Örökbe fogadtatok újszülöttet? Hova forduljunk? Mit javasoltok?
Szerintem a védőnőnél kezd az érdeklődést. Még nem vagyok érintett a dologban,nálunk nemrég kezdődött csak a babaprojekt, de úgy tervezzük az első után mi is örökbe fogadunk majd egy elhagyott gyerkőcöt.
Hosszú procedúra,sok sikert és kitartást hozzá!
Mi örökbefogadtunk egy újszülöttet, úgyhogy nagyon szívesen segítek, amiben tudok.
Először is a területi gyermekvédelmi szakszolgálathoz (tegyesz)kell fordulnotok, ahhoz amelyikhez lakhely szerint tartoztok, ezt a neten ki tudod keresni. Itt felveszik az adataitokat, lesz pszichológiai vizsgálat, kell tesztet kitölteni, lesz egy tanfolyam, kimennek a lakásotokba környezettanulmányra, aztán megkapjátok a papírt, hogy alkalmasak vagytok (remélhetőleg). Ez nálunk fél évet vett igénybe, mire minden összejött. De ha jobban érdekel írj privit, tudok mesélni :)
Úgytudom, hogy 3 év a minimum amit várni kell ,mert sok a sülő, kevés a örökbeadható gyermek.
Én ismerős példájá keresztül tanácsolom, hogy a Gólyahírt próbáljátok meg, mert lényegesen kevesebb a várakozási idő és a számolós módszer miatt azért nagyjából betudod lőni, hogy mikor lehet babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!