Csak csipoficamos babáknak kell hordani terpesznadragot? És azt hogyan kell hordani? Többi lennt
Veszel egy terpeszpelust, és ráadod. Inkább most, mint nagyobb korában, amikor már jobban mozogna.
Igazából ez egy ilyen neylon szerű, patentos pelus. Én mindig a rugira adtam rá, tehát ez volt legfelül.
Nekünk sem volt csípőficamos, de mégis kellett hordania. Egy jó tanács: a baba kényelme érdekében ne a gumisat vedd, hanem a Ricsi pelenkát:
Egy probléma volt vele, h a tépőzár mindig hozzám ragadt, ezért kötött felsőt nem vettem fel, mìg hirdta a kicsi. Sokat tornásztasd a lábát, az is rengeteget segít.
Nekem is az első lányommal kellett. 4 hetes korától hordta két hónapon át, utána már nem kellett.
Neki is laza volt mindene, "lötyögtek a lábai", mint egy rongybabának, amikor megszületett.
Lassan 9 éves, egészséges kislány.
A mi pelusunknak nem volt olyan vállig érő hevedere, csak mint egy normál pelus, olyan volt, én is vettem valamilyet, végül a védőnő adta azt kölcsönbe, amit aztán hordott a lányom.
Én először bőgtem, hogy biztos baromi kényelmetlen neki, de kiderült, hogy egyáltalán nem zavarja, és amikor sírt, akkor a hasfájás miatt sírt...
0-24 óráig rajta volt, gyakorlatilag a fürdést leszámítva mindig, illetve amikor hordozókendőbe tettem, akkor sem, de akkor eleve olyan tartásban volt a lába, az ortopéd doki mondta is, hogy olyankor nem kell.
Ami lemaradt:
Én a ruhák tetejére adtam, hogy ne törje, pirosítsa ki a bőrét, mert tök kemény az anyaga, és azért a lábait mozgatja.
A mozgásfejlődése emiatt egy picit később indult be, de ez nem baj, még így is a normális kategórián belül csinált mindent.
Orvosi műszerboltban lehet kapni. Kb 2000 ft. A ruhamérethez igazodik, tehát akkorát kell venned amekkora ruhákat hord.
Terpeszbetétes guminadrág vagy gumipelenka ugyan az.
Egy nejlonos pelenka, a lábak közt kemény szivacs kocka van ami kitartja a csipőjét a babának. Ruha fölé érdemes adni. Oldalt patentos.
Kb így néz ki élőben:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!