Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel kell lekezeltetni a...

Mivel kell lekezeltetni a kisfogakat a fogorvosnál, és milyen idős korban, hogy ne romoljanak el? 10 hónaposak vagyunk,8 fogunk van. A fogmosást mikor kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 12:07
 1/2 anonim ***** válasza:
48%

Ha elmész fogászatra ott a doki tudni fogja, de még korai, várd meg a 2 évet, mikor majd elkezditek a fogkrémes fogmosást, mert 2 éves korig nem kell, csak alaposan tisztántartani a szájat, és megelőzni a romlást, minthogy javítgatni. Tejfogakkal amúgysem kezdenek sokmindent.

Én nem tartom előnyösnek a fogkefés fogmosást, még ovis korban sem, de ez nézőpont ill. tapasztalat kérdése. Sokkal jobb ha a gyerek megtanul fertőtlenítő gargalizálni. Meg jó ha megtanulja majd, hogy a csoki nem helyettesíti az étkezést.

Bár ezt általában a nagyikanak kell elmagyarázni, mert a győri édes kismackó reklám olyan jó, hogy nincs benne tartósítószer, de azt nem mondja a kedves reklámozó, hogy viszont rengeteg a cukor benne. Az 1-2 évesek meg eszik mint a bajnok, hát ezért tönkremennek a fogak.

Ha gond jelentkezne, a fogorvos, de talán a háziorvos is ad ecsetelőt.

A fomosás kezdéséhez van ujjra húzható szilikon kefe, amivel te tudod neki tisztítani, illetve van szájtisztító kendő.

2008. nov. 28. 12:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ilyen idős korában vettem a kisfiamnak egy fogkefét, és Elmex gyermek fogkrémet, és gyönyörű fogai voltak, szépen mikor fürdött, megmostuk a fogait, megdörzsöltük at innyét, nagyon élvezte, próbáld ki, nehezen indul meg, de érdemes már most, ilyen pici korban bevezetni a fogmosást, hogy szép, egészséges fogaik legyenek a piciknek, persze genetika is kell hozzá.

2008. nov. 29. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!