Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol kell elkezdeni a...

Mikortol kell elkezdeni a fogmosast? Azt olvastam egy cikkben, h amikor kibujik az elso fog. Komolyan? Es, hogyan kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:

szia,

az én fiacskámnak 6 hónaposan bújt ki az első két foga, aztán egy éves korára 12 volt már.

Mi kb. ekkor kezdtük el. előbb ujjra húzható szilikon kefével és csak vizzel, fürdés közben.

Aztán egy re jobban érdekelte ahogyan mi mossuk a fogunkat, és kb 16-17 hós korától(16 foga van)mossuk reggel és este fogkrémmel, fogkefével. Előbb én aztán ő is egy kicsit.

20 hós

2009. jún. 25. 23:40
 2/6 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy a pelenkázón mossuk, majd megyünk mosdani
2009. jún. 25. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia. 10,5 hós 4 foggal a fiacskám. Minden este a fürdőkádban "bohóckodunk" a fogkefével. Én is bőszen sikálom a fogam, majd a kezébe adom a saját fogkeféjét, és ő is megmossa az én fogamat. A sajátját még annyira nem engedi, sztem még fájhat a kis ínye. (két hete van fogunk) :) Szóval igazából sok értelme nincs illetve annyi, hogy szokja a fgkefét.
2009. jún. 26. 00:23
 4/6 anonim ***** válasza:
A mi babánknak még nincs foga, de nekünk is azt mondták, hogy rögtön el kell kezdeni, amint kijön 1.
2009. jún. 26. 06:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ismerősök apasztalataiból látom, hogy aki hamar kezdte annak jobbal elfogadja a dolgot a gyereke. És talán a foga is jobb. Persze az utóbbiból nem lehet általánosítani.
2009. jún. 26. 06:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyerekorvosom tanácsára: ha kibújik az első fog teljesen, akkor kell elkezdeni. Először vizes gézt tekerni az ujjadra és azzal ledörzsölni a fogát, így megszokja, hogy a szájában turkálsz. Ha már 4 fog teljesen ki van nőve egymás mellett, következhet a fogkefe, szintén csak vizesen. Ha megtanulja kiköpni a fogkrémet, jöhet a fogkrém. Addig elég csak a víz, mert az is leviszi a lepedéket. Kisfiamnak 7 foga van, majdnem 10 hós, fürdéskor megkapja a fogkeféjét, amivel eljátszik, rágcsálja, én meg sikálom neki, így mire megfürdik, megtörölközik, a foga is meg van mosva. Ha mondom neki, hogy "fogmosás", már tátja is a száját régóta.
2009. jún. 26. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!