Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Szuper anyukák"! Ti hogy...

"Szuper anyukák"! Ti hogy csináljátok, hogy nálatok mindig rend van, tisztaság, meleg étel és a gyerekkel is eleget foglalkoztok?

Figyelt kérdés

Én még nem végeztem a vasárnapi ebéddel, még a takarítást se fejeztem be, szerintem már azt nem is fogom mert 1 óra múlva fürdetni kell babácskámat, vasalni se volt időm 2 hete és még sorolhatnám.

arról nem is beszélve, hogy úgy nézek ki mint egy darab sz**, napi 5 perc zuhira van időm altatás előtt :S

2010. ápr. 18. 16:50
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Nekem 5 hónap kellett, mire rájöttem, mit hogyan kell szerveznem.Már napi többször is ki tudom vinni a most 7 hónapos babámat, és a lakásban is rend van.Vasalás is mindig kész.Főzni nem szoktam naponta.Inkább kétnaponta.

Pihenőszékbe teszem, ha porszívózok, felsöprök, vagy felmosok stb.(A mosogatást az etetőszékből figyeli.)Tudja, ha végzek játszani fogunk.Ezért is türelmes szerintem, míg csinálom a dolgom.Egy kis játszadozás után irány a konyha.Végignézi, ahogy felteszem az ebédet, amit előző este előkészítettem.

Mindig egyszerű kaját választok.A bonyolultabbakat akkor, ha apa is itthon van.

Na, szóval nem részletezem tovább.A lényeg nálunk a szervezettség.Munka, játék, munka, séta...

A külsőmre sajnos én sem tudok adni.Fodrászhoz, kozmetikushoz nem járok, mert nincs aki vigyázzon a babára.

Majd csak belejössz a dolgokba.Nincs nagyszülő aki vigyázna legalább egy órát a babádra míg csinálsz valamit a lakásban?Egy órahossza is nagyon sok.

Egy nem szuper anyuka.

2010. ápr. 18. 18:20
 12/37 A kérdező kommentje:
17:25: hogy még kenyeret is sütsz hajnalban... le a kalappal, de komolyan! Minden elismerésem a Tiéd és a hozzás hasonló anyukákhoz!!! :)
2010. ápr. 18. 18:40
 13/37 anonim ***** válasza:
85%
szia! Én sem vagyok szuperanyuka, pedig isten bizony, szeretnék az lenni. Szerencsére a 3 hónaposom sokat alszik éjjel is és napközben is, így valamiket tudok csinálni. Például kenyeret rendszerint este sütök, addig Apa vigyáz a fiára. Vasalás kétnaponta, takarítás részletekben (egyik nap porszívózás, másik nap felmosás, harmadik nap portörlés). Azonkívül a kellemeset összekötöm a hasznossal: vasárnapi séta előtt penésztelenítettem a falakat, szóval míg sétáltunk, addig a fal száradt, és ma még Apát is tudtam hagyni aludni délután egy keveset. Kétnaponta főzök, rendszerint két fogást, és ha nagyon odafigyelek, akkor rendet is tudok tartani. Pedig csak egy szobánk van. Monden nap mosok. Alig várom, hogy a manzárd is készen legyen, mert azt vallom, hogy minél nagyobb a lakás, annál inkább megvan mindennek a helye, így annál könnyebb rendet tartani. Magamra nincs időm, pedig már nagyon kellene. Most épp menstruálok, így a párom úgysem nyúl hozzám, így van még pár napom, hogy rendbetegyem magam. Olyan jó volna kicsit megint szexinek lenni...
2010. ápr. 18. 19:55
 14/37 anonim ***** válasza:
89%
Az elején nekem is nagyon nehezn ment, pedig így utólag belegondolva, amíg pici volt, sokkal többet aludt, és több időm volt, mint most, hogy már 14 hónapos. Mára már belejöttem. Általában minden nap főzök, közben a törpén rakosgat, pakolászik, autózik, ilyenek. Takarítani általában akkor szoktam amikor alszik, minden nap egy kicsit. Be lehet ám osztani jól az időt, csak bele kell rázódni. Nekem is kb fél év kellet, mire kialakult a megszokott napirend, és a házimunka rutin. Nyugi, lesz ez még jobb! :)
2010. ápr. 18. 20:09
 15/37 anonim ***** válasza:
63%

Hát a legelső válaszoló egy tir....k szerintem!!!!

Az én babám 8 hós. Az első 3 hónap maga volt a pokol, hasfájós volt. Semmire nem volt időm, az etetés és a kézben hason ringatáson kívül.

Mindig azt csinálom amire éppen van időm. Áttértem az esti főzésekre. Így másnap mindig van meleg ebéd. A babámnak is 2 adagot szoktam főzni, de ha nincs időm mindig van itthon egy üveg baba étel. A takarítás porszívózásból és felmosásból áll. Port törölgetni csak akkor szoktam, ha nagyon muszály már. Sajna tényleg nincs rá idő! Ez van. Nehéz számomra is feldolgozni, hogy amit a bab születése elött megcsináltam pik-pak, azt most nagyon nehezen hozom össze.

