Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1éves mult babáitok mikor...

1éves mult babáitok mikor kezdtek el járni?

Figyelt kérdés
Kisfiam még nem jár.Segitséggel lépeget kézen fogva,de labilis,meg meginog,tetszik neki,alig birom ezután leültetni.Egyedül amit könyv szerint csinált,az a forgás és a felülés volt,mászni is majdnem 9 hósan kezdett.Már már frusztrálnak az olyan tipusú kédések,hogy nem jár még?Az enyém ennyi idősen már szaladt stb...Meddig tolódhat ez a lustiság nála?Még 1-2 hónap?Mászni ugy mászik mint a rakéta!!
2010. ápr. 13. 08:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam ugyan már 11 hónaposan járt, de minden baba más ütemben fejlődik! Ismerek olyan kislányt, aki 13-14 hónaposan még nem járt, majd egyik napról a másikra szaladt. Ha a doki vagy védőnő nem lát semmi "kórosat", addig ne aggódj. Nem vagyunk egyformák!
2010. ápr. 13. 08:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam pont 10 hónapos volt,amikor elindult.

A párom viszont másfél évesen indult el és azóta is megy,pedig már 36 éves.

Szerintem ne aggódj, nemsokára tekerni fog mint az őrült.:)

2010. ápr. 13. 09:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!Eddig nem is foglalkoztam ezekkel a kérdésekkel,de tegnap 2 ismerősöm is besresszelt,pedig az egyiknek 35 hétre született a fia(Le állt a légzése is,Chernyvel hozták a Sotéra)és ahogy az anyukája mondta,egy évesen már focizott.Több se kellett.Látni kellet volna az arcát az anyukának...
2010. ápr. 13. 09:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Minden baba más, még a testvérek is :)) Örülj, hogy mászik, ő még nem érzi biztonságosnak a járást! Majd ha nem fog "billegni", ő is felbátorodik :)) Egyébként az enyémek ilyen korukban kezdtek járni: 1. 11 hónaposan, 2. 10 hónaposan (lány), 3. 1 évesen, a 4. 1éves, 2 hetesen (ő is lány!) Szóval ne nyugtalankodj, még bőven ráér, főleg, hogy másfél éves koráig még lemaradásról se lehet beszélni :)))
2010. ápr. 13. 09:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Ne izgulj!!! Az én fiam is úgy mászott mint a parancsolat, nagyon gyors volt és ügyes! Én úgy tudom jót is tesz a mászás az agyi fejlődés szempontjából:)

Aztán 14 hónaposan indult el egyedül, onnan viszont nagyon biztosan ment!! Szinte sose esett el, nem kellett vezetgetnem, támogatnom, egyedül ment tök szépen!

Ez sokkal jobb volt így balesetveszély megelőzése céljából is. A szomszéd kisgyerekkel pl. nagyra van anyukája hogy 11 hósan jár, hát igen, csak esik bukik, tök bizonytalan mindig ott kell lenni a fenekében...

Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy hagyd rá a babádra, ő tudja mikor kell elindulnia:)

Egyébként 18 hós korig szoktak várni ha elindul addig, az normális.

A kislányom meg amúgy 12 hósan elindult pedig semmit se csináltam másképp a 2 gyereknél :)

2010. ápr. 13. 09:16
 6/12 anonim ***** válasza:
13 hósan indultunk el. Egyébként 16 hós koráig ráér.
2010. ápr. 13. 09:18
 7/12 anonim ***** válasza:
A lanyom 10 honaposan allt fel eloszor, es a butorokba kapaszkodva jarkalt eleg sokaig. Imadott maszni. 14 honapos volt amikor elindult, de semmirol nem maradt le. Ne eroltesd, tudni fogja, hogy mikor keszult fol ra. A lanyom most 2 eves, es szalad, semmilyen hatranya nincs belole, hogy nem ment egyedul 10 honaposan.
2010. ápr. 13. 09:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Kislányom 18 hónapos volt:)
2010. ápr. 13. 09:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Fiam 11 hónaposan, a lányom 15,5 hónaposan kezdte.

Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi gondja lenne.

2010. ápr. 13. 10:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Lányom egy évesen futott, fiaim 15 hónaposak és nem mennek.

Ezen aztán egy percet se stresszelj! Testvérek közt is ekkora különbségek simán vannak.

2010. ápr. 13. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!