Igaza van a nagyinak? Tényleg elszúrom?
1 éves a kisfiam. 10 hónaposan kezdett járni azóta szabadon van a házban. Nincs járókába kiságyba. Mondta anyósom h nagy szabadsága van és mivel egyre elevenebb lesz ( már most az ) és sok baj lesz később.
viszont jön az én érvem h nekem így jó. Így is tanítom h mit nem szabad én nem akarom fogva tartani. Szerintetek?
A lányomat CSAK akkor tettem kiságyba ha aludni kellett menni, vagy jött a postás és ki kellett szaladnom :)
Járókája volt 3 napig aztán elajándékoztam b.nőmnek :) Beraktam és üvöltött benne... Kilőve..
Volt kompja de kb 3-4 hétig használtuk. Persze nem egész nap volt benne csak pl ha elmosogattam, vagy kiteregettem. De mint írtam olyan 3-4 hétig de azt olyan 8-9 hónaposan.. Még akkor nem járt..
Lényeg a lényeg. Sehova nem rakom be, nem zárom be vagy el. SEHOVA! Szabadjára mehet bármerre a lakásban. Szabad baba ;)
A kertben is nyugodtan futkoshat.:)
Amúgy kiságyat nem is használjuk 14 hós kora óta. A napokban szét is szedjük és kap egy rendes leesés gátlós gyerekágyat így méég szabadabb lesz.. Ajjajj lesz nekem.. :) Most 17 hós lesz :)
Az én lányom (9 hós lesz) még életében nem volt járókában. A kiságyában akkor van ha alszik. Vagy most hogy már mászik ezerrel, meg feláll, ha ki kell mennem a postáshoz vagy el kell mennem wc-re akkor beteszem az ágyába.
Amúgy egész nap szabadon van a szobában. Mondjuk nekünk olyan kicsi a lakásunk, hogy el se férne sehol egy járóka.
Bár ha elférne se biztos, hogy használnám.
Én akkor tudom elképzelni a járóka használatot, ha mondjuk emeletes házban fent vannak a hálók, de napközben lent van a család, és a nappali sarkába felállítanak egy járókát, hogy ha ki kell szaladni az anyának, vagy wc-re menni vagy akármi amikor nem tud rá figyelni mert egyedül van otthon, akkor beteszi oda ott biztos nem éri baj még elvégzi a dolgát.
Amúgy meg sokkal jobb ha szabadon van, sokkal többet tud tanulni, tapasztalni, sokkal szorosabb kötelék tud kialakulni ha szépen mindenbe be van vonva, és nem csak betéve a járókába.
Az én lányom még nincs egy éves de már most kezdem bevonni ebbe abba. Kipakolni a mosógépet, vagy leszedni a fregolit (az alsó sort eléri). Nekiállok, ő ott van mellettem és utánoz, és közben jókat nevet :)
Hát a ház elrendezése miatt az én szüleim használtak járókát mikor mi picik voltunk, mert egyszerűen anyum semmit nem tudott volna csinálni mellettünk.
Nekünk viszont olyan a lakás, hogy azért nem tud mindenfele menni a gyerek, ha főzök, vasalok, bármit csinálok, akkor is látom és tudok rá figyelni, tehát mi egyáltalán nem használunk járókát. Elég nagy így is a "játszótere", fel tudja fedezni a dolgokat és szerintem ez így van rendjén.
Nem lett belőle gond később sem. Nem szúrod el! :)
Nem szurod el, dehogy is.
Attol is fugg, milyen a haz, nekunk van jaroka, mert olyan az elosztas, es pl a huto, mosogep, szatitogep mellekepuletben van, tehat surun ki kell mennem a hazbol olyankor berakom a jarokaba. Vagy ha fozok akkor is, mert veszelyes ha ott teblabol.
4-es, mi a francért kell politizálni?!
Kérdező, hagyd rá, semmi baja nem lesz a gyerekednek, ha mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!