2010. ápr. 18. 20:10
 16/37 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Én sem vagyok szupi anya de igyekszem. Az tény h mióta megvan a babám nem ragyog a lakás de nem úszunk a koszba sem:)! Gyűlölök vasalni de mikor olyan reggeleink vannak h a babám nem akar vissza aludni reggeli után én akkor vasalok mindig addig ő eljátszik a habtápin vagy beteszem a hordozóba és játszik néz engem. Főzni ne szoktam minden nap "sajna"van h hideget eszek. DE ha főzök mosogatok stb beteszem az etetőszékben ott játszik addig! Néha azért nehéz olyankor vannak napok h kicsit pihi van a házi munkából!De szerencsém is van többek között mert a férjem szakács:) így szokott főzni ha itthon van és nem dolizik.Meg segít takarítani is sokat játszik a babánkkal. MAjd alakul neked is az elején rosszabb csak. Az én babám már 8hós.
2010. ápr. 18. 20:35
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok szuperanyuka,de egész jól elboldogulok. :-) Reggel fél 8-kor kelünk, akkor fogmosás,reggeli, utána játék. 10 óra körül tízóraizunk, utána délig takarítás, főzés. Porszívózni tudok símán,port törölni még segít is a kicsi.:-) Míg be és kipakolom a mosást addig vagy ott van velem és ő is pakol vagy elvan egyedül. Délben együtt ebédelünk, utána mindenki alszik kb fél 3-ig. Utána játszunk és fél 4 körül uzsonnázunk utána játszótér, séta, közben bevásárlás. Fél 7 körül hazajövünk, vacsiig játszunk, fürdés majd alvás. Amikor alszik akkor szoktam vasalni. Kb ennyi. Üdv 1 éves kislány anyukája
2010. ápr. 18. 20:58
 18/37 anonim ***** válasza:
65%
HA 4 hónapos a babád, akkor most jön el az az időszak, amikor már napról napra könnyebb lesz minden. Csak arra figyelj, amit előttem sokan írtak: tanítsd meg egyedül is elszórakozni!
2010. ápr. 18. 21:21
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azért vagyok "szuper anyuka" (és feleség) mert a kislányom hagyja. Mert rengeteget alszik és közben majdnem mindent meg tudok csinálni (utálok vasalni....) Ha valamivel nem végzek, azt a hétvégén a férjemel együtt megcsináljuk. Van itthoni munkám is, azt is csinálom és tornázni is szoktam :) Éjszakánként tudok 7 órát is egyhuzamban aludni. Tegnap fodrásznál is voltam :) Hétvégente plusszban unokaöcsémre is vigyázok (4 éves). Egyébként kislányom 3 hónapos, csak szoptatom. és persze most nem magamat fényezem, csak szerencsém van, hogy egy nyugodt, álomszuszék babám van :) (mert ha sírós, hasfájós lenne, én sem bírnám így)

Próbálj kicsit szervezni: 1 nap kivasalsz 2 inget+ elmosogatsz. Köv. nap mosol, porszívózol. Minden nap egy kicsit csinálsz.

Kitartás :)

2010. ápr. 18. 21:39
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

Szia.

Mar egyszer kommenteztem (vagyis ketszer de a masodik nem Neked szolt, hanem a "kedves" elso valaszolonak)

Azt szerettem volna meg irni, hogy en nem fozok hanem inkabb sutok, mert egyszerubb szamomra.

Csak bedobom a sutobe es ennyi.

Bar a ferjem nem is nagyon eszik semmi mast mint sult hust es leginkabb burgonyat.

Szoval igy konnyu.

Kulfoldon elunk es egy mediterran etteremben szakacs, igy eszik mindenfelet napkozben.

Tolem mindig sulthuster vagy rantottat vagy hasonlot.

Nekem nem kell vavarni meg keverni orakon keresztul.

Akkor fozok ha otthon van (toltottkaposzta stb), mert mahogy nem megy.

Mindig ugy csinalom a vacsit (irtam, hogy csak vacsit csinalok az elozo kommentben), hogy masnap ebedre nekem maradjon.

Itt mindenki elviteles kajat eszik es a hazunkal szemben is van egy.Igy pl sultkrumplit mindig ott veszek!!

kb 3-4 perc oda vissza az ut.

En igy sporolok idot....de irtam, hogy azert nalam sem tokeletes a haz!!ha vendeg jon a haloszobaba nem jon be igy nem agyazok be, csak megigazitom a takarot.Van mindig mit mosogatni!!Vasalni is 1 heten 1szer szoktam.

De szerintem kisgyerek mellett ez igy okes ha vele is foglalkozol.

Pont par napja tettem fel kerdest ezzel kapcsolatban :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Szerintem ne izgulj, mar en sem teszem!!

Jo babazast!!

2010. ápr. 19. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!