"Szuper anyukák"! Ti hogy csináljátok, hogy nálatok mindig rend van, tisztaság, meleg étel és a gyerekkel is eleget foglalkoztok?
Én még nem végeztem a vasárnapi ebéddel, még a takarítást se fejeztem be, szerintem már azt nem is fogom mert 1 óra múlva fürdetni kell babácskámat, vasalni se volt időm 2 hete és még sorolhatnám.
arról nem is beszélve, hogy úgy nézek ki mint egy darab sz**, napi 5 perc zuhira van időm altatás előtt :S
Nekem egy csajszi 2 hetente besegít a takarításba. Főleg a fürdőszoba és a konyha takarításában. Főzni, ha nem rendelek a teletáltól ill. vacsi a férjemnek álltalában úgy történik, hogy pihenőszékbe ültetem a manót és beviszem magammal a konyhába. Vasalni éjjel szoktam.
Sajnos hónapok óta készülök kozmetikushoz, még nem jött össze, de a fodrászt már beiktattam egyszer, szombat reggel 7-kor, addig a férjem vigyázott a manóra.
A napi takarítást meg akkor csinálom, amikor alszik a pici.
Ja, egyébként nekem is 4 hós a bébim. :)
Jó babázást és ne görcsölj rajta, hogy milyen a kecó. Egy kismamától nem várja el senki, hgoy mindenben tökéletes legyen - bár én is inkább magamat hajszolom a melóba....
Szia!
Én először is mindíg eltervezem,hogy aznap mi van soron.Kb.2naponta mosok.Másnapra megszárad és mikor reggel visszaalszik hercegem, gyorsan kivasalom,így nem gyűlik össze.Nehezíti a mindennapjainkat,hogy párom későn jön haza(22h.előtt szinte soha)ebből adodóan kb.dél mire felkel.Így délelőtt porszívózás,hangos házimunka kizárva.Szóval kb.fél 7kor kel törpikém.7körül reggeli,egy kis játék magában az ágyikójában majd visszaalsik.Oda teszem a zöldséget föni(a gyereknek ebédre)én ez alatt kapom össze magam,elmosogatok vacsiról,kivasalok,sminkelek amíg fő.Ez kb.1órát vesz igénybe.Felkel manóka de még elvan magában,így be tudom fejezni a kaját.Eszünk gyümit,játszunk.Felkel apa,akkor bohockodnak az ágyban,addig beíndítom a gépet.Apa amikor indul dolgozni mi is öltözünk és irány a séta.Közben beugrunk a boltba,egy füst alatt a bevásárlás is megvan.Hazamegyünk uzsi,játék.Aztán csucsu k.1órát.Ilyenkor főzök meg 2napra,közben kiporszívozok és befejezem a házimunkát míg fő a kaja.Szerencsére nem zavarja semmi zaj a kisfiamat.Tanácsolom hogy szoktasd a hangokhoz,tv,rádió mellett altasd,mert így te is tudod végezni a dolgod,nem kell lábujjhegyen mászkálnod.Sokat számít!Én ennek hiányában a bolondok házában lennék,nem itt.Szóval....19körül fürcsi,vacsi és irány a kiságy.Ilyenkor szokott még dajdajozni magának kb.20h.ig és elalszik magától iután megkapta a jóéjt puszit.Na és ilyenkor jövök én.Várok apát.Befejezem ami napközben kimaradt a házimunkából(pl.kiviszem a szemetet)kikészítem a vacsit,tusolok,gépezek egy kicsit,apát kiszolgálom SZó SZERINT!(szomorú,de semmiben és semmiben nem segít)megkapja ágyban a vacsit,beszéllgetünk egy kicsit és akkor már kb.éjfél.Ezen jól felhúzom magam,hogy már megint hulla fáradt leszek reggel,így kb.1,5óra mire el tudok aludni.És másnap kezdődik minden előlről...
Lehet nem írtam hogy közben amíg végzem a dolgom,sokszor beültetem a babakocsiba és nézi ahogy ténykedem a konyhába.Folyamatosan dumálok neki így nem unja meg:)
Nem vagyok szuper anyuka,de muszáj napirendet kialakítani és az csak úgy lehetséges,ha nem akarsz mindent egyszerre megcsinálni,mert LEHETETLEN!!!
