Van olyan anyuka, aki 9 hónapos korában vitte el a babáját Dévény tornára?
Most 9 hónapos a babóm, csak 8 hónaposan kezdett el forogni, szinte alig kúszik.
Inkább a hátán szeretne közlekedni, ha hasra teszem, minél hamarabb visszafordul...Igazság szerint sosem szeretett hason lenni.
Kíváncsi vagyok hogy vajon hány alkalom kell hozzá, hogy behozzuk a lemaradásunkat? A 7en voltunk először, azt mondta, hogy pár helyen lazábbak a kelleténél az izmai, de hogy ez még állítólag a jobbik eset.
Amúgy jól viselte a Drágám, csak néha kezdett el kicsit nyafnyafolni.
Utólag már nagyon sajnálom,hogy csak most vittem el, és nem hamarabb:(
Szia! Mi 10 hónaposan mentünk, de nálunk semmi hatása nem volt. Kb. 10-12 alkalommal voltunk. A fiam azóta sem mászik, mindent akkor kezdett csinálni amikor megérett rá.
11 hónaposan szinte nem csinált semmi, amint betöltötte az 1 évet mindent behozott és elindult!
Huhh :) Jó ezt olvasni... őszintén szólva én is sokkal inkább a természetesség híve vagyok, hogy majd mindennek eljön az ideje, ennek ellenére sikerült lelkiismeret furdalást okoznia egy gyógytornásznak, hogy miért nem hamarabb vittem a babámat.
Ezek szerint nincs is igazán pozitív tapasztalat?
Köszi a válaszodat!
Nekem a nyakánál semmi rendellenességet nem talált, csak elvileg a lábán lazábbak az izmok a kelleténél.
Neked sem szeretett hason lenni?
Megkérdezhetem hogy mászni mikor kezdett el a babád?
Nekem az mondta a gyógytornász, hogy sok esetben a kúszás kimarad és rögtön mászni kezd el a baba.
Nem tudom, hogy mennyi idős a babád, de ha jár már, azt mikor kezdte el?
Köszi szépen hogy ismét válaszoltál!
Igazság szerint már magam sem tudom, hogy mi tévő legyek.
Amint írtam, még csak egyszer voltunk, nagyon szimpatikus volt a gyógytornász is...
Holnap lesz pont 9 hónapos, és keddre már egyébként is megbeszéltünk egy időpontot, szóval még egyszer biztos hogy elviszem.
Tudom, hogy mindennek meg van a maga ideje, és ahány baba, annyi féle "mozgáskultúra":), anyukám szerint én is "későn érő típus voltam": egy évesen álltam fel először remegő lábakkal és másfél évesen indultam el...
Viszont 8 hónaposam már másztam, még ha hátrafelé is, és ezért is aggaszt a dolog.
Tudom én hogy "régen" sem vitték sehová a babákat, csak ha "önhibáján" kívül nem mászik és ez a módja, hogy segítsek neki, akkor miért ne?
Kezdem tiszta lökinek érezni magam, hogy ennyit agyalok rajta :)
Ma voltunk harmadjára... én nem igazán látok semmi változást.
Van olyan, aki abbahagyta a dévény tornát mielőtt bármi is javult volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!