Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szóljak a nagyinak, hogy ne...

Szóljak a nagyinak, hogy ne vegyen ilyesmiket a gyereknek? Vagy hogy oldjam meg a helyzetet?

Figyelt kérdés

Az egyik nagymama meg van róla győződve, hogy nincs elég játéka a 15 hónapos lányomnak, ezért folyton gagyi játékokat goz:

Csilingelő felhúzós kacsa és elefántvonat, fröccsöntött műanyagból, tiszta sorjás, a matricákat leeszi róla a gyerek, szétnyílik, és becsípi az ujját, törik, éles hangú, fél tőle.

Fürdőkádba való halak, amik beleférnek a szájába, nem folyik ki belőlük a víz és "megbüdösödnek".

Gagyibarbi, úgy imádkoztam ki a szájából a leharapott kezét, a haját eszi, elkoboztam.

Kérdezi, mi legyen a karácsonyi ajándék. Javasoltam a puha könyvet, a formabedobót, a pakolós poharat, de nem, az nem jó.

Nem lehet megmagyarázni neki, de megsértődik, ha meglátja milyen állapotban vannak a játékok, vagy ha nincsenek elöl.

De szerintem inkább minőség, mint mennyiség.

2011. dec. 12. 10:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Nem ismerem az anyagi körülményeit a nagyinak, de én elgondolkoznék, hogy vajon azért vesz -e ilyen játékokat az unokának, mert nincs pénze arra, amit te tartasz jónak. Vagy azért, mert éppenséggel az ő idejében még ez is megfelelt ... ?!
2011. dec. 12. 10:40
 2/19 anonim ***** válasza:
Már szóltál, de nem volt eredménye. Vagy határozottabban kell szólni, vagy marad minden a régiben.
2011. dec. 12. 10:41
 3/19 anonim ***** válasza:
74%
Ez a te felelősséged is, és ezzel nem bántani, vagy bírálni akarlak, ne hidd. Ha a gyermek olyan játékot kap, ami nem a korosztályának megfelelő, akkor abból nagyon nagy baj is lehet. Lenyelhet alkatrészeket, a Barbie hajától, ha megeszi, megfulladhat. Nehogy már a nagyi sértődése legyen fontosabb?!!! A gyerek szemszögéből nézz mindent, és ne csak most, hanem mindig. Érte állj ki mindig. A családban mindig lesznek ilyen helyzetek. Megsértődik valaki, duzzog, aztán elkezd gondolkozni. S változik. Az, aki nincs benne a gyereknevelésbe közvetlenül, nem tudja, milyen károkat tud okozni akár egy-egy mérgező, vagy gagyi játékkal, ami egy nap alatt széthullik.
2011. dec. 12. 10:42
 4/19 A kérdező kommentje:

Minden játékon rajtahagyta az árát, eddig kb 10.000 forint értékben vett ilyesmit.

Aztán az unokára is megsértődik, hogy a gyerek felkapja az Aventes poharat, és azzal játszik.

2011. dec. 12. 10:43
 5/19 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg gáz. Tuti kinaiban vásárol,vagy valami ilyesmi helyen. Mond meg neki hogy veszélysek azok a játékok,nem kicsinek valok,inkább vegyen kevesebbet,de biztonságosabbat. Esetleg javasolj neki pár uzletet ahol tutira nem botlik gagyi játékba. Nem lehet vele megértetni,hogy nem hagyhatod a kicsinek hogy veszélyes játékokkal játszon? Menniy idős a kicsi?
2011. dec. 12. 10:43
 6/19 anonim ***** válasza:
15 hónapos !!!
2011. dec. 12. 10:44
 7/19 anonim ***** válasza:
Ja,most látom,15 hónapos? Megsértődik a ygerekre ha pohárral játszik?? Figyelj,akkor nem érdemes vele és az érzéseivel foglalkoznod,szolj rá nyugodtan erélyesebben is ha kell,és nem érdekeljen hogy puffaszkodik ha a gyerektől elveszed a veszélyes gagyit.
2011. dec. 12. 10:45
 8/19 A kérdező kommentje:

Amint a nagyi távozik, összeszedem ezeket, addig ott ülök és akadályozom az elfogyasztásukat.

Nekem lett vérhólyag az ujjamon, miközben az egyik játékról (felhúzható világítós elefántvonat) reszeltem le az éles sorját.

El is koboztam azt is.

2011. dec. 12. 10:45
 9/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem értesz szót vele, köszönd meg szépen, mosolyogj, aztán ha hazamentek, elkobzod. Ha nagyi megy látogatóba, párat előveszel, h lássa h használjátok és akkor még az állapotára sem lehet kifogása. Én ugyanígy vagyok a turis kisruhákkal, ezerszer megkérem h nézze meg a címkét, ezt már kinőtte, nem ért belőle, megveszi mert cuki. Megköszönöm, hazaviszem és elrakom kistesónak. Nagyi örül, h vehetett és nem bántom meg vele.
2011. dec. 12. 10:50
 10/19 A kérdező kommentje:

Hát igen amolyan Arany Folyó, Da-Yu csillag és Huan Xin Pao minőség....

Meennyiség a minőség felett.

Ó a kisruhákról ne is beszéljünk. Csurig műszál...

2011. dec. 12. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!