Újszülöttet hogyan kell jól fogni? Ha hasra szeretnéd lerakni, vagy hasról felvenni? Nem találok képet sem hasonló videót.
Hogyan fogod közben a fejét is?
Azt láttam hogy a mellhasát kell fogni,de a másik kézzel mit?
Baba látogatóban voltam és az anyuka mondta hogy vegyem ki a babát.De nem mertem,majd ő kivette de nagyon gyors volt.
Én hasról úgy emeltem meg, hogy a tenyeremmel a szegycsontját támasztottam, két ujjammal pedig az állkapcsát, vigyázva, hogy a torka ne nyomódjon meg. A másik kezemmel a medencéje alá nyúltam, így a terhelés egyenletesen oszlott el.
Háton fekvő babát hasonló módszerrel kell felemelni: egyik kéz a medencét tartja, a másik pedig a lapockánál és a tarkónál (ujjakkal) támaszt.
Baba-mama klubban tanultam h ha felveszem a kicsit háton fekvésből, mindig az izületekre fogjak rá. a hónaljánál alákanalazol kétoldalt, és akkora a kezed, h az ujjaid megtámasztják a kis fejét a tarkójánál. Most úgy állnak a kézfejeid, mint ha egy könyv kinyitását utánoznád.
Amikor a karodban fekszik, akkor az alsó karoddal, amin fekszik hanyatt, szintén ráfoghatsz a combtövénél az izületre, akkor nem ficánkolja ki magát a kezedből.Ezek erős fogódzók, ha bármi lenne, akkor is biztonsággal megmarkolhatod őket.
Ha hasból nem megy az emelés, fordítsd hanyatt, a kis kezeit behajlítva húzd a törzséhez,olyan legyen mint a bontott csirke, majd oldalra gurítod. Lefektetésnél is így guríthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!