Újszülöttet egy nap hányszor pelenkáztok? És mikor?
Pl minden evés után, vagy 2-3 óránként, vagy alvás előtt/után? Illetve van popsikrémünk, meg Neogranormon. Csak akkor kell a Neogranormonnal bekenni, ha piros a popsija, vagy mindig? Ha nem piros, akkor jó a másik (Gabi) popsikrém is? És előbb krémeztek, aztán hintőporoztok? Illetve a fiú babáknál felfele vagy lefele kell rakni a fütyit? Azt hallottam hogy kipisil a pelusból ha nem jól van.
Semmit nem tudok a pelenkázásról, első baba lesz.
Kerss rá a youtube-on: parentis szülőképző!
Még sok egyéb tudnivalóban segít.
- hintoport maris felejtsd e, nagyon nem ajanljak, nagyon karos a tudonek es felesleges is.
- kremet en csak furdes , es kaki utan
- hogy hanyszor az attol fugg, nemelyik anyatejes baba 5-6 napig nem kakil, nemelyik napi 6 szor, ez majd kiderul.
- kukit lehajtani
- ujszulottnel nekem mindig mi denbol kifolyt a pisi, olyan kis vekonyka volt, de aztan 2-3 honapos kora ota nem folyt ki soha semmi, Pampers es Libero valt be. Minden babanak mas valik be.
Ujszulottkent napi kb 10 pelus fogyott, 6 hosan kb napi 5, miota eszik rendesen mindent 1 eves kora ota napi 7-8 . Most 13 honapos
Minden evés előtt (ő sosem kakilt evéssel összefüggésben), vagyis naponta 7-szer pelenkáztuk, mert 6 etetés volt és egy random kakálás.
Popsikrémből a gyógyszertári bevált, azt használjuk, minden pelenkázáskor vékonyan kenjük, ha volt kaka, ha nem, ha piros, ha nem.
Hintőport ma már nem használunk pelenkázáskor, a 80-as-90-es években még használták.
Fiunk van, lefelé igazítjuk a péniszét, hogy ne pisiljen ki a pelusból. A kórházban részletesen meg fogják mutatni a pelenkázást neked/nektek, nyugodj meg. Nem nagy cucc. Amire figyelni kell, hogy találd meg a megfelelő popsitörlőt. Nem túl vizes, nem túl száraz, kivehető egy is, nemcsak 25 egyszerre. És az, hogy mindig megfelelő méretű pelusa legyen.
Mindig krémezem,minden pelusozàsnàl. Fiam napi 12-14 pelust hasznàlt,sokszor cicizett keveset és minden evés utàn kakilt. Lànyom napi 4-6 pelust hasznàl, reggel kakil, a többi csere meg amikor érzem hogy màr pisis a pelus( nem tocsog,hanem van benne legalàbb 2 pisi, ilyen melegben pedig volt,hogy órànként cseréltem). Egy popsikrémre àllj rà,ha kipirosodik akkor érdemes neogranormont,bepanthent,sudocremet hasznàlni.Hintőporozni nem kell újabban. Mondjuk a belélegzett por miatt jogos. Fiúk kukijàt lefele kell àllìtani,mert tényleg ki tudnak pisilni a pelusból.
Kórhàzban meg fogjàk mutatni a köldökcsonk àpolàssal együtt. De a védőnő is segìt ha kéred.
Akkor cseréltem/cserélem amikor szükséges! Sokszor volt hogy kakilt, kicseréltem, evett, kakilt, kicseréltem... Az elején 6-7 akár 8 pelenka elfogyott egy nap. Hintőport felejtsd el! Még a köldökcsonkhoz sem kell! Pisilőt lefelé!!
Krémezni: a lànyomnak kb 1,5 éves koràig minden peluscserekor neogranormonoztam, Fiam most 5 hónapos, kb 1 hónapja csak akkor kenem be sudocremmel ha piros neki. Màsfajta krém szerintem felesleges.
Bàrmelyik pelusból kijöhet a tartalom függetlenül attól hogy jól van-e ràrakva vagy fiú vagy làny...
ahányszor szükséges. enyém minden evés után kakált is, szóval volt, hogy napi 8-10-12x cseréltem a pelusát.
krémnek czoboly krémet használtunk (gyógyszeretári keverős), imádtam.
nem hintőporoztam, ha krémeztem, mert csak összecsomósodik, és kidörgöli. hintőpor oda kell, ahol izzad, pl hurkák közé, hónaljra, hátára, nyakára.
a szerszámot arra rakod, amerre nem pisil ki. ezt ki kell tapasztalni. én sosem helyezgettem a gyerkőc kukacát, kicsi vot még ahhoz, hogy számítson az irány :D
A pisis pelus "teli" van, más a fogása, nem csörög-zörög... a kakát meg látod, érzed... rossz esetben tapasztalod, ahogy folyik kifelé :) gravitációnak ellentmondva felfelé, nyakig :D
újszülöttnek semmiféle szabályozási funkciója nincs az ürítést illetően. Ami bemegy, kijön. Ennyi. Nem rögtön cici után kell pelenkázni, mert akkor felül folyik vissza aminek bent van a helye, de jó büfiztetés után fél-egy órával már nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!