Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lehet az újszülöttet...

Mikor lehet az újszülöttet először kivinni sétálni?

Figyelt kérdés
Nem órákra gondolok, de sokfélét hallok, meg hogy először rá kell nyitni az ablakot stb..
2016. júl. 24. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%

Hát az attól függ, hogy mikor született. Nyári születésnél mehet rögtön buktatóra. Borzasztó a poshadt levegőjű szoba anyának-babának egyaránt. Utána egy hétre rá, ha nagy hőség van, mehet nyugodtan szélesre kitárva.

Én kb. nyolc-tíz hetes babával voltam először kint. Nagyon hamar megszokta, nem is szereti a nagy hőséget (őszi baba)

2016. júl. 24. 16:41
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

öhhmmm...mikor hazahozod a kh-ból nem levegőn van?szóval szerintem innentől mindegy is...

:D az első kislányunk májusi,kb. 10 napos se volt mikor végre jó lett az idő és kimentünk, a kisebbik 3 hetes volt kb,mikor sétáltunk bő fél órát vele...ő januári...szóval én lehet túl laza vagyok,de ebből sosem csináltam problémát,évszaknak,időjárásnak megfelelően kell öltöztetni és kész..

2016. júl. 24. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

1-es, 8-10 hetessel mentél ki először? Te jó ég!!

Két lányom júliusi. Velük a hazaérkezésünk utáni napon kimentünk 5-10 percre, utána napról napra egyre többet. Nálunk szerencsére a védőnő is így javasolta. A harmadik gyerek decemberi, ott pont ködös-szmogos idő volt, mikor hazamentünk vele. Úgyhogy ő kb. 2-3 hetes volt, mikor először kivittük. Ennél tovább már egyébként sem tudtam volna várni vele, mert az első hetekben volt segítségem, utána a nagytesót naponta vittük-hoztuk az oviba.

2016. júl. 24. 16:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem napost akart írni? Nem lehetséges az, hogy hetes szerintem. Miénk egy hetes volt,sajna miattam nem voltunk addig, fájt a sebem nagyon (nyár).
2016. júl. 24. 17:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Az első gyerekem novemberi volt. Azt mondta a védőnő, hogy ha lenne nagyobb, úgyis azonnal kivinném, mert mennénk az óvodába. Szóval felőle vihetem, amikor akarom. :) Ebben a melegben egészen nyugodtan azonnal kiviheted ahogy hazaértetek a kórházból. Nap ne süsse, esetleg menjetek estefelé, amikor már nincs hőség.
2016. júl. 24. 17:16
 6/11 anonim ***** válasza:
Nyári születésű a gyerkőcöm és 1 hetesen már mentünk sétálni. 3 hetesen kerti sütögetésre vittük, 6 hetesen szabadtéri rendezvényre.
2016. júl. 24. 17:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Decemberi a nagyobbik gyerekem, akkor igazi hideg volt amikor született. Vele eljátszottuk a kinyitom az ablakot, kimegyünk a teraszra 5 percre, szoktatom a levegőhöz sort. 6 hetesen ragyogó napsütésben aludt kint a teraszon. A kicsi júniusi. Kint is 28 fok volt kora este, meg bent a lakásban is. Nem láttam értelmét nagyon szoktatni. 1 hetesen a teraszon aludt koraeste, 10 napos volt amikor először sétáltunk vele egy nagyot. Meg eleve egy második gyerekkel már nem tudja az ember a hetekig tartó szoktatást végigcsinálni. Zárt helyre, bevásárolni, plázázni még sokáig nem mentünk.
2016. júl. 24. 20:25
 8/11 A kérdező kommentje:
És akkor bevásárlóközpontokba, plázákba mikortól érdemes vinni?
2016. júl. 24. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
azt majd az első oltás után,ha nagyon muszáj,de zsúfolt helyekre minél később,bár most ugye nincs influenza szezon vagy ilyesmi.
2016. júl. 24. 21:52
 10/11 anonim ***** válasza:
6 hónapos kor után. A zárt rendszerű légcserélőt vagy tisztítják, vagy nem... emiatt korábban én nem kockáztatnék.
2016. júl. 24. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!