Akinek segít a párja annak sem könnyű,tudom,de biztos hogy sokat számít.Valamelyikünk írta hogy apa engedi a vizet,ők addig játszanak...Istenem,bár egyszer is itthon lenne fürdetés időben:( Nem irigykedem,csak sajnálom,hogy nekünk ez nem így megy és attól örülök hogy más kap ennyi segítséget is.Ha tudod vond be párodat,ha nem akkor magadnak kell eltervezni az egész napot.Írj listát.Pl.ma virág locsolás,törölgetés...stb.Én e nélkül a felét nem csinálnám meg.És nem okoskodom,nálink is borul néha,elég egy esős idő,egy nyügisebb nap.De hát ez erről szól.Sok sikert és magadra mindíg szakíts időt,mert ne felejtsd el!Nem megkapni nehéz,hanem magtartani!Feleség is vagy,nem csak Anya!És erre nagyok oda kell figyelnünk,mert a párjaink járnak dolgozni,emberek közé.Mi meg a büfis pólóban várjuk otthon őket mint egy "mosott sz@r".Erre figyelj,ahogy írták...a házimunka megvár!
6,5hónapos kisfiú anyukája
Szerintem ez nem "szuperanyuka" kérdés. egyszerűen van, akinek jobban sikerül beosztani az idejét, másoknak nem.
Nekem egy taktikám van, nem hagyom, hogy rendetlenség legyen. Sokszor van úgy az ember, hogy letesz ezt-azt ideoda, aztán észre sem veszi és kupi van. Pedig 3 másodperc lenne az egész, hogy a helyre tegyük vissza.
Minden nap felmosok, hetente többször fertőtlenítem a kádat, wc-t, mosdót, vasalok, mosok mikor kell. Ha nem hanyagolom el, akkor az összes nem több, mint 40 perc naponta, addig pedig alszik a fiam. nekem sosem volt igazából segítségem, mert a párom nagyon későn ér haza, így sok mindenbe bevonom a gyereket. Úgy értem, ha főzök vagy mosogatok ott van velem a konyhában, de egyedül is eljátszik. Én nagy időpazarló voltam mielőtt megszületett a fiam. Aztán rájöttem, hogy ha nem akarunk szemétdombon élni, csapzott hajjal kinyúlt pólóban zsíros hajú anyukásat játszani, és parizert enni kenyérrel, akkor rendszert kell vinni az életünkbe. Bevált.
Az elsőnek üzenem, hogy nálunk, amikor a fiam, 1-2 hetes volt, nem bírtam kimászni az ágyból 10 előtt, ugye éjjel többször felkelt, plusz fejtem éjjel is legalább 2szer 1 órát.
Dél körül tértünk észhez, délután főztem másnapra, a takarítást részletekben oldottam meg.
Szerencsém volt, mert napközben sokat aludt, és a porszívóra sem ébred(t) fel.
Viszont, én így, hogy dél körül tértünk észhez, délután nem voltam fáradt, így bírtam főzni (2naponta), takarítani (hetente), sétálni (3-4órákat), játszani(igény szerint).
Hozzátartozik, hogy nagyon türelmes, nem hisztis, nyugis, magában is elnézelődős a fiam, és mindenekfelett jólalvós mai napig is.
Pár hét múlva érkezik hugi, na, az első hetekre kivi leszek!!! :DDD
Jó babázást! :D
Szia! Szerintem egy kis szervezéssel meg lehet oldani a dolgot. Nekem legalábbis nagyjából sikerült. Az én kislányom is 4 hónapos, és egyedül nevelem, segítségem nagyon ritkán van. Emiatt csomó olyan dolgot csinálok, amit más anyuka nem, és fordítva. Főzni nagyon ritkán szoktam, inkább rendelek valamelyik ételfutártól, ezzel sok időt nyerek. De vásárolni, ügyintézni, szóval mindenhova magammal kell vinnem a babát, ami eléggé lelassítja a dolgokat. Ezen kívül van egy öreg kutyám, napi háromszor le kell vinni sétálni.
