallá téve takaríts hanem, hogy a gyereked mindent megkapjon a lehető legnagyobb figyelmet, SZERETETET! Ettől vagy szuper anyuka!!! Mellesleg megjegyzem, nekem sincs bébiszitterem, (megtehetném) de soha az életbe nem bíznám a kincsemet egy idegenre! Ha fodrász következik (elég ritkán, mert itthon festetem), az apukája vigyáz rá, mert ő a másik felem, imádják egymást a kisfiammal.
2010. ápr. 22. 09:02
 36/37 anonim ***** válasza:
53%
Ja, és az én kisfiam is oroszlán, meg az apja, és anyukám is. És imádnivalóak!:)
2010. ápr. 22. 09:04
 37/37 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szuper anyuka,de:

Mindent megtervezek ennyi az egész!Akkor vasalok,amikor a babám alszik.Akkor takarítok amikor szépen eljátszik egyedül is.A mosógép ugye megy magától.Két naponta szoktam főzni levest és másodikat is.Egy szemceruza és egy szempillaspirál csodákra képes.A hajamat is mindig rendben tartom (fodrászhoz 4 havonta járok vágatni )és ezektől jobban is érzem magam!

5 hós a babám és nincs segítségem csak a férjemde ő sokat dolgozik

2010. ápr. 23. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!