Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha úgy gondolom, jobb...

Baj, ha úgy gondolom, jobb lenne a babával visszaköltözni anyáékhoz? Mit csináljak, ha félek?

Figyelt kérdés

A barátommal ősszel születik meg a babánk.

Nemrég lettem 20 éves és elég tapasztalatlan vagyok a babás témákban, nincs sem a családban, sem a baráti körünkben pici, szóval nem igazán tudom, hogy mit hogyan kellene majd körülötte. Ráadásul császáros leszek, gondolom így nem lesz egyszerűbb a dolog.

Ezért arra gondoltam, hogy az első pár hétre visszaköltözhetnénk anyukámékhoz. 18 éves korom óta külön élek, de az emeletem náluk megmaradt (nagy ház, külön bejárat van hozzá, szóval nem az lenne, hogy egy szobában mi hárman, a másikban ők és ennyi).

Ráadásul ő nem dolgozik, így tudna segíteni egész nap. Már beszéltem vele erről és szerinte jó ötlet, meg mondta is, hogy amúgy is szeretett volna egy baba- és gyerekszobát hozzájuk is. De a mamám (anya anyukája) szerint ez felesleges, meg anya nem lesz egész életemben mellettem, hogy segítsen... És hogy ő is felnevelt egyedül 4 gyereket, pedig neki pluszban a háztartással is kellett foglalkoznia, nem csak egy babára figyelni.

2016. jún. 18. 14:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy hány éves valaki, 40évesen sem biztos hogy több tapasztalata van valakinek gyerekek terén mint egy 20 évesnek. Én biztos nem költöznék, a férjemmel egy külön család vagyunk. Az más ha jönnek napközben segíteni, nekem is jöttek a húgaim, de eszembe sem jutott volna beköltöztetni anyámat/anyósomat, vagy oda költözni, holott jó a kapcsolat és én is fiatalon 23évesen szültem, de mint írtam, első baba első baba, mind1 mennyi idős valaki.
2016. jún. 20. 22:37
 22/23 anonim ***** válasza:

29 évesen szültem, én is tapasztalatlan voltam, azt sem tudtam, melyik oldalról kellene hozzáérni, felvenni. Így ebből a szempontból teljesen mindegy, hàny évesek a szülők a baba születésekor. Inkább az a fontos, mennyire érettek a feladatra.

Az első 1 hétben Anyukàm és a Párja eljöttek hozzànk és segítettek a hàzimunkában, hogy bele tudjak rázódni. A babát csak én és a Párom làttuk el, nem akartam kiadni a kezünkből a "feladatot", mert később senki sem lesz mellettünk és persze nem is kell.

Én is császáros voltam, az első pàr napban menni alig bírtam, de amikor kellett, ott voltam a Babàm mellett.

Anyáék 1 hét után hazamentek és a házimunka is ràm várt, de végül szépen kialakult minden, pont jó volt így.

Szerintem jobb, ha Anyukád megy egy időre segíteni, így a sajàt környezetedben tudsz hozzászokni a mindennapokhoz a babával.

2016. jún. 20. 23:26
 23/23 anonim ***** válasza:

Neked is meg kell erősödnöd anyailag, és ezt csak mélyvízbe ugrással éred el. És ha anyukádnak dolga lesz, és egyedül maradsz? Kit hívsz? Persze, a párodnak is tetszik, ha egy szerető nagyi főz rátok...

Jobban jártok ha felelősen önálló családként viselkedtek.

2016. jún. 28. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!