Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka rajtam...

Van itt olyan anyuka rajtam kívül, aki néha azért aggódik mert sokat eszik a kisfia?

Figyelt kérdés

20 hónapos kisfiam hihetetlen hogy mennyit tud enni. Mint egy "kiskutya", amíg van... Reggelire néha 2 szelet kenyér+ paradicsom vagy paprika. Utána egy pohár tej. Már mostanában barna kenyeret adok neki, az talán nem hizlal annyira :) Ebéd amit mi eszünk, majd uzsira gyümölcs, aztán vacsi fél 8 körül, nagyjából hasonló mint a reggeli. Kiiktassam a kenyeret az étrendből, de akkor mit adjak neki?

Nem kövér gyerek, csak erős és formás. Ráállítottam a mi mérlegünkre és 12-13 kg között mutatja, de a barátnőim szerint tuti van 15 kg is. Az már nagyon sok lenne, nem igaz?

2010. szept. 22. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem feleslegesen aggódsz=) Örülj neki,hogy jó evő a fiad, más úgy tudja csak beleimátkozni a gyerekbe a kaját.

A tiéd biztos sokat mozog,vagy ennyi esik jól neki, szerintem nincs ebbe semmi. Amit tehetsz,hogy nem hagyod nassolni édességet, nem adsz neki cukros löttyöket és kész.Esetleg a barnakenyér,teljes kiőrlésű vagy ilyesmi,de sztem ne vond meg tőle teljesen.

És genetikától is függ,hogy ennyi idősen hány kiló.

Az én öcsém is 2 évesen 15-16 kg volt, de magasabb is, mint az átlag korabeliek.Az óvi végén ő volt a legmagasabb és a legnagyobb darab is,34 kg volt azt hiszem, de apukám is majdnem 2 méter=) Ti nem vagytok nagytermetűek?=)

2010. szept. 22. 17:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam sem tudja, hogy mi az elég, addig eszik amíg ételt lát, és ha valaki előtte eszik akkor azonnal ott terem mellette, akkor is ha előtte 2 perccel lakott jól:(

Ő is jó húsban van, de nem mondanám kövérnek.

Én annyit teszek, hogy nem adok neki üdítőt, nincs nassolás, szerencsére szereti a gyümölcsöket, teljes kiőrlésű kenyér, kevés tészta, több főzelék - teljes kiőrlésű liszttel, és több husi.

2010. szept. 22. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!