Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos a babám, és mindent...

15 hónapos a babám, és mindent később csinál mint a többi baba, vagy ami az általános korának megfelelő leírásban van. Hasonló babád van?

Figyelt kérdés

Pl. 12,5 hónaposan kezdett mászni, addig kúszott. 11 hónaposan állt fel, majd le is ült a születésnapja előtt egy héttel. Fejlesztő tornánra járunk ugyan, mert nagy a feje és súlya. Így a mozgásban jól halad magához képest! Szépen oldalaz régóta, de még nem engedi el egy pillanatra sem el a bútorokat! Igaz, ha lépegetünk, nagyon inog. Ugyanez a fogzás: 9,5 hósan jött ki az első, 10 hó a második. 13 hó a 3. és majdnem 15 hó a 4. fog.

Tudom hogy nem verseny, és nem szabad hasonlítgatni. Mert ő meg állítolag okos, és "beszédesebb" mint a kortársai.

Érdekelnének hasonló babák fejlődései!

2015. febr. 28. 22:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi!

Az én lányom 11 hónaposan, ha felültettem, eldőlt, mint egy krumpliszsák. Képtelen volt magát megtartani. Más gyerek mr cigánykerekezett, ő meg még Nemhogy mászni, de ülni se tudoitt. Sokáig csak gurította magát, majd kommandós módjára kúszott.

Aztán egy szép napon felült magától (eufórikus érzés volt), elkezdett mászni ( majdnem egy évesen), és 14 hónapos koráig mászott. Akkor viszont elesés nélkül elindult. Másfél éves korára hozta be a kortársait. De pl. páros lábbal ugrani is csak bő három évesen tanult meg ( két évesen elvárás). Cserében igen hamar, 10-11 hónaposan beszélni kezdett, nem is szavakkal, hanem egyenesen mondatokkal kezdettkommunikálni. Minden oké Nála mozgásterén, boldog ovis.

Fog: Keresztlányomnak egy évesen egy foga se volt. Mégis kinőtt neki mind. :)

2015. febr. 28. 23:11
 2/18 A kérdező kommentje:
:)) köszönöm! Igen, nálunk ugyanez! Ráadásul kisfiú. 8-9 hónaposan kezdett "beszélni". De most is csak én értem (néha) ha nevén nevez valamit. Akkor úgy látszik, hogy vannak a mozgósabb és vannak a beszédesebb babák? :)
2015. febr. 28. 23:21
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy így van, mert én meg nagyon korán jártam, viszont nagyon későn beszéltem. :D (Mesélték a szüleim.)
2015. febr. 28. 23:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Mozgásban a kislányom "könyv szerinti", viszont a fogai... :)

9 hónaposan bújt ki 2 foga, és kész, semmi, egész mostanáig. Múlt héten viszont 4 db jött egy hét alatt.

13,5 hónapos.

2015. febr. 28. 23:41
 5/18 A kérdező kommentje:
Én is azzal nyugtatom magam, hogy akinek későn jönnek ki a fogai, annak később is hullanak ki öregkorban :)
2015. febr. 28. 23:57
 6/18 anonim ***** válasza:

Lanyom 9 es fel honaposan allt fel, de 14 honaposan kezdett el jarni csak, ugyhogy nincs lemaradva szerintem.

Masfel evesen mind a 20 foga kint volt, de baratnom fianak csak egy evesen jott ki az elso.

Mindegyik maskepp fejlodik, nem szabad hasonlitgatni.

2015. márc. 1. 00:38
 7/18 anonim ***** válasza:
En azert a mozgast nem vennem felvallrol. Kerdezo irja, h jarnak tornara, ez jo. Milyen tornara? Szerintem a Deveny modszer a legjobb. A rovid maszas, (mibt az elso valaszolonal), azert nem szerencses, mert iskolaban tanulasi nehezsegek jelentkezhetnek e miatt. Unokahugom is igy jart szegeny, most 8 eves, ranezesre rendben a mozgasa, megis gyogytornara jar, mert tukorben irja a betuket. De minel fiatalabb korban tortenik a fejlesztes, annal hatekonyabb...
2015. márc. 1. 01:39
 8/18 anonim ***** válasza:
2015. márc. 1. 01:41
 9/18 anonim ***** válasza:
Szoval szerintem az elmarado mozgasfejlodesbe nem erdemes belenyugodni, mert a mozgas stimulalja az agy fejlodeset - osszefoglalva ez a lenyeg.
2015. márc. 1. 01:43
 10/18 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Két hónapig mszott a lányom, gyógytornász szerint elég idő.

Amúgy nagyon korán, érthetően,tisztán beszélt. Még csak négy éves, de néhány szót le tud írni nyomtatott nagybetűkkel.Bíuom benne, hogy nem lesznek tanulási nehézsgei, bár ez majd később fog kiderülni.

2015. márc. 1. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!