A gazdagabb apukák jobban szeretik a gyerekeiket szerintetek?
A jobb kerületekben sok apuka tologatja egyedül a babakocsit, látjuk őket a gyerekükkel cukrászdában, a Margitszigeten, biciklizni kettesben a gyerekkel, stb.
Külső, nem magas GDP-jű kerületekben viszont főként anyukákat látunk a gyerekükkel.
Nálunk az SZTK-ban be lehet menni ultrahangra az apának is, de mindig csak nőket látok ott (én nem vagyok terhes, nem azért járok). Viszont a magánkórházba sosem érkeztek egyedül a nők, mindig a párjukkal, napközben is. A családi szobákban is ott voltak az apukák velünk a szülés után.
Szerintetek a jobban élő apukáknak több idejük van a gyerekre, vagy jobban akarnak vele foglalkozni? Ti mit tapasztaltok?
Megtehetik, ezért látod őket.
Nálunk a környéken boldog az az apuka, akinek egyáltalán van munkahelye és 100.000 Ft körüli fizetése, így nem ér gyereket tologatni munkaidőben...
A pénznek és a szeretetnek semmi közük egymàshoz.
Ha bele akarsz látni valamit max az lehet hogy a 'szegényebb' családban az apa folyton dolgozik hogy meg tudja adni a csalàdjànak amit szeretne, a 'gazdagabb' pedig lehet hogy alapból jómódú és a munkàja is olyan hogy könnyebben elszabadulhat vizsgálatokra és ràér tologatni a gyereket mert nem délutànos éppen egy gyàrban...
nekem vállalkozó a férjem. első gyerek jött velem minden vizsgálatra, ezt szó szerint értsd, még a vérvételekre is. aztán persze fél éjszaka dolgozott. másodiknál mondtam, hogy eszébe ne jusson velem jönni, csak az uh-okra jöhet :) ha nincs kedve dolgozni, akkor legyen a naggyal. így is van, míg én megyek vizsgálatra addig ők mennek a szigetre biciklizni :)
első gyereknél mindent magánba csináltattunk, most inkább a nagyra költjük azt a pénzt.
nem gondolom, hogy jobban szereti a gyerekét mint bárki más, egyszerűen csak maga gazdálkodik az idejével sokszor és így osztja be. mondjuk azt hozzátenném, hogy most 2 hete nem is látta a gyerek, mert határidő van és elcsúsztak. ezt nyilván más nem látja, pedig ez is hozzátartozik.
ugye aki gyárban dolgozik, az nem megy biciklizni a gyerekével és nem megy anyukával uh-ra, de minden nap 5kor otthon van és megfürdeti a gyerekét :) nálunk meg ilyen nincs...
több idejük is van, vállalkozók, maguk osztják be az idejük. ez válasz arra mit keresnek a magánklinikákon: ráérnek - meg ott nem úgy van hogy csak szerdán délelőtt rendel a doki hanem akkor mész oda amikorra megbeszélitek - ami eleve jó apukának.
Mi magánrendelésre járunk, a férjem minden UHn ott van, mivel eleve este 8-ra kérek időpontot...magánrendelés így megtehetjük. ha sztkra kellene járnom nem tudna jönni a férjem mert ott délelőtt van rendelés és délelőtt dolgozik. szerintem ennyi a nagy titok. nem hinném hogy aki gazdagabb, jobban szereti a gyerekét...biztos a gazdagok között is van nagyon felelősségteljes, szerető apuka meg van ott is apának nem nevezhető biológiai szülő, mint az alsóbb rétegek között. nem jövedelem függő.
Csak mert folyton azt olvasom, hogy a gazdag szulok elhanyagoljak a gyerekeiket, mert sokat dolgoznak. De szerintem is rosszabb beosztasban dolgoznak a nem gazdagok.
A maganklinikam egyebkent egy nap rendelt a dokink, persze barkihez bemehettem volna, de ha hozza akartunk, az csak a szerda volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!