Így néz ki egy napom: reggel 6-7 óra között kelek (kelt a sírás). Etetés, kicsi séta a kutyával. Ezután a babám visszaalszik, kb. egy órát. Ezalatt én is megreggelizek, gyorsan söprögetés-portörlés-felmosás. Ezt nem mindig sikerül befejezni, akkor apránként megcsinálom napközben. Kicsi játék, megint etetés. Nálunk az etetés elég macerás, van, hogy egy órát is eltart. Ha vásárolni kell menni, akkor ilyenkor megyünk. De ha nem, akkor kb. egy óra játék, aztán a baba bealszik (kb. délben). Ha szerencsém van, alszik másfél órát. Megebédelek, ha kell, pakolászás, takarítás, netezés. Baba ébred, evés. Ezután nagy séta, másfél-két óra. Hazaérünk, megint evés, aztán játék. Baba bealszik fél órára, addig megvacsorázom. Aztán kicsi séta blökivel (már fél 8!), fürdés, vacsi. Aztán jövök én. Általában este mosok, teregetek. Vízforralás, sterilizálás, pakolás, zuhany. És ahelyett, hogy mennék aludni, inkább kicsit "kikapcsolok", netezek, tévézek. Éjfél körül lefekszek én is, aztán reggel 6-7 körül ébredés...
Általában tisztaság van itthon, legtöbbször apránként takarítok, és este próbálok úgy lefeküdni, hogy rend legyen. A vasalás a mumusom, azt mindig halogatom, de végül az is elkészül. Olyan is van minden nap, hogy a babám egyedül játszik, én addig intézem a dolgomat (egy bizonyos ideig jól el van egyedül). Vagy abban a szobában van, ahol én vagyok, nem játszom vele, csak beszélek hozzá vagy énekelek (...), közben intézem a teendőket. De olyan szinte sosincs, hogy azt mondom, hogy hú, most aztán semmi dolgom, jöhet egy kis lazítás...
Könnyű úgy szuperanyának éreznie magát az embernek, ha a gyerek éjjel alszik és fel se kell kelni hozzá.
Ezt nem bántásként írom, nehogy magára vegye valaki, csak nekem ezzel van a legnagyobb bajom, hogy éjjel nem alszanak és ezért napközben is sokszor mosott sz...nak érzem magam. Ráadásul hármasikreim vannak. MÉgis igyekszem akkor takarítani amikor alszanak, a férjem nem tud segíteni, mert este 10 előtt sose ér haza, szabadnapja egy héten másfél nap, néha kettő. Ezért nem is főzök napközben, ő étteremben dolgozik, onnan eszek én is, csak a lányoknak főzök. Ez nagy segítség. A vasalást sajnos utálom és amit nem feltétlen szükséges nem is vasalom, de amit kell, azt meg összevárom és egyszercsak rászánom magam egyik este, vagy napközbeni alváskor. A takarítás egy nap kb. 30 perc, szerencsére vagy nem szerencsére nem nagy a lakásunk (ilyen szempontból az se mindegy, hogy házban vagy lakásban lakik valaki), de persze a nagyobb dolgokat eddig talán egyszer ha sikerült megcsinálnom karácsony körül. Lassan itt az ideje egy tavaszi nagytakarításnak is,csak hát nem egyszerű három lány felvigyázását megoldani. Magamra nem igazán van időm, de azért mindig felöltözöm normálisan és sminkelek is. (sőt, most még a gép elé is van időm leülni... hogy nekem mennyi időm van! :D ) Viszont ha az éjszaka nagyon gázos (mert van ilyen elég sokszor, hogy úgy 5* 20 perceket alszok talán) akkor nincs főzés másnap, marad a bébiétel. Amikor meg fenn vannak, akkor velük játszom, vagy úgy takarítok, hogy ő is élvezzék (pl. a porszívózást imádják, meg a sepregetést is és akkor hagyom, hogy másszanak pl a porszívó után)
Hát én biztos nem vagyok szuperanyuka. De nem tudom, ilyen létezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!