"Szuper anyukák"! Ti hogy csináljátok, hogy nálatok mindig rend van, tisztaság, meleg étel és a gyerekkel is eleget foglalkoztok?
Én még nem végeztem a vasárnapi ebéddel, még a takarítást se fejeztem be, szerintem már azt nem is fogom mert 1 óra múlva fürdetni kell babácskámat, vasalni se volt időm 2 hete és még sorolhatnám.
arról nem is beszélve, hogy úgy nézek ki mint egy darab sz**, napi 5 perc zuhira van időm altatás előtt :S
Nálunk most kezd normalizálódni a helyzet, eddig ugyanis alig aludtunk éjjel, kimerült voltam, és vagy csak felidegeltem magam, vagy hagytam a francba, és babáztam.
Valamelyik nap nagytakarítok(egész napos program, megszakítva a kicsi miatt, ilyenkor csak gyermekgondozás program fut, mint etetés, tisztába tétel, egy két nagyon apró játék), utána ha minden csillog villog, akkor persze babózok, aztán két naponta(most szokok át a reggelre) porszi a lakásban. És mivel marad egy egész nap után energiám, nem nő a fejemre a rumli.
Én a szuper anyukákkal még csak köszönö viszonyban sem vagyok. A fiam 2 éves koráig "meg sem tudtam rendesen fésülködni". Irinylem azokat az anyukákat, akiknek a gyerekük egyedül elvan. Az enyém még a babakocsiban sem maradt el, mindig vinni kellett őt, a csomagot, és tolni hozzá a kocsit. Úgy üvöltött, hogy a saját hányásában akart megfulladni. Most is állandóan a középpontban akar lenni. Ő ilyen. Oroszlán csillagjegyű. Nehéz eset. Pedig probáltam mindent úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. 1 éves koráig Anyukám főzött, mert még azt sem tudtam tőle megoldani. 5-6 órákat szopizott. Iszonyú anyás volt. Vasalás, főzés? Ugyanmár! Még a pisilés is alku tárgya volt. Azokat az időket nem igen kívánom vissza. Mindenki osztotta nekem az észt, aztán a gyakorlatban is meg akarták mutatni, hogy ők jobban csinálnák. De nekik sem jött össze. Még Anyukám is - aki 3 gyereket felnevelt - értetlenül állt a dolgok előtt. Ő még ilyen gyereket nem látott. Aztán ahogy értelmesebb lett, könnyebb lett minden. De beleőszültem. Most 3 éves lesz, bölis, imádja, 2 naponta főzök, már egyedül is elvan, de borzasztó figyelmet igényel mind a mai napig. Nem elkeserítésként írtam, de nálunk ez van, volt...
Neked sok szerencsét kívánok, és mielőbbi pozitív változást!
Ja, és szerintem szuper anyukák nincsenek, csak SZERENCSÉSEK, vagy olyanok, akik a bébicsőszt meg tudják fizetni, míg fodrászkodnak.
Nem vagyok szuper anyuka,de:
Mindent megtervezek ennyi az egész!Akkor vasalok,amikor a babám alszik.Akkor takarítok amikor szépen eljátszik egyedül is.A mosógép ugye megy magától.Két naponta szoktam főzni levest és másodikat is.Egy szemceruza és egy szempillaspirál csodákra képes.A hajamat is mindig rendben tartom (fodrászhoz 4 havonta járok vágatni )és ezektől jobban is érzem magam!
5 hós a babám és nincs segítségem csak a férjemde ő sokat dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!