Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor, és hogyan kell elkezden...

Mikor, és hogyan kell elkezdeni a fogmosást?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hónapos, és már van két fogacskája. A védőnénink szerint akkor kell elkezdeni, mikor már legalább 8 foga van. Én viszont úgy érzem már most el kellene kezdeni, hiszen eszik főzeléket husival, és sok gyümölcsöt. Valamint az lenne a kérdésem mikortól lehet adni a Zymafluor tablettát? (beszélek róla gyermekfogorvossal, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalatára, mert több szem többet lát)
2010. ápr. 12. 21:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia! Erre én is kivi vagyok mert azt olvastam h már 1 fogat is elkell kezdeni mosni!
2010. ápr. 12. 21:57
 2/15 anonim ***** válasza:

Nekünk 6 van, már mossuk!

Nenedent fogkrémmel + oral b fogkefe.

2010. ápr. 12. 21:59
 3/15 anonim ***** válasza:

Jesszusz, hol él ez a védőnő???? Mikor nincs még egyetlen fog már akkor ajánlják a gézlappal áttörlést, de ahogy kijön az első el kell kezdeni a fogápolást. Nem 8 fognál! OSTOBASÁG!

Vegyél Nenedent szilikonos ujjra tehető fogmosószettet (DM) és kezd talán elsőre azzal. Mi kb. 2 hónapig ezzel a szilikonossal csinálétuk aztán megkapta az első Oral B Stages 1 fogkeféjét. Nem feltétlenül az a cél, h első naptól tud neki megfelelően sikálni, hanem h szokja a napi rutint, h kezébe vegye, rágja. Először az enyém is csak rágicsálta a szilikon kefét most meg már hagyja szépen ,h sikáljam neki fent-lent.

2010. ápr. 12. 21:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Ezt a nenedent fogkrémet hol lehet kapni?DM-ben? Mennyibe kerül?? Köszi.És van kis mini fogkefe is?
2010. ápr. 12. 22:03
 5/15 anonim ***** válasza:

Igazából már ujszülött kortól ápolni kell a szájat, a fogakat attól, hogy kibújnak már ápolni kell. Sokan használják a szilikon ujra húzható fogkefét, én mindjárt rendes babafogkefét vettem és fogkrémmel mostam a fogát napjában először csak este, majd este reggel, most már délben is. (22 hós)

Fogrémnek a Nenedentet használom amíg nem tud köpni, ez az egyetlen fluoridmentes.

2010. ápr. 12. 22:06
 6/15 anonim ***** válasza:

[link]

igen, DM-ben is van. asszem 1800 ft. a szilikon kefét az ujjadra húzva tudod mosni a fogát.

Persze, rengeteg márkájú mini/baby fogkefe van. Ha csa egy DM be bemész is látsz kb. 10 félét.

Mi oral b stages-t vettünk

2010. ápr. 12. 22:06
 7/15 anonim ***** válasza:

Mindenhol azt olvasni, hogy az első fog kibújásától kell. A védőnőd ezek szerint nem sokat olvas.:)

Nálunk ahogy megindultak a fogacskák, rágókának csak egy dolgot használt a lányom, egy OralB 1. fogkefét. Így nagyon meg is szerette, ahogy kibújt az első foga, minden este vizesen icipicit megdörzsiztük vele. Most egy éves, és a következő foga annyira fájdalmasan jön, hogy nem engedi a fogmosást, így most csak a textilpelus sarkát vizezzük be, és azzal dörzsizzünk picit. Tényleg inkább az a lényeg, hogy szokja a fogmosást.

2010. ápr. 12. 22:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Köszi az infót:)
 9/15 anonim ***** válasza:

Igen, DM be lehet kapni.

Van újra húzható fogkefe hozzá , ez kb. 2000 Ft körül van.

De mi külön vettük a fogkefét és krémet,így 1200 körül volt.

Fogkrém 600, és az Oral b 1 fogkefe is kb ennyi volt kuponnal.

10/15 anonim ***** válasza:
22.06-os, mennyi idős korától tudta kiköpni a fogkrémet?
2010. ápr. 12. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!