Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha úgy gondolom, jobb...

Baj, ha úgy gondolom, jobb lenne a babával visszaköltözni anyáékhoz? Mit csináljak, ha félek?

Figyelt kérdés

A barátommal ősszel születik meg a babánk.

Nemrég lettem 20 éves és elég tapasztalatlan vagyok a babás témákban, nincs sem a családban, sem a baráti körünkben pici, szóval nem igazán tudom, hogy mit hogyan kellene majd körülötte. Ráadásul császáros leszek, gondolom így nem lesz egyszerűbb a dolog.

Ezért arra gondoltam, hogy az első pár hétre visszaköltözhetnénk anyukámékhoz. 18 éves korom óta külön élek, de az emeletem náluk megmaradt (nagy ház, külön bejárat van hozzá, szóval nem az lenne, hogy egy szobában mi hárman, a másikban ők és ennyi).

Ráadásul ő nem dolgozik, így tudna segíteni egész nap. Már beszéltem vele erről és szerinte jó ötlet, meg mondta is, hogy amúgy is szeretett volna egy baba- és gyerekszobát hozzájuk is. De a mamám (anya anyukája) szerint ez felesleges, meg anya nem lesz egész életemben mellettem, hogy segítsen... És hogy ő is felnevelt egyedül 4 gyereket, pedig neki pluszban a háztartással is kellett foglalkoznia, nem csak egy babára figyelni.

2016. jún. 18. 14:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként mindenki azt mondta - én is azt mondom, hogy vegyél igénybe segítséget, igen, mutassa meg egyszer-kétszer amire kíváncsi vagy, de totál gyerekes dolog emiatt hazaköltözni. Mindenki fél és bizonytalan, amikor hazaviszi az első gyereket, de ezen túl kell esni. Ennyi erővel költözz haza kb. az első évre, mert mi lesz, ha először lesz lázas, mi lesz, ha először lesz szorulása, stb. stb.
2016. jún. 18. 17:15
 12/23 anonim ***** válasza:
33%
Sztem meg ne foglalkozz senki véleményével. :) Ilyenkor sztem a kismama kívánsága kell, hogy a legfontosabb legyen. A párod pedig támogasson ebben. Ha úgy érzed magad jól, hogy az első hetekben hazaköltöztök, hajrá, ne érdekeljen a mamád, vagy bárki más véleménye. Úgyis egy csomó nagyon okos tanácsot fogsz kapni kéretlenül, döntsd el, kinek adsz a tanácsára, a többieknél egyik füleden be, a másikon ki. Úgysem tudsz olyat tenni, meg nem is kell (!), ami mindenkinek megfelel. A lényeg, hogy a babádnak és neked jó legyen. :) Csak ügyesen, menni fog! :) 36 hkm
2016. jún. 18. 17:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki tapasztalatlan az első baba előtt.Én is az voltam,ezért anyukám eljött,és még mutatott mindent,aztán szépén lassan belejöttünk,a férjem és én is.Én sem támogatom a hazaköltözést,mert nem fosztanám meg az apukám,hogy lássa az első hetekben a gyermekét,másrészt a védőnő az első hónapban elég gyakran látogat,és a gyerekorvos is.Azt hogy oldjátok meg.Egyet érték azzal,aki azt mondta,hogy ennyi erővel költözzön haza egy évre,mert lesz mindig valami,ami épp első alkalom.Valamint etetni,altatni,felelni a te dolgod lesz,nem anyudé
2016. jún. 18. 17:31
 14/23 anonim ***** válasza:
41%
ja értem, mert anyukádra ezeket a feladatokat szánod? hát tudod, csak 7 évvel vagyok nálad idősebb, de csak akkor vállaltam gyereket, amikor már én el tudtam ezeket a dolgokat látni. nem testálhatod anyukádra azokat a dolgokat, amiket neked és a barátodnak kellene együtt megoldanotok. persze ez nem igaz, testálhatod, hiszen oda is költöztök, de ez nem felnőtt viselkedés.
2016. jún. 18. 17:43
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

vagy vigyáz rá, ha esetleg elalszom

:( Azért hallod, nekem erősen úgy tűnk, nem a biztonság, hanem a kényelem a fő szempontod.

2016. jún. 18. 18:36
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

Egészen a kommentedig ugy gondoltam miert ne mennél haza.

De utana, megeteti, vigyáz ra amig alszom stb.. Kinek szülod a babat? Magatoknak hogy család legyetek vagy anyudnak?

2016. jún. 18. 18:42
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 25 voltam, amikor az elsőt szültem. Szintén nem volt kisbabás a környezetünkben. Eszembe nem jutott, hogy hazamenjek. Közel lakott anyu, tudtam, hogy szàmíthatok rá (ha a világ végén lettünk volna, akkor is jőtt volna ha kell). Meg volt beszélve, hogy hoz kaját, ha kell, takarít, jön, segít. De nem fogok álszenteskedni. Ugye a kórhàzban mindent megtanítanak, kivéve a fürdetést. Így aztán első otthoni este fürdetés előtt kétségbeesve hívtam anyut, hogy nem tudunk nekifogni se. Jött, megmutatta. Utána mi intéztük. Szerintem nem kéne odamenned, hanem őt hívni. Hidd el, az első nyekkenésre fel fogsz kelni hozzá (mellettem el lehet bontani a házat), de ha a gyerekek sírnak, illetve nyekeregnek, azonnal talpon vagyok. Te már a pároddal és a babáddal vagy egy család.
2016. jún. 18. 19:30
 18/23 anonim ***** válasza:
66%
Mi lenne ha Anyud jönne pár hétre? az is nagy segítség.
2016. jún. 19. 02:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Kismillió nő szült 20 éves kora körül. Pl: az utcában van egy csaj, 18 évesen kettő van neki. Még élnek.
2016. jún. 19. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:

miért? anyud megeteti ha pl anyatejes lesz? nem.

szülés után a segítség nem a baba körül kell, hanem a háztartásban. hogy TE rá tudj hangolódni a BABÁDRA, hogy megismerjétek egymás minden rezdülését, kialakítsátok a napirendet.

sok nagymama (főként anyós :)) nagy segítségként könyveli el, ha ő elbabázgat (büfiztet, altat, stb), amíg anya takarít, főz... hát a nagy ló*aszt! az a segítség, ha ki vagy szolgálva az első hetekben. ha nem neked kell a császár után porszívóznod, ha nem neked kell a tűzhely mellett állnod... aludhatsz egyet a babával, amíg valaki kiteregeti a mosást... EZ a segítség! és valóban, ehhez nem kell hazaköltözni, mert hidd el, előbb utóbb vita lesz belőle (sose költözz anyád/anyósod annyira közelébe, hogy papucsban át tudjon menni!)... ráadásul a babának fontos az állandóság. nem biztos, hogy jó, ha néhány héten belül 3x változik a környezete.

2016. jún. 20. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!