Egy újszülöttet mikor szabad először levegőre illetve rokonokhoz vinni?
Nekem 3 és fél hetes a babám, pár napja napi 2x kimegyünk sétálni. Hordozókendőben viszem, arra veszem rá a kabátot. Lehet, hogy korábban is kivittem volna, ha nincs olyan hideg és nagy szél. A védőnő szerint -5 fok alatt nem ajánlott kivinni egy csecsemőt.
Rokonoknál, barátoknál még nem voltunk, csak pár hét múlva tervezem az utazgatást. Csak a szűk család látogatott meg minket.
Olvasd el ezt:
"Újszülötteket (6 hetes korig) téli hidegben nem szabad kivinni, csak a lakást szellőztessük rendszeresen, illetve minden nap 2-3x 10 percet oda lehet menni vele a nyitott ablakhoz (felöltöztetve persze). 4 hetes kortól 10-10 percre ki lehet vinni már a kicsiket.
Ha már elmúlt 6 hetes, akkor nyugodtan ki lehet menni vele a levegőre, akár hosszabb időre is, de jól fel kell öltöztetni és betakarni. Nyugodtan kint is lehet altatni, akár órákat kintlehet, de nagyon alaposan kell öltöztetni, a keze, füle is legyen védve. Nagy hidegben takaróként a legjobb szőrme, a báránybőr pl., ha téli, késő őszi babád van, akkor praktikus a báránybőr babazsák, mert ez nagyon jól szigetel. (Svédországban a legnagyobb télben is kint altatják a kicsiket szőrmébe csomagolva)"
Az én fiam szeptember végén született, 3 hetesen vittük megmutatni a dédiknek. Az én nagymamám és a párom nagymamája egy városban laknak, sőt a párom szülei is. Úgyhogy elmentünk a párom szüleihez (a párom apukája akkor látta először, mert nem tud utazni), oda hozták fel a párom nagymamáját. Utána mentünk az én nagymamámhoz.
Ennek a "korai" utazásnak 3 oka volt:
1. akkor még szokatlanul jó idő volt
2. az apósom sem látta még, mint írtam, nem tud utazni
3. a párom nagymamája nagyon beteges, első dédunoka (egyébként az ő családjában első unoka is) és nagyon úgy nézett ki, hogy nem fogja megélni a tavaszt
Köszönöm a válaszokat.
Kedves utolsó örülök,hogy a dédi még megérhette,hogy látta a picurit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!