Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos a babám, és mindent...

15 hónapos a babám, és mindent később csinál mint a többi baba, vagy ami az általános korának megfelelő leírásban van. Hasonló babád van?

Figyelt kérdés

Pl. 12,5 hónaposan kezdett mászni, addig kúszott. 11 hónaposan állt fel, majd le is ült a születésnapja előtt egy héttel. Fejlesztő tornánra járunk ugyan, mert nagy a feje és súlya. Így a mozgásban jól halad magához képest! Szépen oldalaz régóta, de még nem engedi el egy pillanatra sem el a bútorokat! Igaz, ha lépegetünk, nagyon inog. Ugyanez a fogzás: 9,5 hósan jött ki az első, 10 hó a második. 13 hó a 3. és majdnem 15 hó a 4. fog.

Tudom hogy nem verseny, és nem szabad hasonlítgatni. Mert ő meg állítolag okos, és "beszédesebb" mint a kortársai.

Érdekelnének hasonló babák fejlődései!

2015. febr. 28. 22:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, ha már valaki szakemberhez fordult, akkor biztosan nem hanyagolja el a mozgásfejlődését gyermekének. Kinek, melyik babának melyik módszer a legmegfelelőbb, nekünk is a gyógytorna lett, az van kialakítva. Most lett 15 hónapos, és 10 hónapos korától tornázunk. Nagyon szépen fejlődik, mindig szimmetrikus volt, csak az ütem sokkal lassabb, mint másnál. (Nála csak a háta enyhén hipotón, ezért a Dévény nem feltétlenül indokolt. Neki szerencséje van, elég, és hatásos is a gyógytorna). A fiam Szenteste kezdett mászni először, onnantól vegyesen kúszott és mászott, és 3 hete hagyta el a kúszást. Azóta csak mászik, és még fog is egy darabig, mert még nem stabil a járáshoz. Így én nem félek a későbbi írásproblémáktól, de ez majd még a rajzolás (rajzoltatás) közben úgy is kiderül, kell e további fejlesztés. Nagyon jó gyógytornászunk van! :)
2015. márc. 1. 09:45
 12/18 A kérdező kommentje:
A kérdésem igazából azért íródott ki, hogy tudjam, más is jár velünk egy cipőben. Talán azért, hogy megnyugodjak.. :)
2015. márc. 1. 09:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Kisfiam is ilyen volt,kirerült hogy enyhén hipotóniás.

Ő is szépen beszél és nagyon okoska,de a mozgása lassú és rendezetlen.

2015. márc. 1. 10:10
 14/18 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló, mennyi idős most a baba?
2015. márc. 1. 10:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Az én kislányom súlyosabban hipotón, 2 éves múlt, még nem jár önállóan. Nem tudom, milyen gyógytornát csináltok, de nekünk(a dévény mellett, számára az volt ideális) a TSMT torna segít a legtöbbet, hogy fejlődjön az egyensúly érzéke, és összerendezettebb legyen a mozgása.

Valószínűleg az enyhe hipotónia miatt vontatottabb a mozgásfejlődése (az izmoknak több idő kell, hogy megerősödjenek, el tudják végezni az adott mozgást), de a folyamatos az előrelépés, nem hiszem, hogy nagy gond lesz. Legalábbis nekünk mindig ezt mondják. :)

2015. márc. 1. 10:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ha a mozgas miatt foglalkoznak vele,akkor ne aggodj.Lanyom 7honaposan kezdett elore kuszni,ezzel egyutt ment negykezlabra is es kezdett el felulni magatol.Ulve mar 6honaposan ugy maradt pl kocsiban huzta fel magat.8honaposan allt fel,pontosan ekkor kezdett maszni is.Aztan semmi...12honaposan koztunk lepett pareat,ha odatettuk,deegyeb nem tortent.Aztan 15,5honaposan egyszercsak a foldon felallt es ment.O utana mar nem is maszott.

Fogai: 5hosan 2db,8hosan 2db,13hosan egy es 14hosan egy.Aztan 18hosan egy honap alatt 6db.20honaposan 1honap alatt 4db.A mareadek negy sehol,aprilisban lesz 2,5eves.

Beszed:8hotol szavak,18hosan kb 80-90szuo,2 ketszavas mondat.20hotol mondatokban beszel,minden szot is tud szinte.Eletebe szotagot kettot hasznalt csak.Ezeket is nemreg.A hotdog csak dog,a harisnya meg csak nya volt.A hotdog most is dog,a harisnya mar nyarisnya lett.

2015. márc. 1. 20:01
 17/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon édes lehet :))

Köszönöm a bátorítást, és hogy vannak hasonló babák is. Persze mindenki eltérően fejlődik. Nálunk az egyensúlyérzékeléssel nincs gond, sőt ebben nagyon ügyes.

Nálunk most inkább az van hogy néha jobban beszél, néha nem. Bár most sajnos a betegségek és a fogzási nyűgősség, ez az miatt nem tartottuk be a mindennapi tornát itthon :(

Most épp kutyamánia van. Ha kint ugatnak a kutyák akkor szól nekem, hogy vavava :D És meg kell nézni az ablakbol, mi a szitu. Van nekünk is kutyánk..

Volt baba meg Peppa korszak is, most azokat nem mondja, hanem mást. Másnál is így volt? Vagy amit már előtte mondott, azt onnan mindenig mondta?

Jajj úgy várom hogy karattyoljon :)

2015. márc. 1. 23:34
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Időszakosak voltak a szavak itt is. Eleinte anya,apa,hörcsög.Hörcsögöt elhagyta,jött kutya,cica.Azokat elhagyta,jött labda,lámpa. Aztán 1 éves korától bővült neki. 1,5 évesen már el nem hagyott szavakat,csak bővítette,ragozta stb.

Mostanában az : -anya nyisd ki ajtót-akad be állandóan vagy -anya eltűnt ernyőm-,vagy ha mérges-anya fekete piros- esetleg még -anya kettő kilenc- . Ez valami kód neki :D

2015. márc. 3. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!