Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gazdagabb apukák jobban...

A gazdagabb apukák jobban szeretik a gyerekeiket szerintetek?

Figyelt kérdés

A jobb kerületekben sok apuka tologatja egyedül a babakocsit, látjuk őket a gyerekükkel cukrászdában, a Margitszigeten, biciklizni kettesben a gyerekkel, stb.

Külső, nem magas GDP-jű kerületekben viszont főként anyukákat látunk a gyerekükkel.

Nálunk az SZTK-ban be lehet menni ultrahangra az apának is, de mindig csak nőket látok ott (én nem vagyok terhes, nem azért járok). Viszont a magánkórházba sosem érkeztek egyedül a nők, mindig a párjukkal, napközben is. A családi szobákban is ott voltak az apukák velünk a szülés után.

Szerintetek a jobban élő apukáknak több idejük van a gyerekre, vagy jobban akarnak vele foglalkozni? Ti mit tapasztaltok?

2016. jún. 15. 10:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Jah van ideje tologatni, csak azt senki nem látja, hogy amíg a gyári munkás hazamegy, ha lejárt a munkaideje, addig egy vállalkozó nem így van ezzel! Apukának van egy vállalkozása, üdítő volt nézni, amikor reggel 6-ra ment egy céghez, este 11-kor jött el onnan, mert hiába vannak az alkalmazottak, van amikor neki is ott kell lenni (ipari jelöléstechnika). A férjem vezető, én senior kontrollerként dolgoztam a gyerek előtt! Év végén a pénzügyi záráskor volt, hogy este 9-kor jöttem el a munkahelyről. Szeretem még a pénteken délben haza mennek dolgot, jah ha van plussz órád, akkor igen (multi)
2016. jún. 15. 11:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én itt a városunkban közepes színvonalon elők között is sokszor látok apukákat babakocsival. De nyilván igaz, hogy a gazdagabbak rugalmasabb munkaidőben dolgozhatnak, esetleg saját maguk főnökei, vállakózók stb. így nem jelent akkora problémát egy szabadnap vagy akár pár óra, ameddig elintéz valamit a gyerekkel.

Alapvetően igaz, hogy nem a pénzen múlik a szeretet, de azért olyan köze lehet hozzá, hogy mivel sokkal több időt tudnak a gyerekkel tölteni, jobban megismerik, több élmény köti össze őket az a szorosabb kötelék kialakulásának is kedvez.

Én rengeteg olyan apát is ismerek, aki semmit nem tud a gyerekéről. Hányas a lába, mi a kedvenc étele, mire allergiás esetleg.

Az én apám a születésnapomat sem tudta egy jó ideig, az egyik haverja viszont igen, aki sokat járt át hozzánk és játszott velünk.

Úgyhogy én azt mondanám, hogy nem feltétlen szereti jobban a gyerekét, de jobbak a feltételek ahhoz, hogy azért szerethesse aki és nem csak azért mert gyerek/az ő gyereke.

2016. jún. 15. 11:41
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

Semmi köze a pènznek meg gazdagsàgnak ahhoz, hogy ki mennyire szereti a gyermekèt. Nyilvàn minden ember a töle telhetö legjobban szereti ès próbálja a legtöbb idöt vele tölteni.

Arról van itt csak szó, hogy sok jól fizetett munkakör sokkal rugalmasabb, illetve az otthonról dolgozàs multiknál is kezd nagyon elterjedni. Férjem pl be tud menni reggel 7-re dolgozni ha akar ès így 3-kor végez. Ha reggel van gond, vagy vizsgàlat akkor 11-re megy be ès 7-8-ig ott van. Heti egyszer itthonról dolgozik. Volt olyan, hogy èpp konferenciahívàsban tàrgyalt a babànk meg ràkötve kendöben. Ilyenkor pl az ebèdszünetèben együtt megyünk ebèdelni is ès sètàlni a babával.

Ennyi az egész, nem a jobban szeretésröl szól, csak arról, hogy jobban van ideje.

2016. jún. 15. 13:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
6os vagyok, 8as, jajj nem úgy értettem, hogy nem megy, hanem hogy nem szerda délelőtt! bocsánat a rossz megfogalmazásért.
2016. jún. 15. 14:31
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
Én nagyon szeretem a családomat de napközben dolgozok és estére fáradt vagyok de ha tudok csak velük vagyok. Szerintem ez inkább ember függő mint anyagi. DE ha valaki 2 állásban egész nap gürcöl és este 4-6 órát alszik az nem csoda ha kevesebbet van a családjával.
2016. jún. 15. 15:11
 16/21 anonim ***** válasza:
42%

8-as!

Mondjuk azért, mert nincs ideje. Nem csak arról szól egy apuka élete, hogy elmegy dolgozni reggel, délután hazamegy, miután lehúzott 8 órát, plusz az út.... Sógorom nem egyszer 16 órázott úgy, hogy cirka 2 óra csak az út.... De legyen csak 8 óra egy gyárban és legyen helyben a gyár. Sokan nem panelban laknak, sokan kertes házban, ahol bizony van munka. Egy családnak általában egy kereset nem elég, ha az anyuka gyed-et is kap.... Nagyon sok apuka vállal mellék állást, hétvégi maszekot!

Mellette ha a házban valami elromlik, mi sem hívunk szerelőt, a Párom csinálja meg. Hát ezért....

Kedves Kérdező! Mi a csóró réteget képviseljük. A párom a legszuperebb apuka!! Erején felül teljesít sokszor, csak hogy elmehessen a gyerekekkel farsangra, vagy hogy elmehessen kirándulni, hogy a gyereknek meglegyen a szükséges egészségügyi készüléke.... Ha fentebb lennénk, valószínűleg többet látnának minket is "családként" járkálni az emberek.

2016. jún. 15. 18:58
 17/21 anonim ***** válasza:
39%
Ja és az én Párom vállalkozó...
2016. jún. 15. 18:59
 18/21 A kérdező kommentje:
utolsó: de a kerti munkát választja bárki ahelyett, hogy a gyerekével menjen biciklizni vagy tolja őt a babakocsiban? akkor ez megint választás kérdése, hogy kinek mire van kedve a szabadidejében.
2016. jún. 15. 20:08
 19/21 anonim ***** válasza:
26%

ne haragudj, de a fű nem nőhet meg, és az is kerti munka! Ha fával fűtenek valahol, az férfi munka, persze én is felhasítom, nem vagyok nyúlbéla! de a görcsösek bizony kifognak rajtam is, és ha méteresben van.... azt méretre is kell darabolni (kivéve ha olyan kazánod/ kandallód van, ami beveszi azt a méretet is)

Ahol haszon állat van (pl ismerősömnél birkák, malacok) is általában a férfi eteti...

Javaslom nézz körbe és gondolkozz, mielőtt ítéletet mondasz arról, hogy ki a car apa! ....

2016. jún. 15. 20:31
 20/21 A kérdező kommentje:
ja, tényleg, a fű nem nőhet meg, ezzel kellett volna kezdened. ismered a dalt biztosan: fiam mennem kell, az élet csupa kötelesség, de sokat leszünk együtt még.
2016. jún. 15. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!