Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka akinek...

Van olyan anyuka akinek nagyon fájós a kisfia hasa?

Figyelt kérdés
Az enyém 18 napos, és gyakran sír mert fáj a hasa, és görcsei vannak. Szerintetek miket kéne ennem, és miket nem,hogy a kisfiamnak ne legyenek görcsei és ne fájjon a hasa? Ja és szoptatok, és valamiért még pattanások jöttek ki rajta. Vajon mitől lehet? Vagy allergiás lehet valamire amit eszek ?
2010. ápr. 11. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
18 hónapos és ennyi idő alatt még nem tapasztaltad ki, hogy mit és mennyit ehetsz?:) egyébként lehet a hozzátáplálástól is simán. Túl zsíros, fűszeres, vagy allergiás pl. valamelyik gyümölcsre...ezeket kellene kitaktikáznod. Krumpli, sárgarépa-ezektől általában nem hasfájósak. Újra fel kellene építened az étrendjét az alapoktól és figyelni, hogy mikor jön ki a hasfájás. Mindentől csak nem fájhat?!....
2010. ápr. 11. 16:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Egy csomo minden van amit nem ehetsz, pl semmi k betus, de ezt a vedonok el szoktak mondani: karalabe, kaposzta, karfiol, zoldborso, babfelek, lencse. Krumplit hust es almat ehetsz amennyi beled fer.

Azt hiszem 6 hetes kortol lehet adni a Gripe watert, az majd megoldja a gondjaidat, addig probald meg kihuzni valahogy. Masszirozd a hasat, tedd a meleg kezedet ra, emeld fel a labait. Ha nagyon gorcsol, tedd cicire, egyreszt a tej fajdalomcsillapito, masreszt az uj "kinyomja a regit", azonkivul a cicizesnel nincs a vilagon jobb dolog ebben a korban. A fiuk altalaban erzekenyebbek ra, az enyem is az volt, tobb mint egy evig, sokat szenvedtunk, de magatol elmult.

2010. ápr. 11. 16:56
 3/9 anonim ***** válasza:
bocsibocs, látom szemüveg kellene nekem.....tényleg félreolvastam.... Akkor hasfájás lehet a "k" betűsektől (káposzta, kel főleg) illetve minden olyan csinálhat szelet, ami neked is azt csinál (pl. zöldbab, száraz bab) kiütés gyümiktől lehet leginkább vagy zsíros kajcsiktól...és sorry még1x.
2010. ápr. 11. 16:59
 4/9 anonim ***** válasza:
infacolt hasznalhatsz nyugodtan az segiteni fog.a pattanas nekem is volt a babamon az az anyatejtol van el fog mulni ne izgulj nincs baj.neha maszirozd neki a pocakjat orairany megegyezoen tornaztasd jot tesz.az infacol vagy a hozza hasonlo cseppek a kis legboborekokat egy naggya gyujtik ossze es igy lesz neki a pukika amitol 1 kicsit megkonnyebul,nincs semmi baj 6 hetesen mar nem lesz olyan veszes vagy el is fog mulni neki.
2010. ápr. 11. 17:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Bocsi az elsőhöz irom, hogy 18 napos azaz lassan 3 hetes a babám, és nem 18 hónapos!

Valamit félre olvashattál.

2010. ápr. 11. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia!A patik az anyatejtől vannak,erős a tejed,mi is ezzel vagyunk megáldva.Kenegesd bepantennel.Hasfájás nállunk attól van,hogy túleszi magát,ha meg nem adom neki amit kér akkor meg azért sír.Picurod mennyit eszik egy evésre?Persze próbáltuk az infacolt,aztán gripe watert,többet pukizott tőlük,de csak sír,mert túlzottan tele van.
2010. ápr. 11. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
az én fiam is nagyon hasfájós volt,pedig én nagyon vigyáztam arra,hogy mit eszek.semmi nem volt jó,csak ha masszíroztam,tornáztattam és hasfájós tartásban hordoztam.nekünk a gripe water nem vált be,az infacol volt még a legjobb.3 hónapos korára kinőtte.azóta már ettem bablevest,kelkáposztát,töltött káposztát és semmi baja nem volt.viszont a paradicsompürétől 2 napig ordított.
2010. ápr. 11. 18:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Én kerültem minden olyan kaját, ami puffasztó hatású (k betűsek, aztán a bab, az uborka, paprika, ami nekem is sokszor "visszajön"), de gondoltam, mi bajom lehet, és tojást ettem, de utána iszonyatos görcsei voltak a kisfiamnak. Na így rájöttem, hogy azt is hanyagolnom kell.

A hasfájósság ellen pedig tényleg nagyon jó az infacol, mi azt használtuk, illetve még a mai napig is használjuk tápszer előtt, pedig már 6 hónapos. De te is ihatsz olyan teát, ami édesköményes, illetve neki is adhatsz Mecsek baby teát, és ha valamelyik drogériában jársz, keress babapocak-krémet, amivel megmasszírozod a pociját, körkörös mozdulatokkal. Ez is segíti a szelek távozását. Tornáztasd a lábait, hogy könnyebben tudjon pukizni, és nyugodtan hasra is fektetheted, a hasfájós babák azt nagyon szeretik.

A pattik a tejedtől vannak, ne aggódj, magától el fog múlni, nem kell vele csinálnod semmit. B.

2010. ápr. 11. 20:26
 9/9 A kérdező kommentje:

1 evésre kb. 10-15 percet eszik, de volt mikor 40 percig is rajta van a mellemen, de van mikor csak cuppog rajta és nem szivja, és a legtöbbször a mellemen alszik el!

Mindig ő követeli orditva a kaját, és az elején nagyon mohón eszik, aztán meg erőlködik hogy kakilni tudjon evés közben!

2010. ápr. 11. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!