Baj, ha úgy gondolom, jobb lenne a babával visszaköltözni anyáékhoz? Mit csináljak, ha félek?
A barátommal ősszel születik meg a babánk.
Nemrég lettem 20 éves és elég tapasztalatlan vagyok a babás témákban, nincs sem a családban, sem a baráti körünkben pici, szóval nem igazán tudom, hogy mit hogyan kellene majd körülötte. Ráadásul császáros leszek, gondolom így nem lesz egyszerűbb a dolog.
Ezért arra gondoltam, hogy az első pár hétre visszaköltözhetnénk anyukámékhoz. 18 éves korom óta külön élek, de az emeletem náluk megmaradt (nagy ház, külön bejárat van hozzá, szóval nem az lenne, hogy egy szobában mi hárman, a másikban ők és ennyi).
Ráadásul ő nem dolgozik, így tudna segíteni egész nap. Már beszéltem vele erről és szerinte jó ötlet, meg mondta is, hogy amúgy is szeretett volna egy baba- és gyerekszobát hozzájuk is. De a mamám (anya anyukája) szerint ez felesleges, meg anya nem lesz egész életemben mellettem, hogy segítsen... És hogy ő is felnevelt egyedül 4 gyereket, pedig neki pluszban a háztartással is kellett foglalkoznia, nem csak egy babára figyelni.
Én odaköltöznék az első pár hétre minimum. Én is 20 éves vagyok amúgy, és Augusztusban szülök. De én anyukámmal élek, nekünk a párom költözik ide. De nekünk is külön emeletünk van azért. Az igaz, hogy nem lesz mindig ott anyukád, hogy segítsen, de amíg ott van, miért ne segíthetne?
31hkm (20N)
Nem az a kérdés, hogy menjünk-e. :)
Ez már eldöntődött. Én is könnyebben belerázódok majd a dolgokba, ha valaki van mellettem és segít. Mert oké, a párom ott lesz, de neki is kb. annyi a tapasztalata a babákkal, mint nekem.
Nálunk ez nem fog rontani a kapcsolatunkon, ebben biztos vagyok. Mindig is tiszteletben tartották a privát szférámat. Az a ház volt 18 évig az otthonom, nem kell alkalmazkodnom, nem vendég vagyok ott.
Meg teljesen külön leszünk, ráadásul a barátomat nagyon szeretik, sosem volt velük konfliktusom/konfliktusunk.
Szóval nem vagyunk egy veszekedős, sértődős család, kamaszkoromban sem voltak hatalmas vitáink, sőt, egyre sem emlékszem.
Nekem anya inkább olyan, mint egy nagyon jó barátnő. Sosem veszekedtem vele, vagy titkoltam előle bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!